Κριστιάνο Ρονάλντο: Το ξέσπασμα της μητέρας του 14χρονου φιλάθλου της Έβερτον – “Δεν θέλει να τον δει ξανά”

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η απαράδεκτη κίνηση του Κριστιάνο Ρονάλντο προς 14χρονο οπαδό της Έβερτον με αυτισμό.

Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εμφανίζεται σε βίντεο να χτυπάει με δύναμη το χέρι του νεαρού φιλάθλου, μετά την ήττα της ομάδας του από την Έβερτον στο Γκούντισον Παρκ. Αυτό, είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει το κινητό του παιδιού. Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στην Αγγλία και ήδη η αστυνομία έχει ξεκινήσει τη σχετική έρευνα.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, που κοινοποιήθηκε στα Social Media ο Κριστιάνο Ρονάλντο ενώ βγαίνει κουτσαίνοντας από την έδρα της Έβερτον, χτύπησε με δύναμη το χέρι του 14χρονου, ενώ ο 37χρονος ποδοσφαιριστής ζήτησε συγγνώμη.

Παράλληλα, η «Telegraph» δημοσίευσε δηλώσεις της μητέρας του 14χρονου, στις οποίες αναφέρει πως το παιδί της δεν θέλει να ξαναδεί τον Ρονάλντο.

«Η συγγνώμη του ήταν αυτό που με εξόργισε ακόμη περισσότερο. Σκέφτηκα, “τι αγενής – λες σε όλους ότι ζήτησες συγγνώμη και δεν το έκανες”. Υπήρχαν πολλοί άλλοι άνθρωποι που τραβούσαν βίντεο με τα τηλέφωνά τους.

Ο Τζέικομπ ήταν ένας από αυτούς και καθώς ο Κριστιάνο έφευγε, είπε “Μαμά, ο Ρονάλντο πονάει, τραβάω βίντεο” κι εγώ ήμουν “οκ”. “Δεν κοίταζε καν τον Ρονάλντο. Κοίταζε το πόδι του που είχε ματώσει και δεν κατάλαβε τι είχε γίνει μέχρι που το τηλέφωνο έπεσε στο πάτωμα. Μπορείτε να δείτε στο βίντεο το σοκ στο πρόσωπο του Τζέικομπ. Ο Ρονάλντο ήξερε ότι εκεί υπήρχαν παιδιά. Τους έδινε τα χέρια πριν από τον αγώνα.

Αν κάποιος σου κάνει κάτι τέτοιο στον δρόμο, θα συλληφθεί και θα ανακριθεί. Ο Ρονάλντο είναι και πατέρας και είμαι σίγουρος ότι αν δεν ήταν ποδοσφαιριστής και πήγαινε τον γιο του σε έναν αγώνα το απόγευμα του Σαββάτου και συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα ήταν επίσης πολύ στενοχωρημένος και σοκαρισμένος.

Είμαι στενοχωρημένη που η Γιουνάιτεντ δεν έχει κάνει μία δήλωση ζητώντας μας να έρθουμε σε επαφή και που ο Ρονάλντο ζήτησε από εμάς να έρθουμε σε επαφή. Αυτό μου φαίνεται πολύ αγενές. Γιατί να πάμε εμείς, ως οπαδοί της Έβερτον, στη Γιουνάιτεντ, αντί να έρθει αυτός;

Ήταν η πρώτη μας φορά στο γήπεδο. Ο Τζέικομπ έχει εμμονή με την Έβερτον και το ποδόσφαιρο. Είναι το πάθος του. Δεν σκέφτομαι καν τη μέρα που πέρασα μαζί του, την ωραία στιγμή πριν από το περιστατικό. Σκέφτομαι μόνο τα τελευταία πέντε δευτερόλεπτα. Χάλασε τελείως τη μέρα μας. Είναι σοκαριστικό.

Με τον αυτισμό του, δυσκολεύεται κάπως να επεξεργαστεί τα πράγματα. Το έχει επεξεργαστεί με τον τρόπο του – που είναι σαν, “δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Ρονάλντο το έκανε αυτό, μου άρεσε πολύ”. Αν και δεν υποστηρίζει τη Γιουνάιτεντ, ο Ρονάλντο είναι αστέρι. Είναι ένας μεγάλος παίκτης που τα παιδιά ειδωλοποιούν. Και οι δυο μας δεν κοιμηθήκαμε εκείνο το βράδυ.

Ρώτησα τον γιο μου «Ο Ρονάλντο είπε ότι μπορούμε να πάμε στη Γιουνάιτεντ, θέλεις να πάμε; Μου είπε: «Όχι, μαμά, δεν θα ήθελα ποτέ να τον ξαναδώ”. Αυτό είναι ενοχλητικό γιατί ο Ρονάλντο ήταν ένας από τους λόγους που ήθελε να πάει στο παιχνίδι της Γιουνάιτεντ»

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ