Madrid Open: Βρήκε σε γερμανικό… τοίχο ο Στέφανος Τσιτσιπάς – ΒΙΝΤΕΟ

Μακριά από τον καλό του εαυτό ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ηττήθηκε στα τρία σετ από τον κάτοχο του τίτλου Σάσα Ζβέρεφ, που θ’ αντιμετωπίσει στον τελικό της Μαδρίτης τον Κάρλος Αλκαράθ.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας «παραδόθηκε» με 6-4, 3-6, 6-2 στον 25χρονο Γερμανό (Νο.3) σε 1 ώρα και 53 λεπτά και γνώρισε την πρώτη του φετινή ήττα σε χωμάτινο Masters. O Zβέρεφ, από την πλευρά του, συνεχίζει τις εξαιρετικές εμφανίσεις στη διοργάνωση και θα διεκδικήσει τον τρίτο τίτλο του στην ισπανική πρωτεύουσα (19-2 το ρεκόρ του), όπου έχει ρεκόρ 8-1 κόντρα στο Top 10. Μέχρι τώρα, μάλιστα, έχει δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες με τον Αλκαράθ στο tour (Ακαπούλκο, Βιέννη 2021), χωρίς να έχει χάσει σετ.

Ο Στέφανος, πάντως, δεν ήταν ο… Στέφανος των προηγούμενων αγώνων. Δεν ήταν φρέσκος, δεν βρήκε ποτέ τα χτυπήματά του και ακόμα και όταν έφερε το ματς στα ίσα, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ, με συνέπεια να βρεθεί στο… κυνήγι από το ξεκίνημα του τρίτου σετ.

Στρέφει τώρα το βλέμμα του στη Ρώμη, όπου οι συνθήκες θυμίζουν περισσότερο Roland Garros, και αυτός θα είναι ο τελευταίος του σταθμός πριν το μεγάλο ραντεβού του Παρισιού (22/5).

Σε ό,τι αφορά την αναμέτρηση με τον Ζβέρεφ, ο Νο.3 τενίστας στον κόσμο σέρβιρε εξαιρετικά στο πρώτο σετ (έβαλε μέσα 23/25 πρώτα σερβίς) και το μπρέικ που σημείωσε στο έβδομο γκέιμ (4-3) του έδωσε το προβάδισμα με 1-0.

Προβεβλημένοι σύνδεσμοι

Στο δεύτερο σετ τα νούμερά του έπεσαν… δραματικά και με ένα πολύ κακό service game στο όγδοο γκέιμ (3-5) «χάρισε» το μπρέικ στον Στέφανο, που σέρβιρε στη συνέχεια με επιτυχία για το 1-1.

Στη συνέχεια, όμως, ο Στεφ επέστρεψε στα απρόσεχτα και άψυχα χτυπήματα, με αποτέλεσμα να πετύχει ο Ζβέρεφ το γρήγορο μπρέικ και να προηγηθεί με 3-0. Σταθερότατος στα ράλι ο Γερμανός και σερβίροντας και πάλι εξαιρετικά, πίεσε τον Τσιτσιπά για δεύτερο μπρέικ στο 4-1, αλλά ο 23χρονος Έλληνας έμεινε προσωρινά «ζωντανός».

Πιέστηκε, ωστόσο, όταν πήρε τις μπάλες να σερβίρει στο 5-1, με αποτέλεσμα να δεχτεί το τελειωτικό χτύπημα από τον Ζβέρεφ και να αποχαιρετήσει για φέτος τη Μαδρίτη.

Ο Στέφανος είχε 22 winners και 28 αβίαστα, ενώ ο Σάσα είχε αντίστοιχα 22 και 24.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη ήττα του Στεφ στο χώμα από τον Ζβέρεφ μετά από τέσσερις αναμετρήσεις.

Ο Γερμανός θα αναμετρηθεί με τον Αλκαράθ για την κούπα στις 19.30 και κυνηγάει τον 20ο τίτλο της καριέρας του (έκτο Masters). Ο αγώνας με τον Τσιτσιπά ολοκληρώθηκε στη 1.08 τοπική ώρα, οπότε καταλαβαίνετε ότι δεν έχει μπροστά και πολλές ώρες ξεκούρασης…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ