Final Four 2023 – Ρεάλ Μαδρίτης: Η πληγωμένη «βασίλισσα» ψάχνει το στέμμα της

Έναν ακόμη τρόπο για να φτάσει σε Final Four της Euroleague βρήκε η Ρεάλ Μαδρίτης τη φετινή σεζόν. Η βασίλισσα μετά από μία δεκαετία πορεύτηκε χωρίς τον Πάμπλο Λάσο στο τιμόνι και η πραγματικότητα είναι ότι ο αντικαταστάτης του Τζους Ματέο πέρασε στιγμές αμφισβήτησης μέσα στη χρονιά.

Οι Μαδριλένοι κατέλαβαν την 3η θέση στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης με ρεκόρ 23-11. Στο γήπεδο τους είχαν απολογισμό 13-4 και εκτός έδρας 10 νίκες και 7 ήττες. Στα Play off κατάφερε να επιβιώσει στην τρελή σειρά αγώνων με την Παρτιζάν, εκεί όπου δέχτηκε διπλό μπρέικ στην Μαδρίτη και απάντησε με δύο νίκες στο Βελιγράδι και άλλη μια στο γήπεδο της ώστε να πάρει τη πρόκριση. Σε αυτή τη σειρά αποδείχτηκε ότι η Ρεάλ δεν τα παρατάει ποτέ. Πλέον η πρόκριση στον τελικό περνάει από το classico με την Μπαρτσελόνα.

Το αγωνιστικό στιλ της ομάδας

Μια ομάδα με πλούσιο ταλέντο είναι η Ρεάλ Μαδρίτης καθώς έχει πολλούς και ποιοτικούς παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Είναι ομάδα που στηρίζεται στην επίθεση και δεν είναι τυχαίο ότι είχε την καλύτερη συγκομιδή στην κανονική περίοδο σημειώνοντας 2877 πόντους. Το αγωνιστικό της στιλ εναλλάσσεται με βάση τον αντίπαλο που έχει στο παρκέ και την έχουμε δει μέσα στη σεζόν να κερδίζει παιχνίδια με όλους τους τρόπους. Θα λείψουν,  ο Γιαμπουσέλε που είναι τιμωρημένος από το σοβαρό επεισόδιο με τους Σέρβους και οι Ντεκ και Πουαριέ λόγω τραυματισμών.

Τα αστέρια της ομάδας

Φαινομενικά το αστέρι της ομάδας και ο πιο επιδραστικός παίκτης της βασίλισσας είναι ο γίγαντας Έντι Ταβάρες. Ο 30χρονος σέντερ από το Κάπο Βέρντε είναι αυτός που κάνει τη διαφορά στους Μαδριλένους και τη φετινή σεζόν μέτρησε 10.9 πόντους μ.ο. και μάζεψε 6.6 ριμπάουντ μέσο όρο. Ωστόσο η Ρεάλ έχει το κρυφό “χαρτί” που δεν μπορεί να ξεγράψει κανείς και αναφερόμαστε στους παλιούς αλλά ικανούς για τα πάντα Σέρχιο Γιουλ, Ρούντι Φερνάντεθ και Σέρχιο Ροντρίγκεζ. Όπως φάνηκε και στα play off   ειδικά στο 5ο ματς με την Παρτιζάν ο χαρακτήρας και οι παραστάσεις των συγκεκριμένων παικτών μπορούν να κάνουν τη διαφορά στα κρίσιμα και ασφαλώς σε ένα τουρνουά δύο ημερών όπως είναι το Final Four.

Το ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης

Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος

Κάρλος Αλοθέν

Φαμπιάν Κοζέρ

Πετρ Κόρνελι

Άνταμ Χάνγκα

Άντονι Ράντολφ

Σέρχιο Γιούλ

Σέρχιο Ροντρίγκεζ

Ρούντι Φερνάντεθ

Μάριο Χεζόνια

Τζανάν Μούσα

Αλμπέρτο Αλμπάλδε

Γκάμπριελ Ντεκ

Γουόλτερ Ταβάρες

Βισέντ Πουαριέ

Ελί Ντιαγέ

Γκερσον Γιαμπουσέλε* (δεν υπολογίζεται λόγω τιμωρίας)

 

Προπονητής: Τζουζ Ματέο 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ