H Red Bull θα κατασκευάζει κινητήρες;

H Red Bull θα κατασκευάζει κινητήρες;

Ύστερα από 4 χρόνια κυριαρχίας, η Red Bull δεν βρίσκεται φέτος στην κορυφή της Formula 1 και αυτό οφείλεται εν μέρει στον κινητήρα της Renault, που δεν μπορεί να ανταγωνιστεί εκείνον της Mercedes.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό μια πολύ έντονη φημολογία ότι η Red Bull θα αρχίσει να κατασκευάζει τους δικούς της κινητήρες. Οι φήμες μάλιστα λένε ότι ο κινητήρας αυτός θα είναι έτοιμος το 2016 και θα κατασκευάζεται στο Viry (την έδρα της Renault), αλλά από μηχανικούς της Red Bull και θα ανήκει στη δική της πνευματική ιδιοκτησία.

Αν και στους κανονισμούς δεν αναφέρεται ξεκάθαρα, είναι πιθανό αν όντως υπάρχει νέος κινητήρας το 2016 αυτός να μην υπάγεται στο «πάγωμα» εξέλιξης των κινητήρων του 2014. Θυμίζουμε ότι για τους φετινούς κινητήρες ισχύει μια διαδικασία σταδιακού παγώματος της εξέλιξης. Για το 2015 προβλέπονται κάποιες αρκετές- επιτρεπόμενες αλλαγές στους ομολογκαρισμένους κινητήρες, για το 2016 επιτρέπονται λιγότερες αλλαγές και για το 2017 ακόμα λιγότερες.

Σύμφωνα με το msfree.gr, η φημολογία έγινε ακόμα πιο έντονη, όταν στις μικρές αγγελίες σε βρετανικό περιοδικό εμφανίστηκε μια αγγελία από τη Red Bull, στην οποία ζητά μηχανικούς που θα εργαστούν για «τη δική της μονάδα ισχύος».

Ο Christian Horner όμως έσπευσε να διαψεύσει τις φήμες, λέγοντας ότι αυτό που κάνει η Red Bull είναι να αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο ως συνεργάτης της Renault και να αναβαθμίζεται σε επίπεδο εργοστασιακής ομάδας:

«Συνεργαζόμαστε με τη Renault, που έχει δεσμευτεί στην F1. Η Renault πλέον έχει μια ξεκάθαρη φιλοσοφία, που είναι να επικεντρωθεί σε μία ομάδα, όπως πρέπει να κάνει. Προφανώς και οι Caterham και Toro Rosso θα βοηθηθούν από την πρόοδο που θα κάνουμε. Δεν θα φτιάξουμε ξεχωριστό δικό μας τμήμα, θα συνεργαστούμε απόλυτα με τη Renault. Θα ξεκινήσουμε να δουλεύουμε μαζί σαν να είμαστε εργοστασιακή ομάδα. Οι τομείς στους οποίους εμείς είμαστε δυνατοί είναι η προσομοίωση η δημιουργία μοντέλων και εκεί θα επικεντρωθούμε. Επίσης, έχουμε μεγάλη τεχνογνωσία στην ανάκτηση ενέργειας. Όλα βρίσκονται σε εξέλιξη προς το παρόν», είπε ο Horner στον Adam Cooper.

Δεν αποκλείεται να δούμε το όνομα της Infiniti πάνω στους κινητήρες που θα κινούν τις Red Bull, είτε είναι εκείνοι της Renault είτε είναι «ειδικοί» για την αυστριακή ομάδα. Η Infiniti είναι γνωστό ότι θέλει όσο μπορεί να διαχωρίσει το όνομά της από τη Renault και στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας με την RBR αυτή ίσως φανεί ως καλή ευκαιρία.

ΠΗΓΗ: msfree.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ