Εκκίνηση για το Rally Dakar – ΒΙΝΤΕΟ

Το φετινό Rally Dakar ξεκινά σήμερα από το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Ο φετινός αγώνας θα ολοκληρωθεί στις 17 Ιανουαρίου, μετά από περισσότερα 9.000 χιλιόμετρα ειδικών και απλών διαδρομών. Περισσότερα από τα μισά χιλιόμετρα είναι ειδικών διαδρομών, ενώ τα υπόλοιπα είναι road sections. Συνολικά, 9.000 χιλιόμετρα σε 14 ημέρες! 9.000 χιλιόμετρα που δοκιμάζουν το σώμα και το πνεύμα των συμμετεχόντων στον πιο ακραίο βαθμό.

Η φετινή διαδρομή πηγαίνει τους αγωνιζόμενους στην Αργεντινή, τη Βολιβία και τη Χιλή. Όπως φαίνεται και στον χάρτη, τόσο η εκκίνηση, όσο και ο τερματισμός, θα γίνουν στην πόλη του Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή, μία πόλη που λάτρεψε το Dakar και το δείχνει έμπρακτα τα τελευταία χρόνια με προσελεύσεις κοινού που κινούνται στις εκατοντάδες χιλιάδες.

Σύμφωνα με το autoblog.gr, το 2015, είναι η τέταρτη χρονιά κατά την οποία θα εφαρμοστεί το σύστημα των «μαραθώνιων διαδρομών».

Σε αυτές, οι αγωνιζόμενοι δεν θα μπορούν να καλέσουν για βοήθεια τις ομάδες τους και θα είναι απομονωμένοι για δύο ημέρες στο bivouac, στο οποίο πρόσβαση θα έχουν μόνο οδηγοί.

Ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός ότι οι διαδρομές που θα ακολουθήσουν οι ξεχωριστές κατηγορίες (μηχανές, quads, αυτοκίνητα και φορτηγά) θα είναι διαφορετικές, ενώ  επίσης διαφορετικές θα είναι και οι ημέρες ξεκούρασης για τις κατηγορίες οχημάτων.

Στον αγώνα θα συμμετέχουν 168 αναβάτες μοτοσυκλετών, 49 αναβάτες quads, 143 οδηγοί και άλλοι τόσοι συνοδηγοί αυτοκινήτων και 67 πληρώματα -3 ατόμων- φορτηγών.

Στο αγωνιστικό μέρος, αξίζει να σημειωθεί η επιστροφή της Peugeot στον αγώνα με το 2008 DKR και τους Carlos Sainz και Cyril Despres πίσω από το τιμόνι του.

Δείτε το teaser βίντεο του φετινού Rally Dakar.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ