Καταγγελία στον Άρειο Πάγο και το ΕΣΡ για την ΕΡΤ από Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός δεν έμεινε μόνο στις επιστολές που απέστειλε στην ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά αλλά δίνει συνέχεια με καταγγελία στον Άρειο Πάγο και το ΕΣΡ κατά της δημόσιας τηλεόρασης.

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός ενημέρωσε το ΕΣΡ με επιστολή του ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες και τακτικές της ΕΡΤ είναι ελέγξιμες και αμφιβόλου νομιμότητας.

Ο Ολυμπιακός θυμίζει την οικονομική κατάσταση λιτότητας που επικρατεί στην Ελλάδα, τον δημόσιο χαρακτήρα και του σκοπού που επιτελεί η ΕΡΤ, τη δημιουργία συνθηκών που επηρεάζουν κατά τρόπο μη θεμιτό τον ελεύθερο ανταγωνισμό, τη νομοθεσία της ΕΕ περί παράνομων κρατικών ενισχύσεων, το γεγονός ότι τα προσφερόμενα οικονομικά ανταλλάγματα προέρχονται από τα εισπραττόμενα έσοδα του ανταποδοτικού τέλους ή άλλων πόρων του Ελληνικού Δημοσίου προς όφελος της ΕΡΤ και κυρίως το γεγονός ότι το συγκεκριμένο θέμα προκαλεί το κοινό αίσθημα δικαίου και επιβαρύνει υπέρμετρα τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ χωρίς να επιφέρει αντίστοιχη ανταποδοτικότητα.

Η ομάδα του Πειραιά ζήτησε άμεσα από το ΕΣΡ να ελέγξει κατά πόσο η ΕΡΤ με τις ενέργειές της εκπληρώνει ως οφείλει τις υποχρεώσεις δημόσιας υπηρεσίας που της έχουν ανατεθεί, καθώς και εάν τηρούνται οι κανόνες του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις κρατικές ενισχύσεις στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Παράλληλα οι ερυθρόλευκοι, ζητούν να ελέγξει το ΕΣΡ εάν έχει υποβληθεί η προβλεπόμενη με βάση το άρθρο 10, παρ. 3 του Ν. 4173/2013 έκθεση για τη διαφάνεια στη χρήση του ανταποδοτικού τέλους και εάν η έκθεση αυτή τηρεί τους κανόνες της κείμενης ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας, καθώς και να τους γνωστοποιήσει αντίγραφο της έκθεσης αυτής.

Εκτός από το ΕΣΡ, όμως, ο Ολυμπιακός προσφεύγει και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Συγκεκριμένα η αναφορά – καταγγελία των ερυθρόλευκων σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η ΕΡΤ συζητά με ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τους με αντίτιμο που υπερβαίνει κατά πολύ τα πλαίσια της αγοράς και «που καθίσταται εξαιρετικά αμφίβολο εάν μέσω των κυοφορούμενων συμφωνιών καλύπτεται ο καταστατικός σκοπός της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και εξυπηρετείται το Δημόσιο Συμφέρον».

Επιπλέον καταγγέλλεται το γεγονός ότι για την περσινή συμφωνία της ΕΡΤ με τις «άστεγες» ΠΑΕ «ουδέποτε δημοσιοποιήθηκε ποιο ήταν το ύψος του κονδυλίου που καταβλήθηκε την περασμένη σαιζόν σε αυτές τις επτά (7) ομάδες, ηώς προέκυψε το ποσόν αυτό, ποιο ήταν το συνολικό κόστος παραγωγής των αγώνων και εάν αυτή έγινε από την ΕΡΤ – ή εάν δεν έγινε από την Ε.Ρ.Τ. γιατί συνέβη αυτό».Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ