Europa League: Η Αταλάντα «ξέρανε» την Λίβερπουλ στο Anfield με εκκωφαντική τριάρα – ΒΙΝΤΕΟ

Η Αταλάντα έπαιξε στα ίσα κόντρα στην Λίβερπουλ, έφυγε με ένα εκπληκτικό 0-3 από την Αγγλία και είναι με το ένα πόδι στα ημιτελικά του Europa League.

Τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή βραδιά της ιστορίας της έζησε η Αταλάντα, η οποία με εκπληκτική εκτός έδρας εμφάνιση ήταν κλάση πάνω από την Λίβερπουλ την οποία διέλυσε με 0-3 με δύο γκολ του Σκαμάκα.

Ένα «θαύμα» χρειάζεται πλέον η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ για να βρεθεί στα ημιτελικά της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης. Βήμα πρόκρισης με το 2-0 επί της Γουέστ Χαμ έκανε η μαγική Μπάγερν Λεβερκούζεν, όπως και η Ρόμα μετά το 0-1 επί της Μίλαν στο San Siro. Νίκη και η Μπενφίκα κόντρα στην Μαρσέιγ (2-1).

Από νωρίς έδειξε η La Dea ότι δεν έχει πάει για βόλτα στο Μέρσεϊσαϊντ και στο 5’ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Πάσαλιτς, οι Reds ανέβηκαν και αντέδρασαν με τη φάση του Νούνιες (15’) και το δοκάρι του Έλιοτ (26’), όμως στο 38’ έμειναν πίσω στο σκορ όταν ο Τζαπακόστα έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Σκαμάκα το 0-1 από το ύψος του πέναλτι.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους οι φιλοξενούμενοι «άγγιξαν» το δεύτερο γκολ με τον Κούπμαϊνερς και αφού δεν το δέχθηκαν στο 55’ από τον Σαλάχ, το πέτυχαν στο 60’ ξανά με τον Σκαμάκα με τρομερό τελείωμα έπειτα από τηλεκατευθυνόμενη σέντρα από δεξιά του Ντε Κετελάρε (0-2).

Η Αταλάντα δεν κάθισε πίσω ούτε στο φιναλε, συνέχισε να «πνίγει» με pressing την Λίβερπουλ – που έδειχνε εντυπωσιακά ανήμπορη να αντιδράσει – και στο 83’ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με τον Πάσαλιτς στην κενή εστία έπειτα από επέμβαση του Κέλεχερ για το τελικό 0-3.

Την ίδια ώρα, η Ρόμα έπαιρνε μεγάλη εκτός έδρας νίκη κόντρα στην Μίλαν και έκανε βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά. Με τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι στον πάγκο οι Giallorossi είναι πλέον άλλη ομάδα και το έδειξαν και στο San Siro καθώς επικράτησαν με 0-1 και έχουν προβάδισμα για τη ρεβάνς στο Olimpico.

Ένα γκολ από κόρνερ έκρινε ένα ματς που είχε λίγες φάσεις, με τον Ντιμπάλα να το εκτελεί και τον Μαντσίνι να νικά τους πάντες στον αέρα. Στη συνέχει η Μίλαν δεν κατάφερε ποτέ να επιβληθεί και οι Ρωμαίοι κράτησαν μάλλον άνετα τη νίκη χωρίς καν να κινδυνεύσουν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ