Έκανε… πλάκα στη Γιουνάιτεντ η Παρί και αγκάλιασε την πρόκριση – ΒΙΝΤΕΟ

Άλωσε το Μάντσεστερ και ετοιμάζεται για…. check-in η Παρί.

Συγκεκριμένα, σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League απέκτησε η γαλλική ομάδα, επικρατώντας 2-0 της Γιουνάτεντ, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε με σημαντικότατες απουσίες.

Ο αγώνας:

Οριακές ήταν οι καταστάσεις στο πρώτο μέρος στο «Ολντ Τράφορντ». Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό, ένταση και ποδοσφαιρικό «ξύλο» (με τον Ιταλό, Ντανιέλε Ορσάτο, να αναγκάζεται να δείξει αρκετές κίτρινες κάρτες στο δεύτερο μισό του α’ μέρους), αλλά λίγες καλές φάσεις. Η καλύτερη ήταν για την Παρί.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκε με φούρια και την… αύρα από τις καλές εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος, αλλά και καλή ψυχολογία, συν την ώθηση της έδρας και με πλάνο να πιέσει πολύ ψηλά από το ξεκίνημα. Κατάφερε να στριμώξει κάπως τους Παριζιάνους, αλλά όχι να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις επί της ουσίας.

Αφού κατάφερε να βγει… ατσαλάκωτη από αυτήν την κατάσταση (που δεν κράτησε και πολύ) η Παρί Σεν Ζερμέν, μπόρεσε αρχικά να ισορροπήσει και στη συνέχεια να φέρει πιο πολύ στα μέτρα της στο παιχνίδι. Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν συνολικά ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά μετά την πιο μεγάλη ευκαιρία την είχε η ομάδα του Τούχελ στο 28’, όταν ο Εμπαπέ (μετά από συνεργασία Βεράτι-Ντράξλερ) βγήκε σε θέση βολής και αστόχησε. Ήταν εκτεθειμένος, αλλά δεν σηκώθηκε το σημαιάκι. Πιθανόν να είχε συμβεί αν έμπαινε γκολ.

Η ομάδα του Σόλσκιερ απείλησε στο α’ μέρος με τον Πογκμπά να «οργώνει» από τα δεξιά, να φέρνει βόλτα τον Κιμπέμπε, αλλά μετά το δυνατό του γύρισμα μπλόκαρε ο Μπουφόν, κόβοντας την… όρεξη στον Λίνγκαρντ. Επιπλέον, η Γιουνάιτεντ είχε καλύτερη κυκλοφορία και δύο-τρεις καλές αντεπιθέσεις που αναχαιτίστηκαν στο… τσακ από τους Γάλλους. Από την άλλη ο Εμπαπέ ήταν η μοναδική πηγή κινδύνου από την Παρί, αλλά δεν τροφοδοτήθηκε (στα πρώτα 45’) όπως έπρεπε. Το σκορ για τους πρωταθλητές Γαλλίας άνοιξε στο 53′ μέσα από στημένη φάση: ο Ντι Μαρία εκτέλεσε το κόρνερ και ο Κιμπέμπε πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι για να κάνει το πλασέ και να νικήσει τον Ντε Χέα.

Στο 56′ ο Ντάνι Άλβες άγγιξε το δεύτερο γκολ, με το δυνατό σουτ του εκτός περιοχής να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ, για να γίνει όμως το 2-0 στο 60′. Η μπάλα έφτασε στα αριστερά στον Ντι Μαρία, εκείνος έκανε τη συρτή μπαλιά και ο Εμπαπέ πρόλαβε τους αμυντικούς της Γιουνάιτεντ και με υπέροχο πλασέ στην κίνηση εκτέλεσε τον Ντε Χέα.

Θα μπορούσε μάλιστα να κάνει και το 3-0 λίγα λεπτά αργότερα, όμως αυτή τη φορά ο Ισπανός διεθνής κίπερ ήταν ο νικητής στην προσωπική τους μονομαχία και γλίτωσε την ομάδα του από ένα τρίτο γκολ, που θα ήταν καταδικαστικό για την υπόθεση πρόκριση ενόψει της ρεβάνς.

Στο τελευταίο 20λεπτο της αναμέτρησης, η Παρί Σεν Ζερμέν έδωσε χώρο στους γηπεδούχους χωρίς όμως να απειληθεί ουσιαστικά, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όχι μόνο να μη βρίσκει ένα γκολ αλλά να χάνει και τον Πολ Πογκμπά στην ρεβάνς καθώς αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γιανγκ, Μπεγί, Λίντελοφ, Σο, Ερέρα, Μάτιτς, Λίνγκαρντ (45+4′ Σάντσες), Πογκμπά, Μαρσιάλ (46′ Μάτα), Ράσφορντ (84′ Λουκακού)

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Μπουφόν, Κέρερ, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπέμπε, Μπερνάτ, Βεράτι (75′ Παρέδες), Ντράξλερ, Μαρκίνιος, Ντάνι Άλβες, Ντι Μαρία (81′ Νταγκμπά), Εμπαπέ

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ