Φιλική ήττα για τον Ολυμπιακό από τη Λίβερπουλ (1-0)

Φιλική ήττα για τον Ολυμπιακό από τη Λίβερπουλ (1-0)

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 1-0 από τη Λίβερπουλ σε αγώνα που διεξήχθη στο Σικάγο στο πλαίσιο του τουρνουά International Champions Cup. 

Οι ερυθρόλευκοι είχαν περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες από την Λίβερπουλ, ειδικά στο δεύτερο μέρος με το δοκάρι του Γκαζαριάν και τις προσπάθειες των Ντοσεβί, Μπουχαλάκη και Σάμαρη.

O Μίτσελ είχε κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του, ενώ δεν χρησιμοποίησε σε αυτό το ματς τους Χολέβα, Φουστέρ και Ρομπέρτο. 

O Oλυμπιακός δεν μπήκε καλά στο ματς και το πλήρωσε με ένα «φτηνό» γκολ στο 5, όταν ο Στάριτζ έκανε ένα τζούφιο σουτ, ο Σιόβας έχασε τον Στέλρινγκ προς τον οποίο πήγε τυχαία η μπάλα κι ο διεθνής Άγγλος πλάσαρε τον Μέγιερι . 

Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν ψύχραιμη, ο έλεγχος του ματς πέρασε σιγά σιγά σε ελληνικά χέρια και μέχρι το φινάλε ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έκανε και έχανε τις ευκαιρίες. Τόσο στο πρώτο μέρος με τον Γκαζαριάν, τον Διαμαντάκο και τον Ντοσεβί, όσο κυρίως στην επανάληψη όταν ο Γκαζαριάν είχε ένα έξοχο σουτ στο δοκάρι, ο Μπουχαλάκης έφταεσε πολύ κοντά στο γκολ με έξοχη προσπάθεια και ο Σάμαρης νικήθηκε στις καθυστερήσεις από τον Τζόουνς. 

Η Λίβερπουλ στηρίχθηκε στην κλάση κάποιων παικτών της αλλά δεν πίεσε ιδιαίτερα τους ερυθρόλευκους που με βάση την απόδοσή του δικαίως πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει την ήττα. Σημασία, πάντως, σε αυτή τη φάση δεν έχουν τα αποτελέσματα κι ο Ολυμπιακός κρατάει ότι έβαλε δύσκολα στη μεγάλη αντίπαλό του, λίγες μέρες μετά τη θριαμβευτική επικράτηση με τη Μίλαν. 

Σε ατομικό επίπεδο διακρίθηκαν οι Ντοσεβί, Γκαζαριάν, Μπουχαλάκης, Σάμαρης, Αμπιντάλ αλλά το σημαντικό για τον Ολυμπιακό είναι η διαρκής βελτίωση στην ομαδική λειτουργία σε όλους τους τομείς. 

 Οι ενδεκάδες

Λίβερπουλ:Τζόουνς, Τζόνσον (62 Κέλι), Σρκτελ, Τουρέ (62 Κόατες), Ενρίκε (46 Κουτίνιο), Τζέραρντ (62 Λούκας), Χέντερσον, Τσαν (46 Άλεν), Στέρλινγκ (75 Ιμπε), Μάρκοβιτς (46 Ρόμπινσον) Στάριτζ (75 Λάμπερτ).

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Σαλίνο (46 Ελαμπντελαουί), Αμπιντάλ (46 Μαζουακού), Σιόβας (73 Αυλωνίτης), Παπαδόπουλος (62 Μανωλάς), Εντινγκά (62 Κασάμι), Μανιάτης (46 Σάμαρης), Ντοσεβί (72 Μπουχαλάκης), Γκαζαριάν (62 Κολοβός), Σαβιόλα (46 Τσόρι), Διαμαντάκος (72 Παπάζογλου)

Πηγή: pamesports.gr

Πηγή ΦΩΤΟ: twitter@kevintolley13 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ