Μυθικός Ναδάλ: Με επική ανατροπή κατέκτησε το Australian Open

Έναν από τους καλύτερους τελικούς Grand Slam των τελευταίων ετών, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σήμερα (30/01) οι φίλοι του τένις. Μετά από μία συγκλονιστική αναμέτρηση που είχε διάρκεια πέντε (!) ώρες και 27 λεπτά, ο Ράφα Ναδάλ «έγραψε Ιστορία» στη Μελβούρνη, καθώς με μία απίστευτη ανατροπή, επικράτησε του Ντανιίλ Μεντβέντεφ (2-6, 6-7(5), 6-4, 6-4, 7-5), κατέκτησε το Australian Open κι έγινε ο πρώτος τενίστας που φτάνει τα 21 τρόπαια σε τουρνουά Grand Slam, αφήνοντας στη δεύτερη θέση του σχετικού πίνακα τους Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς.

Στο πρώτο σετ του σημερινού τελικού, ο Μεντβέντεφ κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Ισπανό και στο πέμπτο γκέιμ να κάνει break, προηγούμενος με 3-2. Στην συνέχεια, κράτησε το σερβίς και με νέο break, πήρε ισχυρό προβάδισμα (5-2), που κράτησε μέχρι το τέλος του σετ, το οποίο και κατέκτησε μετά από 42 λεπτά.

Άπαντες ανέμεναν αντίδραση από τον Ναδάλ και δεν διαψεύσθηκαν. Ο Ισπανός πρωταθλητής «έσπασε» το σερβίς του Μεντβέντεφ και προηγήθηκε με 3-1 και 4-1. Ομως ο Ρώσος δεν «τα παράτησε» και με break μείωσε σε 4-3 για να ακολουθήσουν εκατέρωθεν breaks, με τον Ναδάλ να προηγείται 5-4. Κι ενώ ο Μεντβέντεφ βρέθηκε «με την πλάτη στον τοίχο», απέδειξε ότι δικαίως θεωρείται άξιος διάδοχος του «Big-3» στο παγκόσμιο τένις. Ο Ρώσος κατάφερε να φέρει το σετ «στα ίσα» και να το οδηγήσει στο tie break, όπου μετά από αρκετούς συναρπαστικούς πόντους, επικράτησε με 7-5, μετά από μία ώρα και 26 λεπτά.

Στο τρίτο σετ, οι δύο τενίστες κορυφαίου επιπέδου κράτησαν το σερβίς τους μέχρι και το όγδδο γκέιμ, καθώς σ΄ εκείνο το σημείο, ο Ναδάλ, ο οποίος ήταν πολύ επιθετικός, δεδομένου ότι «έπαιζε το τελευταίο του χαρτί», έκανε break και διατηρώντας αυτό το πλεονέκτημα, μείωσε σε 2-1, μετά από μία ώρα και τέσσερα λεπτά.

Ο Ισπανός συνέχισε με την ίδια τακτική και στο τέταρτο σετ, με αποτέλεσμα να «σπάσει» δύο φορές (στο 2-1 και στο 3-2) το σερβίς του Μεντβέντεφ, ο οποίος έκανε ένα break, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Στην συνέχεια, ο Ναδάλ και ο Ρώσος, κράτησαν μέχρι τέλους το σερβίς τους, με αποτέλεσμα, ο Ισπανός πρωταθλητής να ισοφαρίσει σε 2-2 σετ, μετά από μία ώρα και τρία λεπτά.

Η κόπωση, έπειτα πό τέσσερις και πλέον ώρες στο κορτ, ήταν εμφανής και στους δύο πρωταθλητές. Ομως η εμπειρία και η αποφασιστικότητα του Ναδάλ, αποδείχθηκαν καταλυτικοί παράγοντες για τον θρίαμβο του Ισπανού.

Γνωρίζοντας την αποθέωση από το κοινό, ο Ράφα, έκανε break στο πέμπτο γκέιμ και αφού προηγήθηκε με 3-2, επιχείρησε να διατηρήσει το σερβίς του και να φθάσει σε μία εντυπωσιακή νίκη. Όμως, ο «επτάψυχος» Ρώσος, κατάφερε να «σπάσει» το σερβίς του Ισπανού στο δέκατο γκέιμ και να ισοφαρίσει 5-5, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά του ματς. Ο Μεντβέντεφ σέρβιρε για να πάρει το πλεονέκτημα, όμως ο 36χρονος Ναδάλ «απάντησε» με νέο break και πήρε τις μπάλες για να ολοκληρώσει τον θρίαμβο του, μετά από μία ώρα και 12 λεπτά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ