Γκοϊάν: Φαβορί η Ελλάδα

Γκοϊάν: Φαβορί η Ελλάδα

Ο Ντόριν Γκοϊάν μίλησε για την κλήρωση της Εθνικής μας με τη Ρουμανία και πιστεύει ότι εμείς είμαστε το φαβορί, ενώ τόνισε πως και η ομάδα του έχει ελπίδες.

Η κληρωτίδα των μπαράζ του Μουντιάλ 2014 έβγαλε αντίπαλο της Εθνικής μας τη Ρουμανία του Ντόριν Γκοϊάν. Ο στόπερ του Αστέρα Τρίπολης μίλησε στην τοπική ιστοσελίδα arcadiasports.gr, όπου έχρισε την Ελλάδα φαβορί, τόνισε πως διατηρεί και η ομάδα του ελπίδες για πρόκριση, καθώς και ότι τα δυο αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα έχουν ένα κοινό, ότι η δουλειά είναι ομαδική.

Ακόμη, αναφέρθηκε στα πειράγματα που δέχτηκε από τους Έλληνες παίκτες των Αρκάδων μετά την κλήρωση και εξέφρασε την άποψή του πως είναι δύσκολο η Ρουμανία να φτάσει τη μεγάλη ομάδα του Χάτζι.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για την κλήρωση: «Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι. Η Ελλάδα έχει καλούς παίκτες καλή ομάδα, έμπειρους ποδοσφαιριστές. Παίρνει μέρος σε όλα τα τουρνουά και οι συμμετοχές της έχουν επιτυχία. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά ελπίζουμε».

Για τα δυνατά σημεία των δύο ομάδων: «Η Ελλάδα, όπως και εμείς έχουμε ένα δυνατό σημείο. Είμαστε ομάδα. Δεν υπάρχουν παίκτες όπως ο Μέσι ή ο Ρονάλντο που μπορούν να πάρουν ένα αποτέλεσμα μόνοι τους. Η δουλειά είναι ομαδική, βασιζόμαστε στο σύνολο».

Για το πού ελπίζει πως η Εθνική του ομάδα μπορεί να φτάσει, σαν ένας από τους παλαιότερους παίκτες της Ρουμανίας: «Όπως και η Ελλάδα θέλουμε να πάμε στο Μουντιάλ. Έχουμε καλούς παίκτες όπως ο Ρατ, ο Μαρικά, αλλά και νεαρούς που αποδίδουν καλό ποδόσφαιρο. Ευελπιστούμε να πάμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Άλλωστε και για εμένα, είναι η τελευταία μου ευκαιρία για να πάρω μέρος σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση».

Για το αν υπάρχει φαβορί στην αναμέτρηση: «Γνώμη μου είναι πως η Ελλάδα είναι φαβορί. ΄Ρχει περισσότερες εμπειρίες από τη Ρουμανία, αλλά στον αγωνιστικό χώρο είμαστε έντεκα εναντίον έντεκα. Στο ποδόσφαιρο είναι όλα δυνατά, έχουμε και εμείς ελπίδες».

Για το τι μετράει σε αυτού του είδους τα παιχνίδια: «Είναι πολλοί οι λόγοι που σε κάνουν νικητή σε τέτοια παιχνίδια. Οι εμπειρίες, η μέρα που θα βρεθείς, να πιάσεις καλή απόδοση, να έχεις καθαρό μυαλό, να έχεις τύχη, όλα. Για μένα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι γιατί αγωνίζομαι στην Ελλάδα και θα παίξω εναντίον της Εθνικής. Θα είναι μια ιδιαίτερη μέρα».

Για τα πειράγματα που δέχεται από τους Έλληνες παίκτες του Αστέρα: «Αμέσως μετά την κλήρωση δέχτηκα πολλά μηνύματα πως η Ελλάδα θα προκριθεί, εγώ τους απαντούσα πως όχι, και κράτησαν αρκετή ώρα οι συζητήσεις. Τέτοιου είδους αστεία κυρίως, όπως και στα αποδυτήρια υπήρξαν αρκετά πειράγματα».

Για το αν πιστεύει πως κάποια στιγμή η Ρουμανία θα φτάσει τη μεγάλη Εθνική του Χάτζι: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Σε εκείνη την Εθνική αγωνίζονταν ποδοσφαιριστές που έπαιζαν σε μεγάλες ομάδες, όπως η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ. Ήταν μια φανταστική γενιά. Θέλουμε να φτιάξουμε μια μεγάλη Εθνική που θα πρωταγωνιστεί, όμως είναι δύσκολο. Μπορώ να υποσχεθώ πως θα παλέψουμε για το καλύτερο».

Πηγή: gazzetta.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ