«Κάναμε όσα λάθη χρειαζόταν για να χάσουμε»

«Κάναμε όσα λάθη χρειαζόταν για να χάσουμε»

«Κάναμε όσα λάθη χρειαζόταν για να χάσουμε», δήλωσε απογοητευμένος ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά την ήττα του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος της Α1.

«Σε τρία σημεία πρέπει να σταθούμε», είπε αρχικά ο κόουτς των «ερυθρολεύκων» και εξήγησε: «Το πώς ξεκινήσαμε. Ήμασταν τελείως ανέτοιμοι για το πνεύμα του αγώνα. Διστακτικοί και άτολμοι και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Το δεύτερο κομμάτι έχει κάνει με την απόδοση μας μέχρι το τελευταίο λεπτό. Βελτιώσαμε την άμυνα μας, κάναμε κάποιες αλλαγές τακτικής και φτάσαμε ένα λεπτό πριν το τέλος του ματς να έχουμε προβάδισμα δύο πόντων. Εκεί κάναμε δύο λάθη στην άμυνα και άλλα δύο στην επίθεση. Ενώ φαινόταν να έχουμε το μομέντουμ, κάναμε 4 λάθη, όσα χρειαζόταν για να χάσουμε».

«Τέτοια ματς χαρακτηρίζονται από πίεση, που οδηγεί τους παίκτες να είναι διστακτικοί και να κάνουν λάθη», σχολίασε ακόμη ο Μπαρτζώκας. «Δεν με νοιάζει καθόλου εάν στις εξέδρες είναι 10.000 κόσμος ή 20.000. Η ατμόσφαιρα είναι ίδια και είναι πάντα δύσκολο να νικήσεις στο ΟΑΚΑ. Δεν ξέρω εάν θα έχουμε άλλη ευκαιρία, αλλά η ευκαιρία δημιουργήθηκε από την απόδοση μας. Τα 1/20 τρίποντα του Παναθηναϊκού έχουν σχέση με την άμυνα μας, αλλά και με την νευρικότητα. Εάν μας έλεγε κανείς ότι ένα λεπτό πριν το τέλος θα ήμασταν ένα καλάθι μπροστά στο σκορ, θα την παίρναμε αυτή την επιλογή. Χρειάστηκε να κάνουμε 3-4 λάθη μέσα σε ένα λεπτό για να χάσουμε».

«Ένα από τα λάθη που κάναμε ήταν ότι δεν δόθηκε βοήθεια στον Ματσιούλις από τον Ντάνστον, στην φάση που έκανε το σκορ 55-53», παραδέχθηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού και υπογράμμισε: «Αφήσαμε, επίσης, τον Διαμαντίδη να σουτάρει μόνος του και χάσαμε το ριμπάουντ. Πρέπει να δούμε γιατί κάναμε μαζεμένα λάθη με την ψυχολογία μας σε καλό σημείο. Κάθε φάση είναι κομβική φυσικά, όπως και η αστοχία μας στις βολές, σε ματς, που κρίνεται με τόσο μικρή διαφορά».

Σε ερώτηση για την παρουσία του Βαγγέλη Μάντζαρη στην σημερινή συνάντηση, ο Μπαρτζώκας απάντησε: «Η δουλειά των προπονητών είναι να ενθαρρύνει τους παίκτες. Η σεζόν είναι πολύ μεγάλη και υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοση των παικτών. Εμείς συζητάμε μαζί τους, τους ενθαρρύνουμε και ποτέ δεν τους στοχοποιούμε. Είναι δουλεία δική μας, αλλά και του ίδιου του παίκτη, να είναι έτοιμος». 

Πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ