Κύπελλο Ισπανίας: Σήκωσε την κούπα η Σοσιεδάδ

Με καθυστέρηση αρκετών μηνών η Σοσιεδάδ κατέκτησε το Copa del Rey του 2020, νικώντας στον τελικό την Μπιλμπάο με 1-0 χάρη σε πέναλτι του Ογιαρθάμπαλ.

Ο τελικός δεν έγινε την περσινή σεζόν μιας και οι δύο ομάδες ήθελαν να υπάρχουν οπαδοί στις κερκίδες. Η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν το είχε δεχθεί και τελικά μετά από μήνες έγινε ο αγώνας, χωρίς πάλι κόσμο στις κερκίδες.

Ο τελικός δεν πρόσφερε ιδιαίτερες συγκινήσεις από πλευράς θεάματος, αφού έγιναν ελάχιστες μεγάλες ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες.

Στο πρώτο ημίχρονο η δυνατή βροχή έκανε ιδιαίτερα δύσκολες τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών και κύλησε χωρίς κάτι ιδιαίτερο, με την Μπιλμπάο να έχει την κατοχή, αλλά όχι και την μεγάλη φάση.

Στο 58ο λεπτό η Σοσιεδάδ θα κερδίσει πέναλτι όταν ο Πορντού βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και ο Ίνιγκο Μαρτίνεθ δεν είχε άλλη επιλογή από το να τον ανατρέψει. Ο διαιτητής έδειξε την «εσχάτη των ποινών», ενώ απέβαλλε και με κόκκινη κάρτα τον ποδοσφαιριστή της Μπιλμπάο.

Στην συνέχεια όμως με την βοήθεια του VAR άλλαξε την απόφαση του όσον αφορά την κόκκινη κάρτα, δείχνοντας κίτρινη κάρτα. Στο 63ο λεπτό ο Ογιαρθάμπαλ δεν έχασε την ευκαιρία και έκανε το 1-0 για την Σοσιεδάδ.

Η Μπιλμπάο προσπάθησε να πιέσει για να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά δεν μπορούσε να κάνει τις ευκαιρίες για το γκολ. Η Σοσιεδάδ πλησίασε στο 2-0, αλλά το σουτ του Ογιαρθάμπαλ απέκρουσε ο Ουνάι Σιμόν στο 86ο λεπτό.

Στα 8 λεπτά των καθυστερήσεων η Μπιλμπάο με σέντρες προσπάθησε να απειλήσει, αλλά δεν κατάφερε κάτι ουσιαστικό, με την Σοσιεδάδ να φτάνει στην κατάκτηση του τρίτου Κυπέλλου Ισπανίας στην ιστορία της.

Μπιλμπάο: Σιμόν, Ντε Μάρκος, Γεράι, Μαρτίνεθ, Γιούρι, Μπερενγκέρ (76′ Βιγιαλίμπρε), Βενθεδόρ (68′ Λόπεθ), Ντ. Γκαρθία (76′ Βέσγα), Μουνιαΐν, Ρ. Γκαρθία, Ι. Γουίλιαμς

ΣΟΣΙΕΔΑΔ: Ρεμίρο, Γκοροσάμπελ, Θουμπελδία, Λε Νορμάν, ονρεάλ, Σίλβα (85′ Σίλβα), Θουμπιμέντι, Μερίνο, Πόρτου (89′ Μπαρενετσέα), Ίσακ (89′ Φερνάντεθ), Ογιαρθάμπαλ

Πηγή: filathlos.gr

Δείτε το βίντεο εδώ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ