Basket League: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 67-65 – Του έσπασε το σερί κι έμεινε ζωντανός για τον τίτλο

Την πρώτη του νίκη ύστερα από ενάμιση χρόνο και 14 σερί ήττες, σημείωσε ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Ολυμπιακό, επικρατώντας στον δεύτερο τελικό της Basket League με 67-65, ισοφαρίζοντας τη σειρά σε 1-1.

Κορυφαίοι για τους «πράσινους» Λι και Πονίτκα. Αρκετά τα προβλήματα για τους Πειραιώτες χωρίς Σλούκα, ενώ αποχώρησαν και οι Γουόκαπ, Βεζένκοβ.

Σε έναν τελικό για γερά νεύρα, στον οποίο τον πρώτο λόγο είχαν οι άμυνες, ο Ματέους Πονίτκα εξελίχθηκε στον παίκτη που έκρινε το ντέρμπι, καθώς με τρίποντο του πάνω στον Φαλ στα 17.4΄΄ για λήξη έβαλε και πάλι τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ, διαμορφώνοντας το τελικό 67-65 και ενώ νωρίτερα ο Κώστας Παπανικολάου έδειχνε με 5 σερί πόντους αποφασισμένος να χαρίσει στον Ολυμπιακό το «διπλό».

Ένα «διπλό» που άγγιξαν οι «ερυθρόλευκοι» παρά τις σημαντικές ελλείψεις από την απουσία του Σλούκα (γαστρεντερίτιδα) και τις… εξόδους των Τόμας Γουόκαπ (αποβολή) και Σάσα Βεζόνκοβ (τραυματισμός στο δεξί γόνατο μετά από φάουλ του Μποχωρίδη, οδηγήθηκε σε νοσοκομείο για μαγνητική) στην τρίτη περίοδο.

Πρωταγωνιστές της «πράσινης» επιτυχίας και μοναδικοί… διψήφιοι οι Ματέους Πονίτκα και Πάρις Λι, οι οποίοι σημείωσαν από 12 πόντους, ενώ από τον Ολυμπιακό των 15 λαθών ξεχώρισε ο Κώστας Παπανικολάου με 15 πόντους, σε μία βραδιά που οι «ερυθρόλευκοι» δεν βρήκαν λύσεις από τους Γιαννούλη Λαρεντζάκη (3π.) και Σακίελ ΜακΚίσικ (3π.).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ