Copa Del Rey: Έφτασε τα 20 η Ρεάλ με βραζιλιάνικη υπογραφή – 2-1 την Οσασούνα στον τελικό – ΒΙΝΤΕΟ

O Βινίσους σέρβιρε, ο Ροντρίγκο σκόραρε και η Ρεάλ πρόσθεσε ακόμη ένα διαμαντάκι στο στέμμα της, κατακτώντας το 20ο Copa Del Rey στην ιστορία της μετά την επικράτηση με 2-1 στον τελικό κόντρα στην Οσασούνα.

Η Οσασούνα είχε την δίψα, στην πρώτη της παρουσία της σε τελικό μετά από 20 χρόνια, αλλά η Ρεάλ το know how και την ποιότητα, με τους Μαδριλένους να φτάνουν στην κατάκτηση του 20ου Copa Del Rey της πλούσιας ιστορίας τους, έχοντας μεγάλους πρωταγωνιστές τον Βινίσιους Τζούνιορ και τον Ροντρίγκο.

Οι «Μερένχες» δεν θα μπορούσαν να φανταστούν καλύτερο σενάριο για την έναρξη του τελικού, αφού μόλις στο 2ο λεπτό, ο Βινίσιους έκανε… σμπαράλια την άμυνα της Οσασούνα, σέρβιρε από τα αριστερά και ο Ροντρίγκο με υπέροχο σουτ «έγραψε» το 1-0 για την Ρεάλ.

Οι Μαδριλένοι πίεσαν και για δεύτερο γκολ, όμως η εξαιρετική ενέργεια του Μπενζεμά, σταμάτησε στον εκπληκτικό Ερέρα, που με εντυπωσιακή επέμβαση έβαλε stop στον Γάλλο στράικερ, με την απάντηση της Οσασούνα να είναι άμεση, αφού ο Αμπντέ έχασε τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση, με τον Καρβαχάλ να διώχνει πάνω στη γραμμή.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο ανήκε στη Ρεάλ, αφού ο Αλάμπα με απευθείας εκτέλεση φάουλ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, με το 1-0 υπέρ της Ρεάλ να μένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή για το ημίχρονο.

Πριν συμπληρωθούν 20 λεπτά αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο η Οσασούνα βρήκε το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης, με τον πρώην Μαδριλένο, Λούκας Τόρο, να φέρνει την αναμέτρηση στα ίσα στο 58ο λεπτό, βάζοντας… φωτιά στην εξέδρα που φιλοξενήθηκαν οι οπαδοί της Οσασούνα στο Καρτούχα.

Οι παίκτες της Ρεάλ δεν έχασαν την ψυχραιμία τους παρά την ισοφάριση και στο 70′ ο Βινίσιους χόρεψε ξανά την άμυνα της Οσασούνα, με την μπάλα να φτάνει στον Ροντρίγκο, που με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στον τελικό «έγραψε» το τελικό 2-1 χαρίζοντας το τρόπαιο στους «Μερένχες».

Στο τελευταίο 20λεπτο της αναμέτρησης οι παίκτες της Οσασούνα, πήραν μέτρα στο γήπεδο ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης, αφήνοντας κενούς χώρους στα μετόπισθεν, ωστόσο η Ρεάλ απείλησε μια φορά με τον Βινίσιους, που αντί να τελειώσει την φάση έδειξε αλτρουισμό σερβίροντας στον Μπενζεμά που δεν πρόλαβε την μπάλα.

Το τελευταίο σφύριγμα του Χοσέ Μαρία Σάντσεθ, βρήκε την Ρεάλ να πανηγυρίζει την κατάκτηση του 20ου Κυπέλλου της πλούσιας ιστορίας της και 101ου τίτλου της γενικά, με τους Μαδριλένους να κατακτούν το πρώτο Copa Del Rey μετά από εννιά χρόνια!

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Ντάνι Καρβαχάλ, Έντερ Μιλιτάο, Αλάμπα, Καμαβινγκά – Κρόος (82’ Μόντριτς), Τσουαμενί (69’ Ρούντιγκερ), Βαλβέρδε – Ροντρίγκο (89’ Ασένσιο), Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ.
ΟΣΑΣΟΥΝΑ (Γιαγκόμπα Αρασάτε): Ερέρα – Μονκαγιόλα, Αριδάνε, Νταβίντ Γκαρθία, Χουάν Κρουθ – Ρουμπέν Πένια (75’ Ρουμπέν Γκαρθία), Λούκας Τορό (86’ Κίκε Γκαρθία), Μόι Γκόμεθ (86’ Πάμπλο Ιμπάνιεθ) – Αϊμάρ Ορόθ, Μπουντιμίρ (70’ Τσίμι Άβιλα), Αμπντέ (70’ Κίκε Μπάρχα).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ