Δίκη για τη φωτιά στο Μάτι: «Σήμερα, ήταν σαν να μου παίρνουν την ψυχή» λέει στο enikos.gr ο εγκαυματίας Δημήτρης Φιλιππής

«Δεν υπάρχει Δικαιοσύνη, σήμερα ζήσαμε την ατιμωρησία σε όλο το μεγαλείο της» αναφέρει στο enikos.gr ο εγκαυματίας Δημήτρης Φιλιππής, με αφορμή την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, όπου έχασαν την ζωή τους 104 άνθρωποι.

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, ο κ. Φιλιππής δεν αντέδρασε. Όπως λέει ο ίδιος, ήταν κάτι το οποίο περίμενε. «Δυστυχώς δεν εξεπλάγην. Δεν μπορώ να κρύψω ότι νευρίασα πάρα πολύ, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Αυτή είναι η Ελλάδα. Σήμερα επιβραβεύσαμε ακόμη ένα έγκλημα. Ήταν κάτι το οποίο περιμέναμε όλοι μας. Το ίδιο θα γίνει και στα Τέμπη. Ήμουν πολύ συνειδητοποιημένος ότι δεν πρόκειται να δικαιωθούμε».

Ο κ. Δημήτρης Φιλιππής, είχε χρειαστεί να μείνει 78 ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού και συνολικά 4 μήνες στο νοσοκομείο. Έξι χρόνια αργότερα, τα σωματικά τραύματά του επουλώνονται, αλλά τα ψυχικά, όπως λέει, δεν θα ξεπεραστούν ποτέ.

«Σήμερα, ήταν σαν να μου παίρνουν την ψυχή. Στεναχωρήθηκα. Νευρίασα. Γέμισα οργή, ακόμη κι αν ήξερα τι θα ακούσω. Θεωρώ πως αυτό που ζήσαμε, είναι κάτι που δεν θα ξεπεράσουμε ποτέ. Ζήσαμε κάτι που ήταν χειρότερο από πόλεμο, και η Δικαιοσύνη φαίνεται πως δεν είναι σε θέση να το καταλάβει».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ