Νέα ακύρωση βίζας σε παίκτρια μετά το θρίλερ με τον Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς παραμένει στο ξενοδοχείο φιλοξενίας, μέχρι να εκδικαστεί τη Δευτέρα η ακύρωση της βίζας του από την κυβέρνηση της Αυστραλίας. Την ίδια ώρα, πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ακόμη μία παίκτρια βρέθηκε στο στόχαστρο των Αρχών και είδε την βίζα της να ακυρώνεται.

Πρόκειται για την τενίστρια της Τσεχίας,  Renata Voráčová. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αξιωματικοί της Αυστραλιανής Συνοριακή Δύναμης, την προσήγαγαν την Πέμπτη και την οδήγησαν στο ίδιο ξενοδοχείο που βρίσκεται και ο Σέρβος.

Σύμφωνα με την “The Age”, πηγή αναφέρει ότι η Τσέχα τενίστρια είχε μπει στην Αυστραλία με ιατρική εξαίρεση από το εμβόλιο. Όπως και ο Νόβακ Τζόκοβιτς τα χαρτιά της ανέφεραν ότι είχε νοσήσει με κορονοϊό τους τελευταίους 6 μήνες.

Η 38χρονη, είχε ήδη παίξει σε ένα τουρνουά προετοιμασίας. Η βίζα της ακυρώθηκε και της ανακοινώθηκε η απέλασή της. Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα κάνει έφεση, όπως ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρα αναζητούν άλλον έναν τενίστα.

“Ο Τζόκοβιτς μπορεί να φύγει όποτε θέλει από την χώρα”

Στην κριτική ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς κρατείται παρά τη θέλησή του απάντησε η υπουργός Εσωτερικών της Αυστραλίας, διευκρινίζοντας ότι ο τενίστας δεν είναι κρατούμενος και μπορεί να φύγει όποτε θέλει.  Η Karen Andrews, σε συνέντευξή της ανέφερε ότι και άλλοι διεθνή παίκτες και αξιωματούχοι βρίσκονται στο “μικροσκόπιο” για ανάλογη χρήση ιατρικών εξαιρέσεων.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ