Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Τα θέματα που θα επηρεάσουν περισσότερο την ψήφο των πολιτών

Ανοίγει η ψαλίδα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της GPO που δημοσιοποιούν τα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο.

Στις 5,9 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 33% και ο ΣΥΡΙΖΑ 27,1 %. Ακολουθούν ΠΑΣΟΚ – Κίνημα αλλαγής με 9% , ΚΚΕ με 6,2% , Ελληνική λύση με 3,1% και ΜέΡΑ25 με 3,2%. Το κόμμα ΕΑΝ καταγράφει 1,9%, η Εθνική Δημιουργία 1,5%, άλλο κόμμα επιλέγει το 4,2%, ενώ η δεξαμενή των αναποφάσιστων υπολογίζεται στο 10,2%.

Η ΝΔ προηγείται κατά 6μιση μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου. Συγκεκριμένα, η Ν.Δ. 36,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ 30,4%. Ακολουθούν ΠΑΣΟΚ με 10,1% , ΚΚΕ με 7% , Ελληνική λύση με 3,5% και ΜέΡΑ25 με 3,6%.  Σύμφωνα με την έρευνα στην κατανομή των εδρών με προβολή της δημοσκόπησης στα έγκυρα η κάλπη της απλής αναλογικής δίνει πιθανές κυβερνητικές λύσεις με τη Ν.Δ. να λαμβάνει 121 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 100 , το ΠΑΣΟΚ 33 , το ΚΚΕ 23 , η Ελληνική λύση 11 και το ΜέΡΑ25 12 έδρες.

Όσον αφορά στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη επιλέγει το 45,3% και τον Αλέξη Τσίπρα το 34,8%.

Την ίδια στιγμή, οι μισοί από τους ερωτηθέντες θεωρούν ότι τα προβλήματα τα αντιμετωπίζει καλύτερα μια αυτοδύναμη κυβέρνηση.  Το 50,2% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μπορεί να τα διαχειριστεί καλύτερα μια αυτοδύναμη κυβέρνηση έναντι του 44,9% που επιλέγει μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Σύμφωνα με τη μέτρηση της GPO στις 21 Μαΐου το πρώτο ζήτημα που θα επηρεάσει περισσότερο την ψήφο των πολιτών είναι αυτό της ακρίβειας και του πληθωρισμού, ακολουθούν τα ζητήματα της ανάπτυξης και της οικονομίας και της δικαιοσύνης και της διαφάνειας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ