Μεγάλη βραδιά στο Μόναχο

Μεγάλη βραδιά στο Μόναχο 

 

Η επόμενη και η πρώην του Πεπ Γκουαρντιόλα, η Μπάγερν και η Μπαρτσελόνα, μάχονται απόψε (21.45, Novasports) στην “Αλιάντς Αρίνα” στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με μία σκέψη μόνο. Την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης για πέμπτη φορά στην ιστορία τους.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ούγγρος Βίκτορ Κασάι. Στο όριο των καρτών από πλευράς Μπάγερν είναι οι Ντάντε, Φίλιπ Λαμ και Λουίς Γκουστάβο, ενώ από πλευράς Μπαρτσελόνα οι Ζεράρ Πικέ, Τζόρντι Άλμπα και Άλεξ Σονγκ.

Άλλες έξι φορές στο παρελθόν έχουν αναμετρηθεί οι δύο ομάδες. Το 1996 συναντήθηκαν στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA με την Μπάγερν να παίρνει την πρόκριση καθώς μετά το 2-2 στο Μόναχο επικράτησε με 2-1 στη Βαρκελώνη. Το 1998 τέθηκαν αντιμέτωπες στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με τους Βαυαρούς να κερδίζουν εντός (1-0) κι εκτός έδρας (1-2). Το 2009 η Μπαρτσελόνα απέκλεισε την Μπάγερν στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με 4-0 στο «Καμπ Νου» και 1-1 στον επαναληπτικό. 

Η Μπάγερν μετρά μόλις μία ήττα στην έδρα της απέναντι σε ισπανικές ομάδες, το 3-2 από τη Λα Κορούνια τη σεζόν 2002/03, ενώ έχει 14 νίκες και 5 ισοπαλίες. Η Μπαρτσελόνα επί γερμανικού εδάφους έχει 9 νίκες, 10 ισοπαλίες και 5 ήττες.

Σε διπλά ματς απέναντι σε Ισπανούς οι Βαυαροί έχουν 8 προκρίσεις και 6 αποκλεισμούς, ενώ οι Καταλανοί απέναντι σε Γερμανούς μετρούν 13 προκρίσεις και 4 αποκλεισμούς. Σε ημιτελικά ευρωπαϊκών διοργανώσεων η Μπάγερν έχει 9 προκρίσεις και 5 αποκλεισμούς, ενώ η Μπαρτσελόνα 6 προκρίσεις και 7 αποκλεισμούς. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ