Νόβακ Τζόκοβιτς: Η δήλωση από τον υπουργό Μετανάστευσης – Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα

Ο εκπρόσωπος του Υπουργού Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Άλεξ Χοκ έκανε δήλωση αναφορικά με την υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς.

«Μετά τη σημερινή απόφαση του Ομοσπονδιακού Περιφερειακού και Οικογενειακού Δικαστηρίου για διαδικαστικό λόγο, παραμένει στη διακριτική ευχέρεια του Υπουργού Μετανάστευσης να εξετάσει το ενδεχόμενο ακύρωσης της βίζας του κ. Τζόκοβιτς υπό την προσωπική του εξουσία ακύρωσης σύμφωνα με το άρθρο 133C(3) του νόμου περί Μετανάστευσης” σημείωσε.

«Ο Υπουργός εξετάζει επί του παρόντος το θέμα και η διαδικασία παραμένει σε εξέλιξη» κατέληξε, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Το αλαλούμ με την “σύλληψη” του Τζόκοβιτς

Οι αναφορές από τον πατέρα του Νόβακ Τζόκοβιτς ότι ο γιος του συνελήφθη εκ νέου, διαψεύδονται από την Αυστραλία. Το “The Age” αναφέρει ότι δημοσιεύματα στην Ευρώπη που μεταδίδουν δηλώσεις της οικογένειας του Σέρβου τενίστα και υποστηρίζουν ότι συνελήφθη στα γραφεία των δικηγόρων του, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Κυβερνητικές πηγές διέψευσαν τις αναφορές.

Νόβακ Τζόκοβιτς

Η δημοσιογράφος επικαλείται επικοινωνία με τον πατέρα του Νόβακ Τζόκοβιτς. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου υπέρ του “Νόλε”, ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας έχει στη διάθεσή του τέσσερις ώρες για να ακυρώσει ξανά τη βίζα του.

Νόβακ Τζόκοβιτς: Κέρδισε το δικαστήριο για την ακύρωση της βίζας

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κέρδισε τη δίκη και ανατράπηκε η απόφαση της κυβέρνησης να ακυρώσει την βίζα του και έτσι, όπως φαίνεται, θα μπορέσει να παίξει στο Australian Open.

Η απόφαση του δικαστή, Anthony Kelly, είναι σίγουρα ένα μεγάλο χτύπημα στην κυβέρνηση, που ήθελε να προχωρήσει στην απέλαση του Τζόκοβιτς σήμερα.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, η κυβέρνηση πρέπει να καλύψει τα δικαστικά έξοδα. Το θρίλερ όμως συνεχίζεται, καθώς σύμφωνα με αυστραλιανά ΜΜΕ, αναμένεται η τελική κίνηση από την κυβέρνηση της χώρας.

Ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Alex Hawke, θα αποφασίσει αν θα κάνει χρήση της εξουσίας, που του δίνει ο νόμος κατά της μετανάστευσης, να ακυρώσει την βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ