Μουντιάλ 2022: Τα πέναλτι καθόρισαν την τύχη του Μέσι και του Νεϊμάρ – Το σχόλιο του Παύλου Παπαδημητρίου

Οι πρώτοι προημιτελικοί του Μουντιάλ μας προσέφεραν απλόχερα ποδοσφαιρικό δράμα και αδρεναλίνη και κατέληξαν με την «άρνηση» της στρογγυλής θεάς σ’ έναν ημιτελικό Αργεντινής-Βραζιλίας, αγώνας που θεωρείται το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ντέρμπι στον κόσμο σε επίπεδο Εθνικών Ομάδων.

Οι αθλητικές μεταδόσεις 10/12/2022 – Οι αγώνες του Μουντιάλ

Του Παύλου Παπαδημητρίου

Ο Μέσι και η παρέα του προκρίθηκαν στα πέναλτι επί της Ολλανδίας, όμως ο συμπαίκτης του στην Παρί, Νεϊμάρ, και η δική του παρέα αποκλείστηκαν στα πέναλτι από την Κροατία του Μόντριτς.

Μουντιάλ 2022, Ολλανδία – Αργεντινή 2-2 (3-4 πεν.): Το χέρι του… Μαρτίνες και το πόδι του Μέσι την έστειλαν στα ημιτελικά

Η Αργεντινή προηγούμενη 2-0 στο 73´χάρη σε πέναλτι-γκολ και (στο 35´) μυθική ασίστ του φυσικού της ηγέτη θεώρησε ότι ήλεγχε απολύτως την κατάσταση έναντι της Ολλανδίας και πως στην ουσία είχε προκριθεί. Όμως ο προπονητής Φαν Χαάλ στο κύκνειο (όπως αποδείχθηκε) άσμα της μεγάλης καριέρας του μετέφερε τη μάχη στον…αέρα και με ψηλά κορμιά και μια τρομερή κομπίνα στην εκτέλεση φάουλ στο 90+12(!!!!) έστειλε το ματς στην παράταση.  Εκεί το 2-2 παρέμεινε και στα πέναλτι ο γκολκίπερ Εμιλιάνο Μαρτίνες με δυο αποκρούσεις έστειλε -στην ουσία- την Αλμπισελέστε  στους 4 και κράτησε το όνειρο του ηγέτη της ομάδας Λέο Μέσι  και του τεράστιου λαού της Αργεντινής ζωντανό…Απορώ ακόμα γιατί επελέγη ο Φαν Ντάικ για την εκτέλεση του πρώτου Ολλανδικού πέναλτι…..

Βραζιλία – Κροατία

Χθες το πρωί όσοι άκουσαν το ραδιοφωνικό μου σχόλιο στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου (που είχε πει ότι οι Λατινοαμερικανοί πρέπει να καθαρίσουν από νωρίς τον ημιτελικό αλλιώς θα έχουν θέμα) στον Real Fm, προφανώς αντιλήφθηκαν την πίστη μου ότι «εάν η Βραζιλία δεν περάσει την Κροατία στο ενενηντάλεπτο, δεν θα συνεχίσει στο Μουντιάλ». Προφανώς και δεν διεκδικώ δάφνες μαντικών δυνατοτήτων. Απλά είναι σημαντικό σε ένα τόσο μεγάλο τουρνουά (το πιο μεγάλο στη υφήλιο) να βλέπεις τα πράγματα καθαρά και να μην αφήνεις τη…..διεθνή οπαδική σου ιδιότητα να θολώνει την κρίση σου.

Μουντιάλ 2022: Η επική πρόκριση της Κροατίας στα πέναλτι – Απαρηγόρητοι οι Βραζιλιάνοι – ΒΙΝΤΕΟ

Η Βραζιλία μας είχε δείξει από καλά έως και πολύ καλά πράγματα στους ομίλους και στη φάση των «16» αλλά δεν μας είχε πείσει για τη δυνατότητα της να στέκεται όρθια τις στιγμές της κρίσης και της μεγάλης πίεσης. Εκεί που οι αποφάσεις «βαραίνουν» και πρέπει να λαμβάνονται με καθαρό μυαλό. Υπενθυμίζω τη «ζόρικη» νίκη της επί της Ελβετίας με 1-0 και την ήττα της από το Καμερούν με το ίδιο σκορ, έστω κι αν εκεί ο Τίτι παρέταξε αναπληρωματικούς.

Στον χθεσινό προημιτελικό η Σελεσάο είχε τις ευκαιρίες να κάνει και δυο και τρία γκολ στην κανονική διάρκεια. Ο τερματοφύλακας Λιβάκοβιτς, όμως, έφραξε τον δρόμο στους παίκτες της που ήταν επιφορτισμένοι με την τελική προσπάθεια τουλάχιστον μέχρι να ανοίξει το σκορ ο Νεϊμάρ στην παράταση. Και στη συνέχεια η Βραζιλία έπεσε θύμα της αφέλειας της να βγει μπροστά στο 118′ ( κόντρα στην επιλογή της μέχρι εκείνο το λεπτό!!!) αλλά και θύμα της κλασικής μουντιαλικής «γκαντεμιάς». Έτσι οι «πολύ σκληροί για να πεθάνουν» Κροάτες με ηγέτη και προπονητή- γηπέδου τον παγκόσμιο Λούκα Μόντριτς πέρασαν στον δεύτερο συνεχόμενο ημιτελικό τους σε παγκόσμιο κύπελλο. Και γι’ αυτό τους αξίζουν πολλά-πολλά μπράβο…..

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ