Μεντιλίμπαρ για το Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε: «Οπωσδήποτε νίκη»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει καταλήξει στις αποφάσεις του για τον τρόπο και την ενδεκάδα με την οποία ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει αύριο στο «Γ. Καραϊσκάκης» τη Φενέρμπαχτσε (11/4, 19:45), στον πρώτο από τους δύο αγώνες του με το τουρκικό συγκρότημα για τα προημιτελικά του Conference League.

Ο Ισπανός τεχνικός αποδίδει μεγάλη σημασία στο πρώτο παιχνίδι, για το οποίο δήλωσε πως οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται οπωσδήποτε τη νίκη. Όπως είπε, εν συνεχεία, το ρόστερ του είναι πλήρες και μπορεί να καλύψει κάθε απουσία (π.χ. Ποντένσε), ενώ η εστίαση όλων στον σύλλογο είναι στον αγώνα της Πέμπτης και όχι στη ρεβάνς.

Ο Βάσκος τεχνικός ρωτήθηκε και απάντησε για:

Την ενδεκάδα: «Έχω αποφασίσει, είμαστε στην παραμονή. Έχω πάρει τις αποφάσεις μου από χθες κι ελπίζω να μη γίνει τίποτα σοβαρό στην προπόνηση, ώστε να χρειαστεί να τα αλλάξω».

Τους (πέντε) ποδοσφαιριστές του που είναι στο όριο με κίτρινες κάρτες: «Σκεφτόμαστε μόνο το αυριανό παιχνίδι κι όχι τη ρεβάνς. Πρέπει να το κερδίσουμε οπωσδήποτε. Έχουμε μια ομάδα πλήρη που μπορεί να καλύψει τα κενά. Περισσότερο πρόβλημα έχουμε στην άμυνα, όπου έχουμε μόνο δύο δηλωμένους παίκτες και αν τιμωρηθούν θα έχουμε πρόβλημα. Όμως, δεν το σκεφτόμαστε τώρα».

Το αν η αναταραχή στο τουρκικό ποδόσφαιρο μπορεί να επηρεάσει τη Φενέρμπαχτσε: «Δεν το πιστεύω πως θα επηρεαστεί. Ίσα-ίσα, πιστεύω πως όλη της η προσοχή είναι στο Conference League, με όσα έχουν συμβεί στη χώρα της. Είναι μια ομάδα με πολεμιστές, που δεν χαρίζουν τίποτα και θα έρθουν να πολεμήσουν γι’ αυτό που διεκδικούν».

Το ότι η αντίπαλος της ομάδας του έχει αρκετές ημέρες να παίξει δυνατό παιχνίδι: «Αυτό σημαίνει πως θα είναι πλήρης, με όλους τους παίκτες διαθέσιμους, όπως κι εμείς, που έχουμε μόνο έναν τιμωρημένο. Η Φενέρ είχε την ευκαιρία να παίξει, αλλά παρέταξε τη δεύτερη ομάδα στο Σούπερ Καπ».

Το γεμάτο «Γ. Καραϊσκάκης»: «Εξαρτάται από μας, εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να δώσουμε κίνητρο στον κόσμο για να συνεχίσει να μας υποστηρίζει. Θέλουμε να τους κάνουμε χαρούμενους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα».

Το αν τον προβληματίζει η κακή εκκίνηση του Ολυμπιακού στα εντός έδρας παιχνίδι με τη Φερεντσβάρος και την Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Δεν πρέπει να μένουμε στα άσχημα, αλλά δεν τα ξεχνάμε κιόλας. Υπήρχε ένα διάστημα στο οποίο δεχόμασταν πρώτοι γκολ και δεν καταφέρναμε να κερδίζουμε πάντα. Αυτή τη στιγμή όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει, η δυναμική της ομάδας έχει αλλάξει, έχουμε διορθώσει πολλά πράγματα κι έχοντας δουλέψει παρουσιάζουμε καλή απόδοση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα».

Την παρουσία ή όχι του Γιόβετιτς στο αρχικό σχήμα: «Θα μάθετε αύριο αν θα είναι στα πλάνα μας ή όχι. Οι ευχάριστοι πονοκέφαλοι κάνουν καλό στην ομάδα. Όταν ξέρεις ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις παίκτες με ασφάλεια και είναι δύσκολο να κάνεις λάθος, τότε η ομάδα θα βοηθηθεί, είτε κάποιος είναι βασικός είτε έρθει από τον πάγκο».

Φορτούνης: «Τεράστια η ευκαιρία μας»

Ο Κώστας Φορτούνης εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου της πειραϊκής ομάδας ενόψει του αυριανού αγώνα με την Φενέρμπαχτσε (11/04, 19:45), για τα προημιτελικά του Conference League.

Ο διεθνής άσος των «ερυθρολεύκων» χαρακτήρισε τις αναμετρήσεις με τον σύλλογο της Κωνσταντινούπολης ως ιστορική πρόκληση για την ομάδα του, μίλησε για την εντυπωσιακή επιστροφή του ύστερα από δυο σοβαρούς τραυματισμούς αλλά δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι η Φενέρ είναι ένας αξιοσέβαστος και δύσκολος αντίπαλος.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός του Ολυμπιακού μίλησε για:

Το παιχνίδι: «Είναι ένα πολύ μεγάλο ματς για τους ποδοσφαιριστές, για τον σύλλογο, για τον κόσμο. Ξέρουμε ότι έχουμε μια τεράστια ευκαιρία να πάμε ένα βήμα παρακάτω. Ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει πάντα τέτοιες ευρωπαϊκές επιτυχίες και πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε το πρώτο βήμα για την πρόκριση».

Την δική του επίδραση: «Ίσως μου αρέσει το γήπεδο, μου αρέσει ο κόσμος. Ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα μου, είτε με γκολ, είτε με ασίστ ή με ό,τι άλλο χρειαστεί. Μακάρι όλοι μαζί ως ομάδα να έχουμε ένα καλό παιχνίδι».

Το sold out είπε: «Σίγουρα είναι ένα τεράστιο κίνητρο για μας, ο κόσμος θα μας στηρίξει και θέλουμε να τον κάνουμε χαρούμενο. Θέλουμε να ζήσει μια τεράστια επιτυχία, αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

Την απουσία του (τιμωρημένου) Ποντένσε: «Ο Ντάνιελ είναι σίγουρα ένας ποδοσφαιριστής που μας βοηθά. Έχουμε καλή συνεργασία, αλλά ο Ολυμπιακός έχει πολύ μεγάλους ποδοσφαιριστές για να καλύψουν το κενό που υπάρχει. Πιστεύω πως όποιος κι αν παίξει θα δώσει ό,τι καλύτερο και θα βοηθήσει την ομάδα».

Την επιστροφή του ύστερα από δύο τόσο σοβαρούς τραυματισμούς: «Είχα δυσκολίες τα προηγούμενα χρόνια, οι τραυματισμοί με πήγαν πίσω αλλά δεν σταμάτησα ούτε δευτερόλεπτο να δουλεύω για να επιστρέψω στο επίπεδο που ήμουν και ακόμη πιο ψηλά. Εύχομαι να είμαι υγιής, απολαμβάνω το ποδόσφαιρο. Έχω δώσει υπόσχεση στον εαυτό μου ο γιος μου να με δει να παίζω όπως ήμουν. Αυτό κάνω και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό».

Το στοιχείο που πάνω απ΄ όλα θα πρέπει να εμφανίσει αύριο ο Ολυμπιακός: «Η ομάδα που παίζει εντός είναι σημαντικό να μπει πάρα πολύ δυνατά. Πρέπει να προσέξουμε όμως, γιατί ο αντίπαλος έχει ποιοτικούς παίκτες και μπορεί ανά πάσα στιγμή να δημιουργήσει ευκαιρίες. Είναι σημαντικό να μπούμε δυνατά και με τη βοήθεια του κόσμου να προσπαθήσουμε να βάλουμε ένα γρήγορο γκολ για να έχουμε το προβάδισμα».

Το αν η τωρινή ομάδα είναι καλύτερη από εκείνη που είχε αποκλείσει (με δύο νίκες) τη Φενέρ πριν από 2,5 χρόνια: «Μακάρι να είμαστε καλύτεροι, ώστε να πιέσουμε και να προκριθούμε. Η ομάδα είναι διαφορετική, άλλος προπονητής, άλλοι παίκτες. Η ομάδα αυτή την περίοδο είναι πολύ καλά δουλεμένη, πατάμε γερά στα πόδια μας, αλλά και ο αντίπαλος τώρα είναι καλύτερος. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ