Νικόλ Ελευθεριάδου: Ανατρίχιασα, δεν υπήρχε περίπτωση να δεχθώ να χάσουμε – Συγκίνηση για την εθνική ομάδα πόλο

Επέστρεψε το απόγευμα της Κυριακής στην Αθήνα από το Αϊντχόφεν η αποστολή της εθνικής υδατοσφαίρισης γυναικών, έχοντας στις αποσκευές της το χάλκινο μετάλλιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αλλά κυρίως την πρόκριση στο Παρίσι και την επιστροφή σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16 χρόνια.

Οπως είπε και η Ελενα Ξενάκη, «καταφέραμε και μιλάμε λιγότερο για το μετάλλιο, που από μόνο του συνιστά μία επιτυχία». Την αποστολή υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο έφορος κολύμβησης και εκπρόσωπος της ΚΟΕ στην ΕΟΕ, Νίκος Ξυλούρης, και τα μέλη του Δ.Σ., Ηλίας Ξιάρχος και Τζώνη Καλημέρης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, τόνισε: «Υποδεχόμαστε τα κορίτσια που μας έκαναν περήφανους, μας έκαναν να δακρύσουμε, μας έδειξαν πόσο ψηλά είναι η ελληνική υδατοσφαίριση, με πολλές δυνατότητες. Και μπορεί να πάει ακόμα ψηλότερα.

Η Αλεξία Καμμένου και οι διεθνείς μας κατάφεραν έναν άθλο, να προκριθούμε στο Παρίσι και να κατακτήσουμε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η Πολιτεία ήταν, είναι και θα παραμείνει δίπλα, η ομάδα θα έχει ό,τι χρειαστεί. Θα κάνουμε τα πάντα για αυτή τη ομάδα γιατί το αξίζει. Θα δώσουμε τα πάντα για αυτή την ομάδα που μας έκανε περήφανους. Αυτές είναι οι αξίες του αθλητισμού».

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, επισήμανε: «Ένα όνειρο των τελευταίων γενεών της ελληνικής γυναικείας υδατοσφαίρισης γίνεται πραγματικότητα.

Είχε να δηλώσει παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες από το 2008, και τώρα που έφυγε το άγχος -γιατί υπήρχε μεγάλο άγχος- η ομάδα δεν έχει “ταβάνι”. Στο Παγκόσμιο που ακολουθεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, και οι δυο εθνικές μας ομάδες, ανδρών και γυναικών, είναι σε πολύ καλή κατάσταση και να περιμένουμε πολύ σημαντικά πράγματα».

Ο Νίκος Ξυλούρης επιφύλαξε και μία έκπληξη στα κορίτσια και σε όλη την αποστολή, καθώς τους χάρισε το pin των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024».

Eλευθεριάδου: «Δεν υπήρχε περίπτωση να δεχθώ να χάσει η ομάδα»

«Η αλήθεια είναι ότι το αποτέλεσμα είναι ομαδικό. Το συναίσθημα όμως ότι να σκοράρεις σε ένα τόσο κρίσιμο ματς, και πολύ περισσότερο το τελευταίο γκολ είναι μοναδικό. Ανατρίχιασα και ήμουν σίγουρη ότι το ματς θα τελειώσει εκεί. Δεν υπήρχε περίπτωση η ομάδα να χάσει με άλλο τρόπο», ανέφερε αρχικά η σκόρερ του χρυσού γκολ της Εθνικής Νικόλ Ελευθεριάδου. «Ήμουν σίγουρη ότι θα συμβεί, θα έρθει η επιτυχία και οι κόποι μας θα ανταμειφθούν. Έχουμε Παγκόσμιο και Ολυμπιάδα, μακάρι να είμαστε καλά και να κατακτήσουμε κάποιο μετάλλιο», πρόσθεσε η Νικόλ Ελευθεριάδου το γκολ της οποίας έμελλε να στείλει την Εθνική ομάδα πόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες ύστερα από 16 χρόνια και να «χαρίσει» το χάλκινο ευρωπαϊκό μετάλλιο στην Ελλάδα.

ασ

«Λύγισε» μετά το ματς

Η Νικόλ Ελευθεριάδου είχε ξεσπάσει σε κλάματα συγκίνησης στις δηλώσεις της μετά τον αγώνα, σημειώνοντας πως η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ένα όνειρο.

«Προσπαθώ να βρω τις λέξεις να εκφράσω το πώς νιώθουμε και δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια τι σημαίνει αυτό για μας. Δεν θα μιλήσω για τους κόπους μας, αλλά αυτή η ομάδα έπαιξε με τέτοια ψυχή σήμερα που θα ήταν άδικο να μην περάσει. Προσπαθώ να συνειδητοποιήσω τι έγινε απλά. Είναι ένα όνειρο απλά κι είμαι ευγνώμων που θα το ζήσω με αυτά τα κορίτσια. Είναι δουλειά χρόνων και πραγματικά δεν έχω λόγια» χαρακτηριστικά.

Ποια είναι η Νικόλ Ελευθεριάδου

Η Νικόλ Ελευθεριάδου έχει κατακτήσει -μέχρι στιγμής- ως παίκτρια Ολυμπιακού οκτώ πρωταθλήματα Ελλάδας, τρία Πρωταθλήματα Ευρώπης (2015, 2021, 2022) και ένα Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης LEN Trophy (2015).

Το 2018 ως μέλος της εθνικής μας ομάδας, κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Βαρκελώνη, ενώ τρία χρόνια νωρίτερα το 2015 το χάλκινο μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μπακού. Ακόμα έχει κερδίσει χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια σε παγκόσμιους και ευρωπαϊκούς αγώνες με την εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης εφήβων.

Από το 2015 αγωνίζεται με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Με τις «ερυθρόλευκες» μέχρι στιγμής μετράει 8 πρωταθλήματα Ελλάδας, 3 πρωταθλήματα Ευρώπης και ένα κύπελλο κυπελλούχων Ευρώπης LEN Trophy (2015).

 

Από πλευράς του ο σύντροφος της Νικόλ Ελευθεριάδου, Σάσα Βεζένκοβ, -πρώην καλαθοσφαιριστή του Ολυμπιακού και νυν των Σακραμέντο Κινγκς στο NBA- ανέβασε μια φωτογραφία της στα social media, την οποία συνόδεψε με δυο καρδιές και έγραψε: «Τόσο περήφανος για σένα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ