Australian Open: Ώρα κούπας για τον Στέφανο Τσιτσιπά

Με στόχο να γράψει την ωραιότερη σελίδα στη μέχρι τώρα πορεία του θα μπει σήμερα Κυριακή 29 Ιανουαρίου στη «Rod Laver Arena» του Australian Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας (Νο. 3) επικράτησε με 3-1 σετ του Καρέν Χατσάνοφ και απέναντί του θα βρει (10:30, Eurosport 1) έναν αθλητή που ξέρει καλά. Τον κορυφαίο εν ενεργεία τενίστα του κόσμου. Τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Το βάθρο του νικητή χωράει μόνο έναν και ο Έλληνας τενίστας θα διεκδικήσει τη νίκη, που εκτός από το βαρύτιμο τρόπαιο του Australian Open θα του δώσει και την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχουν βρεθεί άλλη μία φορά αντιμέτωποι σε τελικό Grand Slam, στο Roland Garros του 2021, όπου ο Στέφανος είχε προηγηθεί με 2-0 αλλά το φινάλε της αναμέτρησης βρήκε νικητή τον Σέρβο με 3-2.

Η προϊστορία

Η σημερινή «μονομαχία» θα είναι η 13η των δύο αθλητών. Η προϊστορία είναι υπέρ του Τζόκοβιτς, καθώς έχει υπερισχύσει στα δέκα από τα δώδεκα παιχνίδια. Η τελευταία νίκη του Τσιτσιπά επί του Τζόκοβιτς ήταν το 2019 σε τουρνουά στη Σαγκάη.

«Έχει βελτιωθεί πολύ ο Στέφανος»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς χαρακτήρισε τον Στέφανο Τσιτσιπά «ενδιαφέροντα τύπο». Ο Σέρβος νίκησε τον Τόμι Πολ με 6-5, 6-1, 6-2 και, παρά τον τραυματισμό του στην αρχή του τουρνουά, έδειξε ότι βρίσκεται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση.

Ο Τζόκοβιτς, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, εξέφρασε την εκτίμησή του για τον Έλληνα τενίστα. «Σέβομαι πολύ τον Στέφανο. Έχει βελτιωθεί πολύ μέσα στα χρόνια και πιστεύω πως είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες τύπους στο τουρ, με τα ενδιαφέροντά του και εκτός των κορτ, τα μαλλιά του και όλα. Όμως είναι δουλειά την Κυριακή, και για τους δυο μας. Ας κερδίσει ο καλύτερος», υπογράμμισε.

Σήμερα ο Τζόκοβιτς θα διεκδικήσει τον 22ο τίτλο του από τουρνουά Grand Slam και τον 10ο από τη διοργάνωση της Μελβούρνης.

«Είμαι σε αποστολή»

Ο Έλληνας πρωταθλητής φαίνεται πιο ώριμος από ποτέ και με τον τρόπο που έχει αγωνιστεί στην Αυστραλία, δείχνει ότι έχει «κλειδώσει» το μυαλό του στον στόχο του.

Δεν είναι τυχαίο ότι σε δηλώσεις του στο Eurosport χαρακτήρισε «αποστολή» το όνειρό του: «Είμαι σε αποστολή για να πάρω τον τίτλο. Το παιχνίδι μου είναι σε καλό δρόμο και είμαι καλά πνευματικά. Τα δύσκολα είναι αυτά που σε χαροποιούν περισσότερο. Δεν δουλεύω σκληρά για να παίρνω εύκολες νίκες».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ