Μουντιάλ 2022: Δύο γίγαντες, δύο μεγάλες ομάδες και ένας τελικός – Το σχόλιο του Παύλου Παπαδημητρίου

Αυτός ο τελικός αυτού του Μουντιάλ, ΝΑΙ, είναι το δίχως άλλο ένας μεγάλος τελικός! Ένας τελικός βγαλμένος μέσα από την «αρχαιότητα» της διοργάνωσης (Αργεντινή) αλλά και τη «μεταμοντέρνα» εποχή της η οποία εκφράζεται με την παρουσία της Γαλλίας.

Μουντιάλ 2022: Έκανε λεωφορειοπειρατεία για να προλάβει να δει τον Μέσι – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Του Παύλου Παπαδημητρίου

Η Αλμπισελέστε εμφανίζεται για έκτη φορά στο τελευταίο ζευγάρι παγκόσμιου πρωταθλήματος, ελπίζοντας να το κάνει για τρίτη φορά δικό της, καθώς το κατέκτησε το 1978 (με τη χούντα του Βιντέλα) και το 1986 (χάρη στον Pibe d Oro Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα) και το έχασε το 1930, το 1990 και το 2014. Οι «Τρικολόρ» έχουν σηκώσει το «Άγιο δισκοπότηρο» επίσης δύο φορές, αλλά σε ισάριθμες παρουσίες στον τελικό, το 1998 και το 2018.

Μουντιάλ 2022 – Ανησυχία για τον τελικό: Και τρίτος παίκτης στην Εθνική Γαλλίας με ίωση – Φόβοι για την «γρίπη της καμήλας»

Το αυριανό σούπερ ματς τα έχει όλα. Έχει, καταρχάς, δύο πολύ καλές ομάδες να συγκρούονται για τον τίτλο. Δύο ομάδες οι οποίες «μετράνε» – για να μην πω φοβούνται – πολύ η μια την άλλη. Δύο ομάδες που είναι αρκούντως έμπειρες και «μπαρουτοκαπνισμένες» για να γνωρίζουν ότι τα λάθη δεν επιτρέπονται διότι ο αντίπαλος έχει όλη… την κακή διάθεση να μην τα συγχωρήσει!

Εννοείται ότι αυτός ο τελικός έχει και τις προσωπικότητες που φουντώνουν το «δράμα» του. Έχει του δικούς του γίγαντες! Λέο Μέσι απ’ τη μια, Κιλιάν Εμπαπέ από την άλλη. Ο Γάλλος θέλει να κατακτήσει για δεύτερη φορά το μεγαλύτερο τρόπαιο του ποδοσφαίρου στα 24 του χρόνια. Ο Αργεντίνος θέλει να επισφραγίσει την τεράστια, την παμμέγιστη καριέρα του με το πρώτο (και τελευταίο) του παγκόσμιο κύπελλο. Κοντά του θα έχει έναν λαό συγκλονιστικό: 50.000 οπαδοί στο γήπεδο και μια ολόκληρη χώρα 45 εκατομμυρίων ανθρώπων που θα στηρίξουν τον αρχηγό τους  με το νούμερο 10 και όλους τους συναγωνιστές του.

Εάν η συμπαντική νομοτέλεια είναι δυνατόν να «εμφανιστεί» στο Κατάρ και σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου, ο 35χρονος ζογκλέρ από το Ροζάριο θα σηκώσει γύρω στις επτά το απόγευμα της Κυριακής (ή και λίγο αργότερα αν πάμε σε παράταση, πράγμα πιθανό) το παγκόσμιο κύπελλο.

Εάν το σύμπαν, ο θεός της μπάλας κτλ έχουν άλλες δουλειές εκείνη την ώρα, θα δούμε… Άλλωστε μιλάμε για τον τελικό του Μουντιάλ. Και σε έναν τελικό Μουντιάλ (πολλώ δε μάλλον έναν τέτοιο τελικό) κρατάς την ανάσα σου, περιμένεις και απολαμβάνεις….

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ