‘Εγραψε ιστορία

Την μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ πέτυχε πριν από λίγο ο Ολυμπιακός. Τα τρομερά μωρά του Ντούσαν Ιβκοβιτς επικράτησαν με 62-61 στον τελικό της ΤΣΣΚΑ και στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης, αν και έχαναν με 19 πόντους στο 28…Αυτό που συνέβη πριν από λίγο στην Κωνσταντινούπολη δεν έχει προηγούμενο. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν κατάθεση ψυχής απέναντι στους πανίσχυρους Ρώσους και εκεί που όλα έδειχναν ότι ο τελικός είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, κατάφεραν να φτάσουν σε μια επική ανατροπή και να κατακτήσουν το δεύτερο ευρωπαϊκό τους πρωτάθλημα με καλάθι του Πρίντεζη στην εκπνοή του αγώνα.Όπως είναι γνωστό το πρώτο το είχαν πάρει το 1997 με προπονητή και τότε τον Ντούσαν Ιβκοβιτς.Τα δεκάλεπτα: 10-7, 34-20, 53-40, 61-62

ΤΣΣΚ Μόσχας (Καζλάουσκας): Τεόντοσιτς 15 (4), Λαβρίνοβιτς 5, Σισκάουσκας 8, Κρστιτς 11, Κιριλένκο 12 (10 ριμπάουντ), Βορόνοφ, Βοροντσέβιτς, Σβεντ 3, Κάουν 2, Χριάπα 3 (1), Γκόρντον 2

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς, Άντιτς 7, Σπανούλης 15 (2), Ντόρσι, Κέσελ 3 (1), Παπαδόπουλος, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 18 (3), Μάντζαρης 3 (1), Σλούκας 4 (1), Λο.

ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ: “ΤΟ ΑΞΙΖΑΜΕ”

Την πεποίθηση του ότι ο Ολυμπιακός κατέκτησε πανάξια το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εξέφρασε ο Βασίλης Σπανούλης.«Στο τέλος της διαδρομής το αξίζαμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο διεθνής γκαρντ των πρωταθλητών Ευρώπης και πρόσθεσε: «Το πιστεύαμε, δεν το παρατήσαμε ποτέ το ματς. Είχαμε πίστη και το έχουμε κάνει και άλλες φορές φέτος! Χάσαμε ένα κύπελλο στην Ελλάδα έτσι αλλά πήραμε το Ευρωπαϊκό. Είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος του Ολυμπιακού. Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης και ο Ολυμπιακός το άξιζε αυτό!». Ακούστε τι είπε ο Παναγιώτης Φασούλας στον REAL FM:  Μάντζαρης: “Γράψαμε ιστορία” Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε δικαιολογημένα ο Βαγγέλης Μάντζαρης μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.«Δεν μπορώ να το περιγράψω», υπογράμμισε ο νεαρός άσος του Ολυμπιακού και πρόσθεσε: «Είναι απερίγραπτο. Το γιορτάζουμε με όλη μας την ψυχή και από αύριο τα κεφάλια μέσα. Είμαστε μια παρέα, ο κάθε ένας έχει τα δικά του. Δείξαμε το μέταλλο νικητή που έχουμε φέτος σαν ομάδα. Δεν έβλεπα μπάσκετ, τότε αλλά χαίρομαι που έγραψα ιστορία με την φανέλα του Ολυμπιακού». Αγγελόπουλοι: “Μετράει πολύ που το πήραμε εδώ”Οι διοικητικοί ηγέτες του Ολυμπιακού, τα αδέρφια Αγγελόπουλοι, μετά την τεράστια νίκη της ομάδας του επί της ΤΣΣΚΑ στον τελικό της Ευρωλίγκα, έδωσαν συγχαρητήρια στους παίκτες τους για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου, ενώ τόνισαν πως έχει μεγάλη σημασία που αυτό έγινε στην Κωνσταντινούπολη.«Είναι πρωτόγνωρα αυτά που ζούμε δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει οι ίδιοι.

Συγχαρητήρια στους παίκτες, στον προπονητή, στον κόσμο, για όλα όσα κατάφεραν μαζί. Το σπουδαίο της αναμέτρησης δεν είναι το -19 που γυρίσαμε, αλλά ο μέσος όρος ηλικίας του Ολυμπιακού, είναι μοναδικό αυτό που κατάφερε αυτή η ομάδα. Έμοιαζε με τον τελικό του 87′, όταν η Ελλάδα αντιμετώπιζε την Ρωσία.

Έχει ιδιαίτερη σημασία που το κατακτήσαμε στην Κωνσταντινούπολη». Το νικητήριο καλάθι του Πρίντεζη  Πρίντεζης: “Κανείς δεν θα το έχανε” 

Ήταν ο ήρωας της επικής ανατροπής του Ολυμπιακού κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, καθώς με το δικό του καλάθι στην εκπνοή του τελικού χάρισε στους Πειραιώτες το δεύτερο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην ιστορία τους.”Τεράστιο συναίσθημα”, υπογράμμισε ο διεθνής φόργουορντ των πρωταθλητών Ευρώπης και πρόσθεσε: “Μεγάλη προσπάθεια από όλους. Συγχαρητήρια στο Λο που έπαιξε με ενέσεις. Έτυχε να είμαι εγώ. Δεν θα το έχανε κανείς. Θα μπούμε και θα παλέψουμε και δεν φοβόμαστε κανέναν. Ο πήχης ανεβαίνει και θα δείξει”.   Η απονομή της κούπας Ιβκοβιτς: “Ήταν θέλημα Θεού” Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Ντούσαν Ίβκοβιτς, τόνισε πως η νίκη οφείλεται κυρίως στους παίκτες του αλλά και στους προέδρους της ομάδας, Αγγελόπουλους, οι οποίοι παρά την δύσκολη οικονομική εποχή που ζούμε ήταν δίπλα στην ομάδα και την βοήθησαν.”Ευχαριστώ τους παίκτες μου που πίστεψαν παρά τους μείον 19 πόντους. Η ομάδα πίστευε στον εαυτό της και κέρδισε”, δήλωσε ο Ιβκοβιτς και πρόσθεσε: “Ήταν και λίγο τύχη, ήταν και θέλημα Θεού.

Αυτή η νίκη ανήκει πρώτα στους παίκτες αλλά και στην οικογένεια των Αγγελόπουλων που ήταν δίπλα στην ομάδα παρά την πολύ δύσκολη οικονομική εποχή που ζούμε αλλά και στον κόσμο που ήταν δίπλα και μας στήριζε.Οι παίκτες μου, αυτά τα νέα τα παιδιά είχαν ενέργεια, αν και στο πρώτο ημίχρονο είχαμε άγχος. Τελικά καταφέραμε και κατακτήσαμε την Ευρωλίγκα”.  “Έχει άστρο αυτή η ομάδα” 

Ήταν αναμφισβήτητα ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο λόγος για τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος αναφερόμενος στον θρίαμβο επί των πανίσχυρων Ρώσων επεσήμανε ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν άστρο.«Αυτή η ομάδα εκτός από δύναμη, ενέργεια, εκτός του ότι είναι οικογένεια, έχει και άστρο», δήλωσε ο νεαρός άσος των πρωταθλητών Ευρώπης και συμπλήρωσε: «Αυτό που έχει γίνει φέτος δεν νομίζω να το καταφέρει άλλη ομάδα. Να ξεκινήσει από το μηδέν να μην την πιστεύει κανείς και να παίρνει το τρόπαιο. Δεν σταματάει πουθενά. Δεν σταματάμε είτε χάνουμε με έναν είτε με τριάντα. Παλεύουμε όλα τα παιχνίδια και δεν τα παρατάμε».  Πήρε…φωτιά το ΠασαλιμάνιΧιλιάδες οπαδοί του Ολυμπιακού ξεχύθηκαν στους δρόμους του Πειραιά, στο Πασαλιμάνι και σε όλη την Ελλάδα με τη λήξη του δραματικού τελικού στην Κωνσταντινούπολη.

Οι κεντρικοί δρόμοι του Πειραιά… πλημμύρισαν από κόσμο που βγήκε αυθόρμητα για να πανηγυρίσει τη μεγάλη επιτυχία της ελληνικής ομάδας με την κατάκτηση του δεύτερου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος!

Το Πασαλιμάνι πήρε… φωτιά, η νύχτα έχει γίνει μέρα από τα καπνογόνα και τα βεγγαλικά με τον κόσμο να τραγουδά! Οι κόρνες από τα αυτοκίνητα έδιναν άλλο τόνο… Όσο περνούσε η ώρα, ο κόσμος γινόταν όλο και περισσότερος. Στήθηκε ένα απίστευτο πάρτι τόσο στον Πειραιά όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα… “Όνειρο ζω”

Ο Κώστας Σλούκας επεσήμανε ότι ακόμη δεν έχει συνειδητοποιήσει το τεράστιο επίτευγμα του Ολυμπιακού.  «Είναι απίστευτο συναίσθημα», δήλωσε ο νεαρός πλέι μέικερ των πρωταθλητών Ευρώπης και πρόσθεσε:  «Θα το καταλάβω αύριο (σ.σ. Δευτέρα) μετά το αεροπλάνο. Ζω ένα όνειρο. Έτυχε να παίζουμε τρεις μικροί για μια στιγμή. Σ’ όλα τα παιχνίδια χρειάζεται τύχη, αλλά τα δώσαμε όλα. Ελπίζω να συνεχίζουμε έτσι». 

Πότε επιστρέφουν οι πρωταθλητές ΕυρώπηςΠερίπου στις 17:15 θα προσγειωθεί το τσάρτερ με τους πρωταθλητές Ευρωλίγκας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η ώρα απογείωσης της αποστολής του Ολυμπιακού άλλαξε, μετά από ενέργειες της ΚΑΕ προκειμένου να πανηγυρίσουν την τεράστια επιτυχία οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς και να έχουν χρόνο να ξεκουραστούν το πρωί.Αρχικά, η ώρα αναχώρησης ήταν προγραμματισμένη για τις 10:00 το πρωί, αλλά η νέα και οριστική ώρα είναι στις 16:00. Η πτήση διαρκεί περίπου 1 ώρα και ένα τέταρτο, κάτι που σημαίνει πως οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα είναι στο αεροδρόμιο στις 17:15 για να υποδεχτούν την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς.  “Είμαστε μια οικογένεια”

Το μυστικό της τεράστιας επιτυχίας του Ολυμπιακού αποκάλυψε ο Τζόι Ντόρσεϊ, ο οποίος παραδέχθηκε ότι οι στιγμές που ζει είναι μοναδικές.«Απίστευτο αυτό που ζω», υπογράμμισε ο Αμερικανός σέντερ των πρωταθλητών Ευρώπης και πρόσθεσε:  «Με έδιωξαν ως αποτυχημένο από την Κάχα Λαμποράλ και εδώ βρήκα το λιμάνι μου. Πιστεύουμε στην ομαδικότητα μας. Ξέραμε ότι αυτή ήταν η ευκαιρία μας και ποτέ δεν το παρατήσαμε. Είμαστε μία οικογένεια, αγαπιόμαστε μεταξύ μας όλοι και αυτό είναι το μυστικό μας».  “Ζω κάτι εξωπραγματικό” 

Ο Έισι Λο δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, του πρώτου τροπαίου στην καριέρα του.«Αισθάνομαι σα να ονειρεύομαι», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αμ��ρικανός γκαρντ του Ολυμπιακού και πρόσθεσε:«Είναι το πρώτο μου τρόπαιο και αισθάνομαι ότι ζω κάτι μαγικό, κάτι το εξωπραγματικό. Είμαι πανευτυχής για όλους και όλα, ο Θεός είναι μεγάλος, δεν είχα διανοηθεί ότι θα ζούσα κάτι τέτοιο. Ποτέ δεν το θεώρησα χαμένο το ματς. Ποτέ δεν το παρατήσαμε..».   Τα συγχαρητήρια του Τσίλντρες

Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας έδωσε ο Τζος Τσίλντρες μέσω του Twitter.«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό!!!», έγραψε ο Αμερικανός φόργουορντ, που είχε αγωνιστεί με τους ερυθρόλευκους στο φάιναλ φορ του Παρισιού το 2010 και πρόσθεσε:  «Πρωταθλητές της Ευρωλίγκας. Πολλά συγχαρητήρια στον φίλο μου Κώστα Παπανικολάου και το βραβείο του MVP». Στιγμιότυπα του τελικούΔείτε στιγμιότυπα από την επική ανατροπή του Ολυμπιακού στον τελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ όπως προβλήθηκαν από το κανάλι της Ευρωλίγκας.  

“Γιορτάζει η οικογένεια του Θρύλου”

Με ανακοίνωση της η ΠΑΕ Ολυμπιακός συγχαίρει την ΚΑΕ για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας.Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας γιορτάζει για την τεράστια επιτυχία της ομάδας μπάσκετ!

Το στέμμα του πρωταθλητή Ευρώπης που κατακτήθηκε στη βασιλεύουσα είναι στέμμα ψυχής! Ένα ακόμα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ θαύμα μέσα στην ιστορία της δόξας του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου!

Τα θερμά μας συγχαρητήρια στη διοίκηση, στο προπονητικό τιμ, στους συγκλονιστικούς παίκτες και στον ασύγκριτο λαό του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας! Συγχαρητήρια στους Πρωταθλητές Ευρώπης!». 

“Δείξαμε χαρακτήρα”

Στο ότι ο Ολυμπιακός δεν παράτησε το παιχνίδι ακόμη και όταν βρέθηκε στο -19 στάθηκε στις δηλώσεις του ο Καρλ Χάινς.«Αυτό ήταν κάτι τεράστιο», είπε ο Αμερικανός άσος των πρωταθλητών Ευρώπης και πρόσθεσε: «Δείξαμε χαρακτήρα και παλέψαμε από την αρχή μέχρι το τέλος. Όταν ήμασταν στη χειρότερη κατάστασή μας, τότε ήταν που δείξαμε τον καλύτερό μας εαυτό και νικήσαμε. Είναι ένα απίστευτο συναίσθημα. Θεέ μου! Είναι απίστευτο! Κανείς δεν μπορούμε να προβλέψει πως θα νικούσαμε. Κανείς! Ήμασταν οι μόνοι που το πιστέψαμε και είμαι πολύ χαρούμενος για τους συμπαίκτες μου. Είμαστε μία σπουδαία παρέα».  “Το πιστεύαμε” Ο σέντερ του Ολυμπιακού, Λάζαρος Παπαδόπουλος τόνισε πως ο λόγος που επέστρεψαν οι ερυθρόλευκοι στο παιχνίδι ήταν τα «μεγάλα» τρίποντα που σημείωσαν στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά και στην πίστη που είχαν οι παίκτες στους εαυτούς τους.

«Δεν ξέρω τι να πω. Ήταν ένα μεγάλο ματς. Μπήκαμε ξανά στο παιχνίδι, στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου βάλαμε κάποια μεγάλα τρίποντα και αυτά ήταν ο λόγος που επιστρέψαμε. Πιστεύαμε στους εαυτούς μας και τώρα είμαστε πρωταθλητές». 

“Δεν μας περίμενε κανείς”

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε δικαιολογημένα ο Μάρκο Κέσελ μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό. «Κανείς δεν περίμενε ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε το τρόπαιο στην αρχή της σεζόν, κανείς δεν περίμενε ότι θα νικήσουμε μετά τα πρώτα 30’ της αναμέτρησης, αλλά τα καταφέραμε», επεσήμανε ο Σέρβος άσος και συμπλήρωσε: «Ο Ολυμπιακός είχε στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης πριν από 15 χρόνια και είμαστε χαρούμενοι που επανήλθε στην κορυφή. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που ο προπονητής μου μού έδωσε την ευκαιρία να παίξω σε ένα τέτοιο ματς και τους ευχαριστώ όλους».  

  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ