Κωνσταντίνος Τζολάκης: Από τις ακαδημίες του Πλατανιά, στην αποθέωση – Ποιος είναι ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού

Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης ήταν ο ήρωας της βραδιάς για τον Ολυμπιακό και βοήθησε ώστε η ομάδα του Πειραιά να γράψει μια χρυσή σελίδα στην ιστορία της. Ο τερματοφύλακας των ερυθρόλευκων απέκρουσε τρία πέναλτι και έτσι ο Ολυμπιακός προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ημιτελικούς ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Είμαστε ενωμένοι και δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου, του πρωταθλητή, του Ολυμπιακού»

Γεννήθηκε στα Χανιά στις 8 Νοεμβρίου 2002. Ο Κρητικός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και διεθνής αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακα στη Super League 1, για τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια.

Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία από τις ακαδημίες του Πλατανιά και το καλοκαίρι του 2018 σε ηλικία 15 ετών εντάχθηκε σε εκείνες του Ολυμπιακού. Είναι διεθνής με την Εθνική U21, ενώ στην καριέρα του στον Πειραιά έχει κατακτήσει τρία Πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο Ελλάδας.

Ολυμπιακός: Επικός Γιώργος Πρίντεζης μετά την απόκρουση του Τζολάκη – «Ναι μωρή κ@@λα»

Ήταν βασικός τερματοφύλακας στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας 2019–2020, όπου ο Ολυμπιακός νίκησε την Α.Ε.Κ. και κατέκτησε το τρόπαιο. Σε ηλικία 20 χρονών, το 2022, η αξία του στον χώρο του ποδοσφαίρου ανέρχεται στα 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Η πρώτη ανάρτησή του μετά τον θρίαμβο

Πριν από 4 ώρες έκανε μια λιτή ανάρτηση με δύο λέξεις: “ιστορική βραδιά”. Στο instagram έχει λίγο περισσότερους από 40.000 ακολούθους, αλλά μετά τον χθεσινό θρίαμβο, μάλλον θα πολλαπλασιαστούν.

Οι 3 σωτήριες παρεμβάσεις του Τζολάκη

 

Στιγμιότυπα από τον αγώνα εναντίον της Φενερμπαχτσέ:

Τζολάκης Ολυμπιακός Τζολάκης Ολυμπιακός

 

Η συνέντευξη μετά τον αγώνα: “Μου έδωσε ο πατέρας μου ένα φυλαχτό”

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Κωνσταντίνος Τζολάκης έκανε δηλώσεις στην κάμερα της Cosmote TV κι αναφέρθηκε στο φυλακτό που του έδωσε ο πατέρας του, ο οποίος ακολούθησε τον Ολυμπιακό στην Πόλη.

“Γράφουμε όλοι μαζί ιστορία και συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε” σχολίασε.

Για τις εκτελέσεις των πέναλτι και το γεγονός πως έπεσε σωστά σε όλα: “Είχαμε κάνει μια ανάλυση με τους αναλυτές και τον προπονητή τερματοφυλάκων αλλά εκείνη την ώρα είναι και το φίλινγκ καθώς όλοι γνωρίζουν πως κοιτάζουμε τα πέναλτι τους. Οπότε πρέπει να πέσεις και στη σωστή γωνία για να δικαιωθείς”.

“Μου έδωσε ο πατέρας μου ένα φυλαχτό και θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια που με ακολούθησε και εδώ και πήραμε μαζί την πρόκριση” είπε στη συνέχεια.

Το βίντεο του Ολυμπιακού για τον Τζολάκη τον Μάιο του 2023

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ