Δίωξη χωρίς στοιχεία για Μαρινάκη, Θεοδωρίδη

Δίωξη χωρίς στοιχεία για Μαρινάκη, Θεοδωρίδη

Μέρος της δικογραφίας, ένορκες καταθέσεις και έγγραφα, στα οποία στηρίχτηκε η δίωξη που ασκήθηκε στους Βαγγέλη Μαρινάκη και Σάββα Θεοδωρίδη φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Sportday». Το δημοσίευμα έχει ως εξής:

Ο Ολυμπιακός κάνει λόγο, μέσω κύκλων του, για εισσαγγελική δίωξη του Μαρινάκη και του Θεοδωρίδη που έγινε για λόγους εντυπώσεων. Η αλήθεια είναι ότι η απλή ανάγνωση των καταθέσεων των εμπλεκομένων διαιτητών και παραγόντων του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος ενώπιον του εισαγγελέα δημιουργεί την υποψία ότι δεν προκύπτουν κατηγορίες για τους δυο παράγοντες, καθώς κανείς δεν τους προσάπτει κάποιου τύπου απόπειρα εκφοβισμού ή απειλής.

 Θυμίζουμε ότι η έρευνα ξεκίνησε από τις καταγγελίες του μεγαλομετόχου του Αστέρα κ. Καϋμενάκη, που ουσιαστικά παρακάλεσε τον κ. Κορέα να ανακαλύψει τι είπαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού στο ημίχρονο όταν και μίλησαν στους διαιτητές. Χωρίς διάθεση κριτικής στη δικαιοσύνη, είναι να απορεί κανείς σε ποιες ακριβώς μαρτυρίες στηρίχθηκε ο αθλητικός εισαγγελέας κ. Αριστείδης Κορέας για να αποφασίσει την παραπομπή του προέδρου του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλη Μαρινάκη και του αντιπροέδρου κ. Σάββα Θεοδωρίδη, καθώς από όσα ενόρκως κατατέθηκαν, κανείς δεν ισχυρίζεται ότι κάποιος απειλήθηκε, φοβήθηκε ή δέχτηκε οποιαδήποτε πίεση.

 Από ολόκληρο τον φάκελο της δικογραφίας. Από τις ένορκες καταθέσεις και τα έγγραφα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία προκύπτει ότι:

 Α)Και ο Μαρινάκης και ο Θεοδωρίδης είχαν την άδεια να βρίσκονται στον χώρο των αποδυτηρίων του ΟΑΚΑ. Με έγγραφό της η ΕΠΟ κάνει φανερό ότι η σχετική άδεια είχε δοθεί σε οκτώ συνολικά παράγοντες μεταξύ των οποίων ήταν και οι δύο. Ανάλογες άδειες είχαν δοθεί και σε ανθρώπους του Αστέρα όπως άλλωστε είχε συμφωνηθεί στις συσκέψεις των προηγούμενων ημερών, αλλά και σε παρατηρητές της ΔΕΑΒ και της ομοσπονδίας.

 

Διαβάστε τα πλήρη στοιχεία στο pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ