Λιγκ Καπ Αγγλίας: «Σφυριά» της Γουέστ Χαμ στην Άρσεναλ – Εκδίκηση για τη Νιουκάστλ κόντρα στην Γιουνάιτεντ – BINTEO

Έπειτα από ένα και πλέον μήνα και συγκεκριμένα από τις 30/09 και το 2-0 επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για την Premier League, η Γουέστ Χαμ επέστρεψε στις νίκες το βράδυ της Τετάρτης.

Οκτώ ημέρες πριν φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό για την 4η αγωνιστική του Europa League, η ομάδα του Ντέιβιντ Μόιες, με βασικό τον Ντίνο Μαυροπάνο, πέτυχε πολύ μεγάλη εντός έδρας νίκη με 3-1 επί της Άρσεναλ και πήρε το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς του League Cup Αγγλίας.

Η λέξη νίκη ήταν άγνωστη για τα «σφυριά» το μήνα Οκτώβριο, καθώς ηττήθηκαν δύο φορές στο πρωτάθλημα (από Έβερτον και Αστον Βίλα), αναδείχθηκαν ισόπαλοι με τη Νιούκαστλ, ενώ έχασαν και από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Ο Νοέμβριος, όμως, μπήκε για τους Λονδρέζους πολύ καλά, μιας και με το αυτογκόλ του Γουάιτ στο 16΄ και τα τέρματα των Κούντους και Μπόουεν στο 50΄ και στο 60΄ πήραν μία πολύ μεγάλη νίκη επί των «κανονιέρηδων», που ηττήθηκαν για πρώτη φορά εντός των συνόρων (στο πρωτάθλημα έχουν 7-3-0). Η Άρσεναλ πέτυχε το γκολ της τιμής με τον Όντεγκααρντ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η ενδεκάδα της Γουέστ Χαμ: Φαμπιάνσκι, Κουφάλ, Μαυροπάνος, Αγκουέρντ, Έμερσον, Σούτσεκ, Άλβαρες, Κούντους (89΄ Κέρερ), Μπενράχμα (81΄ Γουόρντ-Πράους) , Πακετά, Μπόουεν.

Τα φαβορί επικράτησαν στην φάση των «16» του League Cup Αγγλίας και προκρίθηκαν στους προημιτελικούς της διοργάνωσης.

Με τον Κώστα Τσιμίκα στο αρχικό σχήμα, η Λίβερπουλ πέρασε το εμπόδιο της Μπόρνμουθ στο «Βιτάλιτι» με 2-1 (31΄ Χάκπο, 70΄ Νούνιες) και προκρίθηκε στην φάση των «8», ενώ τα «εισιτήρια» για τη συνέχεια της διοργάνωσης εξασφάλισαν και οι Έβερτον, Φούλαμ μετά τις νίκες τους επί των Μπέρνλι (2-0 εντός) και Ιπσουϊτς (3-1 εκτός έδρας).

Η Τσέλσι συνήλθε μετά το «χαστούκι» από την Μπρέντφορντ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και με το 2-0 επί της Μπλάκμπερν πέρασε στους προημιτελικούς (Μπαντιασίλ στο 30΄ και Στέρλινγκ στο 59΄ οι σκόρερ των «μπλε»).

Αν όπως λέει ο θυμόσοφος λαός «η εκδίκηση είναι ένα… πιάτο που τρώγεται “κρύο», η Νιούκαστλ πήρε και με το… παραπάνω το «αίμα» της πίσω απ’ τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον περσινό χαμένο τελικό του League Cup με 2-0 στο «Γουέμπλεϊ» (26/02) και με μία κυριαρχική εμφάνιση στο «Ολντ Τράφορντ», συνέτριψε τους «κόκκινους διαβόλους» με 3-0, πετώντας τους εκτός διοργάνωσης και βυθίζοντάς τους κι άλλο στην εσωστρέφεια…

Οι «ανθρακωρύχοι» ήταν εξαιρετικοί και «χτύπησαν» κάθε αδυναμία της Γιουνάιτεντ, κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο με προβάδισμα δύο τερματων, χάρις στα γκολ των Αλμιρόν (28′) και Χολ (36′). Στο δεύτερο ημίχρονο, η Νιούκαστλ ήταν ακόμη καλύτερη κι έφτασε και σε τρίτο τέρμα με τον Γουίλοκ στο 61′, «παγώνοντας» τους φίλους της Γιουνάιτεντ, που βλέπουν την ομάδα τους να μην μπορεί να σηκώσει… κεφάλι.

Αυτή η νίκη ήταν η πρώτη για τη Νιούκαστλ στην έδρα των «κόκκινων διαβόλων» μετά από δέκα χρόνια!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του 4ου γύρου στο League Cup Αγγλίας

  • Έξετερ Σίτι-Μίντλεσμπρο 2-3
  • Μάνσφιλντ-Πορτ Βέιλ 0-1
  • Γουέστ Χαμ-Άρσεναλ 3-1
  • Μπόρνμουθ-Λίβερπουλ 1-2
  • Τσέλσι-Μπλάκμπερν 2-0
  • Έβερτον-Μπέρνλι 3-0
  • Ίπσουιτς-Φούλαμ 1-3
  • Μάντσεστερ Γ.-Νιούκαστλ 0-3

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ