Αποκαλύψεις Σαββίδη για τον ΠΑΟΚ

Αποκαλύψεις Σαββίδη για τον ΠΑΟΚ

Ασταμάτητος ήταν ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ σε δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του αγώνα του Δικεφάλου με τον Εθνικό Γαζώρου. Ο Ιβάν Σαββίδης δέχθηκε την πρόταση των δημοσιογράφων για να κάνει δηλώσεις, του τέθηκαν τρεις ερωτήσεις και ανέπτυξε όλα τα βασικά θέματα. Μίλησε για μεταγραφές, τον Στέφενς, τη Μέταλιστ, το προπονητικό κέντρο που θέλει να χτίσει και την Τούμπα

Αρχικά αναφέρθηκε στον αγώνα ρεβάνς με τη Μέταλιστ:

«Τι πιθανότητες είχε η Μέταλιστ να κερδίσει τον ΠΑΟΚ ; Πιστεύω ότι έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες για να παίξουμε εκεί καλύτερα. Αν αυτοί κατάφεραν να βάλουν δύο γκολ, εγώ πιστεύω ότι μπορούμε να προσπαθήσουμε να βάλουμε παραπάνω.

Εμείς πραγματικά πρέπει να εκτιμάμε τις δυνατότητές μας. Και δεν θα είναι καθόλου τραγωδία αυτό, αν δηλαδή δεν πάνε όλα τόσο καλά. Εμείς στα παιχνίδια με την Μέταλιστ και εδώ και εκεί, βάλαμε ως στόχο να δούμε και να εντοπίσουμε τα αδύναμα σημεία μας. Και τα είδαμε. Επειδή μας περιμένει μια σοβαρή σεζόν, ο βασικός μας στόχος είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Για αυτό λυπάμαι πολύ που χάσαμε το παιχνίδι, αλλά πρέπει να ομολογήσουμε πως το χάσαμε στο πρώτο ημίχρονο και ο Θεός μας τιμώρησε για αυτό, στο δεύτερο. Πρέπει να χρησιμοποιούμε τις ευκαιρίες. Αλλά μάλλον έτσι έπρεπε να γίνει. Αλλιώς θα νομίζαμε πως δεν έχουμε προβλήματα ενώ έχουμε προβλήματα».

Θα γίνουν μεταγραφές ;

«Δεν είναι πρόβλημα να κάνεις μεταγραφές, αρκεί να έχεις χρήματα. Πρέπει να οργανώνουμε την ομάδα που θα είναι δυνατή και με συναίσθημα. Θα σας φέρω ένα παράδειγμα. Πρέπει να γνωρίζετε ότι πολύ πρόσφατα ο Χούλκ που πήγε στην Ζενίτ, είναι ένας παίκτης από την εθνική Βραζιλίας που τον πλήρωσαν 60 εκατομμύρια ευρώ. Και δεν πρόσφερε. Έγινε άνω κάτω η ομάδα, έχασαν τα πάντα. Επειδή σκέφτηκαν πως αν αγοράσουν ένα αστέρι, όλοι οι άλλοι δέκα θα γίνουν αστέρια. Όμως έγινε το τελείως αντίθετο. Για αυτό το αστέρι δεν έφερε την άνοιξη. Για αυτό μου αρέσει πως ο Στέφενς θέλει να οργανώσει μια ομάδα που θα φέρει αποτελέσματα και είναι ενάντια στο να μην υπάρχει σταθερότητα στην ομάδα. Όταν θα φθάσουμε στο επίπεδο η ομάδα μας να είναι ανάλογη μιας μεγαλύτερης ομάδας, τότε θα πρέπει να κάνουμε μεγάλες μεταγραφές. Αλλά σήμερα δεν μπορούμε να φέρουμε 11 άτομα για να φύγουν τα άλλα 11. Η επιθυμία μου είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι έλληνες να παίζουν στην ομάδα. Για να νιώθω πως βοηθάω. Για αυτό είπα στους συνεργάτες μου, αν δεν μπορείτε να βρείτε έλληνα, τότε παίρνετε άλλον. Αυτός ο στόχος μπορεί να μην συμβαδίζει με τα ποδοσφαιρικά δεδομένα αλλά εγώ δεν είμαι απλά ένας άνθρωπος που αγαπάει το ποδόσφαιρο, είμαι και άνθρωπος με συναίσθημα. Αλλά είμαι και άνθρωπος που πρέπει να σκέφτεται πως πρέπει να ξοδεύει τα χρήματά του για να έχει μια ηθική απόλαυση. Έχω μια συγκεκριμένη και ξεκάθαρη στάση ότι το σημαντικότερο πάντα είναι ο προπονητής. Και όλοι πρέπει να τον βοηθούν. Αν ο προπονητής μας πει για κάποιο όνομα, αυτό σημαίνει πως θα τον πάρουμε. Το ίδιο κάναμε και με τον πρώην προπονητή. Ο τερματοφύλακας που πήραμε (εννοεί τον Ιτάνζ) αποκτήθηκε με εισήγηση του πρώην προπονητή. Για αυτό και σημαντικότερο ρόλο παίζει η άποψη του προπονητή. Και σήμερα αν μου έλεγε πως πρέπει να αγωνιστούμε για τον Ροναλτίνιο, αν και είναι πλέον αργά, εγώ θα προσπαθούσα να τον φέρω. Συμφωνώ ότι δεν χρειάζεται ο Ροναλντίνιο αυτή την στιγμή. Θέλουμε να πάρουμε πρωτάθλημα. Είναι ο στόχος μας. Μία ομάδα μπορεί να χτιστεί με υπομονή και χρόνο. Υπομονή έχουμε αλλά δεν έχουμε χρόνο. Όλοι πρέπει να με καταλάβετε, η ομάδα πέρυσι πήρε την 2η θέση. Ποιόν στόχο πρέπει να θέσουμε για την νέα σεζόν ; Την πρώτη βέβαια. Το πρωτάθλημα πρέπει να το πάρουμε και για τον στόχο αυτό θα πολεμήσουμε. Αυτός είναι ο κύριος στόχος. Αλλά δεν θέλω να πω ότι δεν δώσαμε βάση στο παιχνίδι με την Μέταλιστ. Το θέμα είναι πως η Μέταλιστ δεν μας νίκησε, εμείς χάσαμε. Αυτό είναι που με στεναχωρεί. Θα προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε. Ο προπονητής αξιολογεί τις καταστάσεις και τα παιδιά. σήμερα έχουμε εντελώς διαφορετική ομάδα. Οι παίκτες που έχουμε, βοηθούν τον προπονητή. Με τον πρώην δεν το κάναμε, μου ζητούσαν να τον διώξω, αλλά δεν το έκανα γιατί είχα δώσει τον λόγο μου».

Θα ζητήσετε από την ΟΥΕΦΑ να τιμωρηθεί η Μέταλιστ μετά την απόφαση του Cas ;

«Δεν είμαι έτοιμος για να σας απαντήσω. σήμερα δεν άκουσα ραδιόφωνο, ούτε είδα τηλεόραση. Είχαμε πάει σε δύο διαφορετικές εγκαταστάσεις και όλη την ημέρα την αφιέρωσα για τις προπονητικές βάσεις του ΠΑΟΚ. Εξέλιξη υπάρχει. Υπάρχουν δύο υποψήφιες βάσεις. Δεν μπορώ να σας απαντήσω ποια από τις δύο θα είναι. Αλλά σύντομα θα καταλήξουμε. Με πολύ γρήγορους ρυθμούς πρέπει να αρχίσουμε. Πρώτα θα χτίσουμε τα ποδοσφαιρικά γήπεδα και μετά θα εξελίξουμε τους χώρους. Δεν μπορούν να συνεχιστούν οι προπονήσεις στην Μεσημβρία. Παρόλα αυτά είχα δώσει κάποιο σημαντικό ποσό για να βελτιωθούν τα γήπεδα στην Μεσημβρία. Μια μεγάλη ομάδα πρέπει να έχει κατάλληλες υποδομές και εγκαταστάσεις. Και σήμερα σκέφτηκα πως θα μου είναι δύσκολο να φύγω από την Τούμπα γιατί δέθηκα με την Τούμπα. Πριν ήμουν σίγουρος πως πρέπει να φύγω από εδώ, μάλλον αυτή η ενέργεια που εκπέμπει το γήπεδο δεν με αφήνει να φύγω. Από την μια πρέπει να οργανώνουμε την ομάδα, να χτίζουμε βάσεις γήπεδα και από την άλλη να λύνουμε θέματα. Αλλά όλα αυτά είναι πολλά. Δεν πειράζει, θέλω να με ζητήσω να με συγχωρήσουν οι οπαδοί μας για το αποτέλεσμα με την Μέταλιστ και να αποφασίσουν να επανέλθουν. Οι οπαδοί πρέπει να είναι εδώ. Εμείς παίζουμε ποδόσφαιρο για τους οπαδούς και εγώ είμαι ένας από τους οπαδούς. Και δόξα το θεό δεν βγαίνω ο ίδιος στο γήπεδο. Στο προηγούμενο παιχνίδι τα παιδιά δεν μπορούσαν να συνέλθουν. Από την άλλη αισθανόμουν πως βρισκόμουν σε ένα άδειο γήπεδο. Δεν ξέρω πως θα έπαιζαν οι παίκτες μας αν Ήταν γεμάτο το γήπεδο. Αλλά την μοίρα μας την καθόρισαν οι οπαδοί μας και ελπίζουμε ότι στο μέλλον δεν θα έχουμε τέτοιες ιστορίες. Ήθελα να πληρώσω μεγαλύτερο πρόστιμο στην ΟΥΕΦΑ για να βρίσκονται οι οπαδοί μας στην Τούμπα. Όμως η προσπάθεια που έκανα απορρίφθηκε. Έχουν ακόμη δύο παιχνίδια που θα παίξουμε χωρίς τους οπαδούς. Θα ζητήσουμε να μειωθεί η ποινή. Είδατε πως είναι ο ΠΑΟΚ χωρίς τους οπαδούς του, παύει να είναι ΠΑΟΚ».

ΠΗΓΗ: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ