Εθνική Ελλάδας: Τα σχέδια του Πογέτ για την πρεμιέρα στο Nations League απέναντι στη Βόρεια Ιρλανδία

Με το δεξί θέλει να ξεκινήσει η Εθνική Ελλάδας τις υποχρεώσεις της στο Nations League. Με στόχο την πρώτη της νίκη, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γκουστάβο Πογέτ καταστρώνει τα σχέδια του για τον αποψινό αγώνα   απέναντι στη Βόρεια Ιρλανδία στο Μπέλφαστ (2/6, 21:45, ALPHA)

Μέσω του Nations League, η Ελλάδα θα επιδιώξει να βελτιώσει τη βαθμολογία της στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά και να διεκδικήσει μια δεύτερη ευκαιρία για την πρόκριση της στο Euro 2024.

Στην επίσημη πρεμιέρα του, στον γαλανόλευκο πάγκο, ο Πογέτ αναμένεται να παρατάξει την Εθνική σε σχηματισμό 4-3-3, χωρίς να προχωράει σε μεγάλες εκπλήξεις. Ο Ουρουγουανός  δήλωσε ότι πιστεύει στους παίκτες του, αρκεί φυσικά να καταφέρει να τους ενώσει και να έχουν μια ομοιογένεια. «Ξέρουμε τι να περιμένουμε. Νομίζω πως είμαστε έτοιμοι. Έχουμε έμπειρους και νεαρούς παίκτες που είχαν μεγάλη σεζόν, είναι ένα ωραίο μείγμα. Πολλά πράγματα μπορούν να γίνουν μέσα στο παιχνίδι, αλλά νομίζω είμαστε έτοιμοι, παρά το γεγονός ότι κάποιοι προπονήθηκαν δύο φορές. Όλοι έχουν παίξει το ίδιο”.

Όσον αφορά το Nations League τόνισε: «Μου πήρε κάποια ώρα να καταλάβω το Nations League απ’ έξω, τώρα που είμαι μέσα το καταλαβαίνω. Στα προκριματικά υπάρχουν ομάδες που είναι πάνω μας στο ranking, τώρα σου δίνεται η δυνατότητα να αντιμετωπίσεις ομάδες που πρέπει να το κερδίσεις. Μας βάζει πίεση, αλλά μας κάνει καλό. Είναι πολλά τα παιχνίδια, θέλουμε να δούμε τα κορυφαία παιχνίδια, τους κορυφαίους κάθε βράδυ. Δεν σταματάς ποτέ. Είμαστε εδώ μας αρέσει». Να σημειωθεί ότι οι άλλες δύο ομάδες του ομίλου είναι η Κύπρος και το Κόσοβο, οι οποίες αναμετρώνται στη Λευκωσία για την πρώτη αγωνιστική της διαδικασίας.

Η πιθανή ενδεκάδα της Εθνικής Ελλάδας

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, κάτω από τα γκολπόστ θα βρεθεί ο Βλαχοδήμος με τον Τσιμίκα να παίζει αριστερά και τον Κώτσιρα να έχει το προβάδισμα, αυτή τη στιγμή, για το δεξί άκρο της άμυνας. Το δίδυμο των στόπερ θα είναι οι Μαυροπάνος – Χατζηδιάκος ενώ στην τριάδα μπροστά σίγουρη θεωρείται η παρουσία των Σιώπη – Μπακασέτα και από εκεί και πέρα υπάρχει ερωτηματικό για το ποιος εκ των Κουρμπέλη ή Μπουχαλάκη θα βρεθεί δίπλα στον Σιώπη. Μια θέση που διεκδικεί με λιγότερες πιθανότητες και ο Αλεξανδρόπουλος.

Στην τριάδα της επίθεσης θα βρεθούν οι Λημνιός και Δουβίκας στις δύο πτέρυγες και στην κορυφή της επίθεσης αναμένεται να βρεθεί ο Γιακουμάκης.

Η σκληροτράχηλη Βόρεια Ιρλανδία

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Ίαν Μπάρακλαφ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον αποκλεισμό της Ιταλίας από το μουντιάλ του Κατάρ. Αν και έμεινε στην τρίτη θέση του ομίλου πάνω από τις Βουλγαρία και Λιθουανία και κάτω από την Ελβετία και Ιταλία στην τελευταία αγωνιστική κράτησε τη «σκουάντρα ατζούρα» στο 0-0 και την οδήγησε στα μπαράζ και τελικά στον αποκλεισμό. Πλέον στόχος της είναι η πρώτη θέση που θα σημάνει την άνοδο της στη δεύτερη κατηγορία της λίγκας των εθνών.

Όσον αφορά την προϊστορία, στις τελευταίες δύο αναμετρήσεις η Εθνική μας γνώρισε δύο ισάριθμες ήττες από τη Βόρεια Ιρλανδία, στα εφιαλτικά προκριματικά για το Euro 2016, με 2-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και 3-1 εκτός.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ