Υπόθεση Τζόκοβιτς: Η ομοσπονδία τένις της Αυστραλίας έστειλε λάθος οδηγίες στους αθλητές; – Το έγγραφο-ντοκουμέντο

Το θρίλερ της συμμετοχής του Νόβακ Τζόκοβιτς στο αυστραλιανό Όπεν συνεχίζεται για ακόμη μία ημέρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, οι ευθύνες της ομοσπονδίας τένις της Αυστραλίας γύρω από αυτήν την πολύκροτη υπόθεση είναι πολύ μεγάλες. Η ομοσπονδία, εκτός του ότι φέρεται να προσπάθησε να βρει «παραθυράκια» για να μπορέσει ο Νόβακ Τζόκοβιτς να συμμετάσχει στο αυστραλιανό Όπεν, είχε δώσει και λάθος οδηγίες στους αθλητές για το καθεστώς εισόδου στη χώρα.

Η εφημερίδα Herald Sun δημοσίευσε ένα έγγραφο-ντοκουμέντο με τις οδηγίες που έστειλε η ομοσπονδία τένις της Αυστραλίας στους αθλητές. Στο έγγραφο αναφέρεται το πιστοποιητικό νόσησης ως βάσιμος λόγος εξαίρεσης για την είσοδο στη χώρα.

 

Σε αυτό το έγγραφο “πάτησε” ο Τζόκοβιτς και άλλοι αθλητές και ταξίδεψαν στη Μελβούρνη ενώ δεν είχαν εμβολιαστεί.

Πρόκειται για ένα σοβαρό λάθος της ομοσπονδίας τένις της Αυστραλίας, καθώς από τον Νοέμβριο (πριν δηλαδή δοθεί η ενημέρωση προς τους τενίστες) το ομοσπονδιακό κράτος είχε ενημερώσει πως το πιστοποιητικό νόσησης δεν αποτελεί λόγο για να πάρει κάποιος ιατρική εξαίρεση και να εισέλθει στη Αυστραλία.

Τι ισχυρίζεται η ομοσπονδία τένις της Αυστραλίας

Με επίσημη ανακοίνωσή της, η ομοσπονδία τένις της Αυστραλίας επιβεβαιώνει πως το έγγραφο είναι αυθεντικό, αλλά διαψεύδει τον ισχυρισμό για λάθος οδηγίες στους αθλητές, εξηγώντας πως οι οδηγίες που αναγράφονται στο mail, ήταν εκείνες που αναγραφόντουσαν και στην κυβερνητική ιστοσελίδα Smart Traveller, στην οποία τους είχε παραπέμψει ο Υπουργός Υγείας, Greg Hunt.

Η ομοσπονδία σημείωσε ακόμα πως είχε ενημερώσει τους παίκτες για τη σημαντικότητα του εμβολιασμού, υπερασπιζόμενη τα οφέλη του.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ