Madrid Open: Θρίαμβος Αλκαράθ επί του Ναδάλ στον “ισπανικό εμφύλιο”

Ιστορία έγραψε ο 19χρονος Κάρλος Αλκαράθ που θριάμβευσε επί του Ράφα Ναδάλ στους προημιτελικούς του Madrid Open και έτσι έγινε ο πρώτος έφηβος που νικά τον τεράστιο Ισπανό τενίστα στο χώμα.

Ο ισπανικός “εμφύλιος” ανέδειξε μεγάλο νικητή τον Κάρλος Αλκαράθ με 2-1 σετ επί Ράφαελ Ναδάλ, με τον 19χρονο να παίρνει θριαμβευτικά το “εισιτήριο” για τους “4” του τουρνουά, όπου θα αντιμετωπίσει το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Στο κατάμεστο Manolo Santana ο Αλκαράθ έκανε ένα μαγικό πρώτο σετ το οποίο πήρε με 6-2, αλλά στο δεύτερο ο τεράστιος Ναδάλ έκανε επίδειξη δύναμης και ισοφάρισε με το εκπληκτικό 6-1.

Τα πάντα κρίθηκαν στο τρίτο σετ, όπου ο Αλκαράθ έφτασε στο 6-3 και στο 2-1, πετυχαίνοντας έτσι την πρώτη του νίκη απέναντι στο «είδωλό» του, μετά τις δύο ήττες που είχε γνωρίσει στις προηγούμενες αναμετρήσεις τους. Η μία ήταν πέρυσι στο ίδιο τουρνουά όπου ο Ναδάλ έκανε περίπατο με 6-1, 6-2 και η δεύτερη πριν από μερικές εβδομάδες στο Masters του Indian Wells, όπου ο αριστερόχειρας Ισπανός δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στον 16 χρόνια νεότερο συμπατριώτη του, αλλά τελικά πήρε τη νίκη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ