Ο Αλέφαντος αποθεώνει τον Σάντος και αποδοκιμάζει τον Ρονάλντο

Ο Νίκος Αλέφαντος αποθεώνει τον Φερνάντο Σάντος που οδήγησε την Πορτογαλία στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ενώ αντίθετα αποδοκιμάζει τον Κριστιάνο Ρονάλντο τον οποίο χαρακτηρίζει «μασκαρά».

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο του στο 30meresmpala.gr

«Εκπληκτικός αποδείχτηκε ο Σάντος, πρέπει να τα πούμε αυτά. Δικαιώθηκε, πήρε επιτέλους τίτλο και αποτίναξε από πάνω του την γκαντεμιά και τη μιζέρια. Το ποδόσφαιρο του Χερέρα, για το οποίο σας λέω συνεχώς, λειτούργησε ξανά. Και αφήστε τους πατατάκηδες να μιλάνε για ωραία μπάλα. Το ποδόσφαιρο του Χερέρα έδωσε χαρά σε μια ολόκληρη χώρα, έβγαλε εκατομμύρια κόσμο στους δρόμους, το ίδιο είχε κάνει και ο Ρεχάγκελ και απογείωσε την Ελλάδα.

Με μόνο μία νίκη σε όλο το EURO, κι όμως το πήρε κύριοι για πρώτη φορά στην ιστορία της η Πορτογαλία. Μία ποδοσφαιρομάνα που έχει βγάλει παικταράδες στο παρελθόν, Εουσέμπιο, Φίγκο, Ρονάλντο, επιτέλους το πήρε. Και ας ήταν καλύτερη ομάδα σε όλο το τουρνουά η Γαλλία.

Έτσι πήρε τίτλους και ο Μουρίνιο, έτσι εκτοξεύτηκε ο Σιμεόνε με την Ατλέτικο, το ποδόσφαιρο του Χερέρα, κόντρα στο ρεύμα το έλεγα και το λέω πάντα. Ζει ο μακαρίτης ο Χερέρα, αυτός έγραψε ιστορία με αυτό το ποδόσφαιρο.

Μεγάλη επιτυχία της Πορτογαλίας και του προπονητή της, μην ξεχνάμε και ότι του χτύπησε από νωρίς ο καλύτερός του παίκτης, ο Ρονάλντο. Έδεσε καλά όμως την ομάδα του, δεν κώλωσε η ομάδα του.

Φανταστικός τερματοφύλακας αυτός ο Πατρίσιο, φανταστικό τουρνουά έκανε και ο Πέπε.

Πολύ καλή η αλλαγή του με τον Έντερ, μπήκε το ψηλό παιδί να τους απασχολεί και ορίστε έβαλε και την γκολάρα.

Τώρα όμως θα τον κράξω τον Ντεσάν, τον προπονητή των Γάλλων. Με ρωτάει ο Σινάνογλου αν αξίζει ο Πογκμπά 120 εκ. ευρώ που λένε ότι θέλει η Γιουβέντους. Έγκλημα του Ντεσάν να τον βάλει κόφτη. Σε αυτή τη θέση δεν αξίζει ούτε 10 εκ. ευρώ!

Έχεις, ρε Ντεσάν, τον καλύτερο κόφτη της Πρέμιερ Λιγκ φέτος, τον Καντέ, και τον αφήνεις έξω από την ομάδα; Δεν είναι ο Πογκμπά για εκεί, ο Πογκμπά στη Γιουβέντους στο 5-3-2 παίζει πολύ πιο μπροστά, έβγαινε πίσω από τους δύο κυνηγούς. Εκεί έπρεπε να τον βάλεις, να σε βοηθάει στο γκολ, να σε ξελασπώσει.

Μου έχεις μέσα τον Ζιρού που δεν ακούμπησε ξανά την μπάλα, μου βάζεις τον Ζινιάκ, αργοί παίκτες. Εξουδετερώθηκε ο Κριεζμάν, σχόλασες. Ο άλλος σου πήρε το παιχνίδι, εσύ ως προπονητής τι έκανες;

Ένας 400άρης σαν τον Πογκμπά με μακριά πόδια, δεν είναι για να παίζει κόφτης. Εκεί θες σφαίρα παίκτη.

Μπράβο στον Σάντος, έπαιξε το ποδόσφαιρο της τακτικής και του ρεαλισμού, μού θύμισε τον Ρεχάγκελ το 2004. Θυμηθείτε τότε ότι και στον τελικό η Ελλάδα ήταν το αουτσάιντερ, ο αντίπαλός της είχε παικταράδες, η τότε Πορτογαλία είχε παικταράδες, Ρονάλντο, Φίγκο, Ντέκο, Παουλέτα, αλλά ο Σκολάρι είχε πέσει στη φάκα του Ρεχάγκελ.

Και κλείνω με κάτι που μόνο ο Αλέφαντος θα έλεγε. Αλλά είναι η αλήθεια. Αηδία ρε Ρονάλντο, θέλει λίγα λεπτά για να λήξει το ματς και μου σηκώνεσαι από τον πάγκο και πας να στέκεσαι σαν μπάστακας δίπλα στον προπονητή να δίνεις εντολές;

Κάτσε κάτω ρε, πας να του κλέψεις τη δόξα, κάτσε κάτω! Εκεί κουμάντο κάνει ο προπονητής, είναι ο χώρος του προπονητή.

Πού ήσουν σε όλο το ματς ρε Ρονάλντο, μόλις μπήκε το γκολ στο τέλος και είδες ότι θα νικήσετε, πήγες να παριστάνεις τον προπονητή να εμψυχώνεις και να δίνεις εντολές. Οι άλλοι συμπαίκτες σου που κάθονταν στον πάγκο ήταν μ……; Εγώ αν ήμουν προπονητής εκεί, θα σε κάθιζα κάτω, θα σε έστελνα στον πάγκο!

Απαράδεκτα πράγματα, ήθελε να παριστάνει τον ήρωα, να κλέψει τη δόξα του προπονητή την ώρα του αγώνα. Και στεκόταν δίπλα του, άσε τον άνθρωπο να δουλέψει ρε μασκαρά.

Και τα λέω εγώ αυτά που είμαι θαυμαστής του ποδοσφαιριστή Ρονάλντο και τον έβαζα δίπλα και πάνω από τον Μέσι, ακόμα και όταν ο Μέσι έπαιρνε τις χρυσές μπάλες.

Όμως αν ήταν ο Μουρίνιο στη θέση του Σάντος, θα τα έκανες αυτά κύριε Ρονάλντο; Αν ήταν ο Φέργκιουσον στη θέση του Σάντος, θα τα έκανες αυτά; Δε θα σε έπαιρνε…»

 

Πηγή: 30meresmpala.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Πορτογάλος πιτσιρικάς παρηγορεί Γάλλο οπαδό που έκλαιγε – ΒΙΝΤΕΟ

Σάντος: Ευχαριστώ Ελλάδα – BINTEO

Το «χρυσό» γκολ της Πορτογαλίας – ΒΙΝΤΕΟ

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Πορτογαλία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ