Ντρισμπιώτη: «Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένη από αυτή τη θέση»

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη αμέσως μετά τον τερματισμό της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης τόνισε ότι τα πόδια της στην κούρσα δεν άκουγαν αυτό που είχε στο μυαλό της.

«Χρυσή» η Ντρισμπιώτη – Πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 20 χλμ. βάδην

«Ήταν γρήγορη κούρσα. Ξεκίνησα αρκετά γρήγορα. Πιο γρήγορα από αυτό που θα ήθελα. Όταν δεν είσαι στο ρυθμό της κούρσας από την αρχή σίγουρα θα έχεις προβλήματα στο τέλος όπως είχα. Ήθελα να πιστεύω ότι μπορούσα να αντέξω. Δεν είναι πάντα τα πράγματα όπως τα περιμένουμε ούτε όπως τα θέλουμε ούτε όπως τα φτιάχνουμε ονειρικά στο μυαλό μας», τόνισε η Ντρισμπιώτη.

Και συνέχισε: «Μετά το 10ο χλμ. αφού είδα ότι δεν ήμουν σε αυτά που ήθελα άρχισα να σκέφτομαι και την επόμενη μου κούρσα. Οπότε προσπάθησα να σταθεροποιηθώ στη θέση που είχα, στην 15η. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένη από αυτή τη θέση, η επίδοση ήταν μέτρια για εμένα. Είμαι όμως ευχαριστημένη γιατί ξέρω ότι έχω έναν ακόμη δύσκολο αγώνα. Ένα 35άρι που χρειάζεται καλή διαχείριση, καθαρό μυαλό και σίγουρα νομίζω ότι το μυαλό μου θα είναι έτοιμο για εκεί. Ήμουν λίγο βαριά σήμερα, τα πόδια μου ήταν βαριά. Δεν είχα πολύ καλή επικοινωνία με τα πόδια μου».

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Πρωτιά και χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην

«Επρεπε να το πάω λίγο αργά στην αρχή για να είμαι έτοιμη για μετά. Η υγρασία είναι έντονη, μούλιασαν τα χέρια μου από τα νερά που έριχνα. Στο βάδην μας κυνηγάει η κακιά μας η μοίρα. Έχουμε αγωνιστεί και σε χειρότερες συνθήκες με υγρασία και ζέστη. Δεν θα βρούμε δικαιολογίες», συνέχισε η πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Όταν ρωτήθηκε για το αν προτιμούσε τον χθεσινό καιρό, απάντησε: «Προφανώς! Τι ερωτήσεις είναι αυτές που μου κάνετε; Αφού με ξέρετε. Μακάρι να βρέχει στο 35άρι. Μου άρεσε η βροχή. Λειτουργώ πολύ καλύτερα. Είναι από τα αγαπημένα μου καιρικά φαινόμενα. Σίγουρα δεν είναι πάντα ότι θα βγει. Έχω γλιστρήσει με βροχή, αλλά δεν έχω κανένα θέμα. Είναι πολύ γρήγορη πίστα και τελικά έγινε και γρήγορη κούρσα. Είμαι πολύ χαρούμενη με την συναθλήτρια μου ανήκω στο κορυφαίο γκρουπ».

Πανελλήνιο ρεκόρ από την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

Όσο για το εάν πιέζεται από τις προσδοκίες που έχει δημιουργήσει μετά την περσινή κατάκτηση των δύο χρυσών μεταλλίων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, δήλωσε: «Δεν πιέζομαι από τις προσδοκίες. Θεωρώ ότι έχω κάνει καλή πολύ καλή προετοιμασία. Έχω φύγει από το σπίτι μου τρεις μήνες. Είμαι μόνη μου τρεις μήνες σε διάφορα μέρη του κόσμου και προσπαθώ να κάνω focus σε αυτό που κάνω. Δεν έρχονται πάντα τα πράγματα όπως τα θέλεις. Αυτός είναι ο αθλητισμός, αυτή είναι η μαγεία του. Έχω αποδείξει ότι μπορώ να βρίσκομαι στην ελίτ».

Η Κυριακή Φιλτισάκου από την άλλη δεν έμεινε ευχαριστημένη από το αγωνιστικό μέρος, όμως, τόνισε υπερήφανη που κατάφερε να βρεθεί στη διοργάνωση μετά από μια δύσκολη χρονιά.

«Δεν είμαι ευχαριστημένη. Δεν είναι κοντά στις επιδόσεις μου. Είμαι όμως περήφανη που είμαι εδώ και που τερμάτισα. Δεν θέλω να δικαιολογηθώ όμως φέτος είχα πάρα πολλές δυσκολίες. Η αλήθεια είναι ότι αν αλλάζεις προπονητή τον Απρίλιο, όταν έχεις ατύχημα με αυτοκίνητο, όταν πριν τρεις εβδομάδες νοσηλεύεσαι στο νοσοκομείο λόγω ενός προβλήματος υγείας, είσαι ευχαριστημένος και με αυτό το αποτέλεσμα. Είμαι μικρή ακόμη για το αγώνισμα μου, κάποια στιγμή θα πάρω αυτό που αξίζω και αυτό το οποίο έχω δουλέψει. Είναι το δεύτερο μου Παγκόσμιο, τώρα κοιτάμε του χρόνου τους Ολυμπιακούς Αγώνες ελπίζω να είμαι εντός και να πάρω αυτό που αξίζω», είπε η Φιλτισάκου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ