Basket League: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 75-52: Αγκαλιά με τον τίτλο οι «ερυθρόλευκοι»

Mε 75-52 επικράτησε o Ολυμπιακός του Παναθηναϊκού και έκανε το 2-1 στη σειρά των τελικών της Basket League.

Basket League – Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Τρίτη μάχη για το προβάδισμα στο κατάμεστο ΣΕΦ

Μάλιστα, αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός ήταν… υποψιασμένος και ενεργοποιώντας την άμυνα του από τη δεύτερη περίοδο δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στον Παναθηναϊκό, ανακτώντας το προβάδισμα (2-1) στη σειρά των τελικών της Basket League.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 75-52 των «πράσινων» στο ΣΕΦ, στο Game 3 και πλέον έχουν την ευκαιρία την προσεχή Πέμπτη (15/6, 21:15) να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος μέσα στο ΟΑΚΑ.

Basket League: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 67-65 – Του έσπασε το σερί κι έμεινε ζωντανός για τον τίτλο

Οι Πειραιώτες πείσμωσαν έπειτα από την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και στον 3ο τελικό, στο ΣΕΦ, πήανε τη νίκη και μάλιστα με διαφορά (+23, 75-52) κάνοντας το 2-1, μπροστά στα… μάτια του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Χάρη στην άμυνά του, όπως φαίνεται και από τους 52 πόντους που σημείωσαν οι «πράσινοι» και χάρη στην υπεροχή του στη ρακέτα, με καταλυτικό τον Μουσταφά Φαλ (11π., 5ρ. 3ασ.) ειδικά στην 3η περίοδο. Χωρίς να πιάσουν υψηλή απόδοση επιθετικά και δη στο τρίποντο (7/26), οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν τις βάσεις για την επικράτησή τους στη 2η περίοδο, όταν κράτησαν τους «πράσινους» στους 2 πόντους επί επτά λεπτά! Τα 25/33 δίποντα, πάντως ήταν στατιστικό στοιχείο που έκανε τη διαφορά απέναντι στα χαμηλά ποσοστά ευστοχίας σε δίποντα και τρίποντα των παικτών του Χρήστου Σερέλη. Επιπρόσθετα, οι Πειραιώτες μοίρασαν 21 ασίστ για 12 λάθη (12 ασίστ, 19 λάθη ο Παναθηναϊκός).

Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού αναδείχτηκε ο Κώστας Σλούκας, με 14 πόντους, 7 ασίστ, ενώ 11 πόντους πέτυχε και ο Σακίελ ΜακΚίσικ. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου, υπέστη τράβηγμα στο γαστροκνήμιο και δεν επέστρεψε στο παρκέ μετά το ημίχρονο.

Δύο παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν διψήφιοι, οι Γκριγκόνις (13π.) και Λι (11π., 6 ασίστ). Τραυματίστηκε ο Πονίτκα (αιμορραγούσε στη μύτη και στο άνω χείλος. Αύριο το πρωι θα υποβληθεί σε εξετάσεις), αλλά δεν φαίνεται να έχει κάτι σοβαρό.

Tην Πέμπτη (15/6, 21:15), η σειρά επιστρέφει στο ΟΑΚΑ, όπου είτε ο Ολυμπιακός θα κάνει το 3-1 και θα στεφθεί πρωταθλητής σε… εχθρικό έδαφος ή ο Παναθηναϊκός θα ισοφαρίσει σε 2-2 στέλνοντας τη σειρά σε 5ο και τελευταίο ματς στο ΣΕΦ (Κυριακή, 18/6, αν χρειαστεί).

Ο Γιάννης μαζί με τον αδελφό του Αλέξανδρο Αντετοκούνμπο αφίχθησαν στο ΣΕΦ λίγα λεπτά πριν το τζάμπολ και πήραν θέση πίσω από την μπασκέτα. Ο “ Greek Freak” γνώρισε την αποθέωση από τους φιλάθλους των «ερυθρόλευκων». Μάλιστα, στο ημίχρονο ο “ Giannis” ανέβηκε στα VIP θέλοντας να χαιρετήσει τον Βασίλη Σπανούλη.

Στο ΣΕΦ ήταν και οι Τζος Οπενχάιμερ και Βιν Μπέικερ των Μιλγουόκι Μπακς, αλλά και ο νέος τεχνικός των «Ελαφιών», Έντριαν Γκρίφιν, που συνοδεύουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην Ελλάδα.

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 36-28, 57-41, 75-52

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ