Ιταλία – Πλαστογραφία… μέρος 2ο για τη Μίλαν

Δεύτερο «χτύπημα» μέσα σε 48 ώρες δέχθηκε η υπόθεση εξαγοράς της Μίλαν από όμιλο Κινέζων επενδυτών, αυτή τη φορά μάλιστα εκ των… ενόντων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του κινεζικού οικονομικού περιοδικού Caixin, το οποίο θεωρείται έγκυρο έντυπο, υπάρχει και δεύτερο πλαστό τραπεζικό έγγραφο που χρησιμοποίησε ο όμιλος “SinoEurope Sports”, διαφορετικό από εκείνο που είχε αποκαλύψει πριν δύο ημέρες το πρακτορείο Bloomberg.

Συγκεκριμένα, οι Κινέζοι επενδυτές, κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την εξαγορά του 99% της Μίλαν από τον όμιλο Fininvest του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, φέρονται να εμφάνισαν εγγυητική επιστολή από την Τράπεζα Ντονγκουάν, η οποία διαβεβαίωνε για τη χρηματοδότηση της “SinoEurope Sports”. Όμως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Caixin, η συγκεκριμένη τοπικού χαρακτήρα τράπεζα, η οποία εδρεύει στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, διαψεύδει ότι χορήγησε τέτοιο έγγραφο.

Την περασμένη Τετάρτη το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg μετέδωσε ότι, στο πρώτο στάδιο των διαπραγματεύσεων με τη Fininvest, οι Κινέζοι παρουσίασαν πλαστογραφημένο έγγραφο της Τράπεζας του Γιανγκσού.

Η πλευρά του πρώην Πρωθυπουργού της Ιταλίας εμφανίζεται καθησυχαστική, τονίζοντας μάλιστα ότι οι Κινέζοι επενδυτές έχουν ήδη καταβάλλει την πρώτη δόση (100 εκατ. ευρώ) των χρημάτων που συμφωνήθηκαν για την πώληση του 99% των μετοχών. Το συνολικό ύψος της εξαγοράς της Μίλαν ανέρχεται στα 740 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Το ISIS απαγορεύει τις φανέλες του Μέσι και του Ρονάλντο- Πώς τιμωρούνται οι “παραβάτες”

Bloomberg: Πλαστό τραπεζικό έγγραφο χρησιμοποίησαν οι αγοραστές της Μίλαν

Τα κατάφερε και πάλι η Μίλαν – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ