Άγιος Νικόλαος: Άνδρας απειλούσε να αυτοπυρποληθεί λόγω χρεών – Κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ.

Μεγάλη κινητοποίηση των αρχών το πρωί της Μ. Δευτέρας στον Άγιο Νικόλαο, στην Κρήτη, καθώς ένας 50χρονος άνδρας απειλούσε να αυτοπυρποληθεί στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ.

Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, ο άνδρας κρατούσε ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υλικό και απειλούσε να αυτοπυρποληθεί. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί, οι οποίοι διαπραγματεύτηκαν μαζί του και τελικά καταφέραν να του αποσπάσουν το μπιτόνι με το εύφλεκτο υλικό και να τον απομακρύνουν από το σημείο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος στο Cretalive, η σύζυγος του είναι διαβητική και καρδιοπαθής, ενώ το οξυγόνο είναι απαραίτητο για να παραμείνει στη ζωή. Ωστόσο, σήμερα το πρωί, του επιβλήθηκε διακοπή ρεύματος, για ένα μεγάλο χρέος που, όπως ο ίδιος λέει, αναγνωρίζει ότι έχει προς τη ΔΕΗ, αλλά αδυνατεί να πληρώσει.

Το χρέος αυτό, που συσσωρεύτηκε τα τελευταία 2-3 χρόνια, αγγίζει περίπου τις 10.000 ευρώ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα. Στην οικογένεια εργάζεται μόνο ο 50χρονος σε μία εταιρεία καθαρισμού και είναι αδύνατον να καλύψει το χρέος, ακόμη και με διακανονισμό σε ποσοστό 70% που του ζητήθηκε.

«Το μόνο που θέλω είναι να έχω μία επικοινωνία με τον Προϊστάμενο της ΔΕΗ στο ν. Λασιθίου. Δεν με δέχονται καν. Δεν θέλουν ούτε να μου μιλήσουν! Η γυναίκα μου πρέπει να είναι στο οξυγόνο πολλές ώρες στη διάρκεια της μέρας. Χωρίς ρεύμα κινδυνεύει», τόνισε ο κ. Νίκος που, όπως είπε, οδηγήθηκε σε ένα πρωτοφανές αδιέξοδο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, μετά την διαμαρτυρία του 50χρονου, θα αναζητηθεί λύση σε συνεννόηση με τον τοπικό διευθυντή της ΔΕΗ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ