Basket League: Ιστορικό «διπλό» για το Μαρούσι – Ένσταση κατέθεσε το Λαύριο – Για ποια φάση διαμαρτύρεται – ΒΙΝΤΕΟ

Ένα απ’ τα καλύτερα παιχνίδια της εφετινής Basket League απόλαυσαν οι φίλοι του μπάσκετ στη «Lavrio Arena», με το Μαρούσι να επικρατεί του Λαυρίου με 93-88 στο τελευταίο χρονικά ματς της 6ης αγωνιστικής, καταγράφοντας τη δεύτερη εφετινή νίκη του και παίρνοντας μία τεράστια βαθμολογική «ανάσα».

Μία νίκη ιστορικού χαρακτήρα για το Μαρούσι, καθώς επικράτησε εκτός έδρας στην Basket League για πρώτη φορά μετά το 2012! Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους φιλοξενούμενους οι Μπρίσκοου (24π.), Χάρης Γιαννόπουλος (18π.) και Μίροσλαβ Ραντούλιτσα (18π.), δεν έφταναν για το Λαύριο οι 29 πόντοι του Θόρντον.

Το Λαύριο μπήκε στο ματς πολύ πιο δυνατά και με καλές επιλογές στην επίθεση από τους Θόρντον και Ντε Τζούλιους, διατήρησε ένα σταθερό προβάδισμα που το οδήγησε στο 27-21 στο φινάλε της πρώτης περιόδου.

Το Μαρούσι «αντέδρασε» στη δεύτερη περίοδο, βελτίωσε τα ποσοστά του, εκμεταλλεύτηκε όλα τα λάθη των γηπεδούχων και με ένα επί μέρους 16-26, πήρε τα ηνία του αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και στο τρίτο δεκάλεπτο, παίρνοντας μέχρι και διαφορά 11 πόντων (54-65) στο 27’, όμως το Λαύριο άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά χάρις στον επιθετικό οίστρο του Μουρ.

Το ματς έγινε… ροκ, με το Μαρούσι να ξαναπαίρνει διαφορά 7 πόντων και το Λαύριο να «απαντάει» εκ νέου παίρνοντας στο 37’ προβάδισμα με 88-85.

Κάπου εκεί όμως οι γηπεδούχοι έπαθαν… μπλακ-άουτ. Ο Στασινός έκανε ένα πολύτιμο κλέψιμο ενάμισι λεπτό πριν το φινάλε, ο Γιαννόπουλος σημείωσε δύο καλάθια που έδωσαν το προβάδισμα στο Μαρούσι και στο φινάλε τα τρίποντα του Θόρντον και του Παπαδάκη για την ισοφάριση βρήκαν… σίδερο, με το Μαρούσι να πανηγυρίζει ένα τεράστιο διπλό.

Τα δεκάλεπτα: 27-21, 43-47, 66-69, 88-93
Διαιτητές: Καρπάνος, Κατραχούρας, Μπακάλης
ΛΑΥΡΙΟ (Κώστας Μέξας): Μουρ 15 (1), Χέλεμς 12, Ντε Τζούλιους 17, Καββαδάς 1, Θόρντον 29 (4), Καστανέδα 8 (1), Γκρόμοβς 2, Ζάρας 2, Δεϊμέζης, Σπρίντζιος, Παπαδάκης 2, Οικονομόπουλος.
ΜΑΡΟΥΣΙ (Γιώργος Λημνιάτης): Χιλ 5 (1), Τζούινστον 12, Μπρίσκοου 24, Ραντούλιτσα 18, Νικολαΐδης 6 (1), Στασινός 5 (1), Ξυδάς, Μπόγρης, Ιορδάνου, Γιαννόπουλος 18 (2), Λούκοβιτς 5 (1).

Σκληρό ροκ το τρίτο ημίχρονο

Με έντονο παρασκήνιο ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του Λαυρίου με το Μαρούσι, αφού οι γηπεδούχοι κατέθεσαν ένσταση και ζητούν την επανάληψη του αγώνα για φάουλ στα 2:35 πριν από το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Το Λαύριο κατέθεσε ένσταση για το κύρος του αγώνα, αφού όπως αναφέρουν οι ιθύνοντες της ομάδας χρεώθηκε λανθασμένα με τέταρτο φάουλ ο Μάρκους Θόρντον, ενώ η παράβαση έγινε από τον Τζέρικολ Χέλεμς.

Οι άνθρωποι του Λαυρίου εξέφρασαν τα έντονα παράπονα στους διαιτητές και μετά το τέλος του αγώνα, αφού εξέτασαν ξανά το video της φάσης, κατέθεσαν ένσταση για το κύρος του αγώνα, ζητώντας την επανάληψή του.

Δείτε παρακάτω την επίμαχη φάση:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ