Αλβέρτης: «Θα πεθάνουμε για το πρωτάθλημα»

Αλβέρτης: «Θα πεθάνουμε για το πρωτάθλημα»

«Θα… πεθάνουμε για να πάρουμε το πρωτάθλημα», υπογράμμισε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, προπονητής του Παναθηναϊκού, μετά το 1-0 της ομάδας του στην σειρά των τελικών της Α1.

«Ήταν ένα κλασικό πρώτο ματς σειράς των τελικών, με πίεση και άγχος και για τους δύο αντιπάλους» ,παρατήρησε αρχικά ο κόουτς των «πρασίνων» και τόνισε: «Είθισται όταν τα ματς ξεκινάνε με μεγάλη διαφορά, να με ανησυχεί, γιατί σίγουρα κάποια στιγμή το σκορ θα κλείσει και πρέπει να είσαι έτοιμος σωματικά και πνευματικά γι’ αυτό το ενδεχόμενο. Εμείς ξεφύγαμε δύο φορές, αλλά ο Ολυμπιακός μας έπιασε, την δεύτερη σε κομβικό σημείο. Παρ’  όλα αυτά αντεπεξήλθαμε».

«Το θέμα να μην επαναλαμβάνεις τα ίδια λάθη», είπε ο Αλβέρτης σε ερώτηση για την αστοχία του Παναθηναϊκού έξω από τα 6,75 μέτρα. «Πρέπει να βελτιώσουμε τα τρίποντα, αλλά οι τεχνικές  αναλύσεις, ανήκουν στο παρελθόν. Έχουμε μπροστά μας μια σειρά αγώνων, την Δευτέρα πάμε στο ΣΕΦ και πρέπει να αντεπεξέλθουμε».

«Δεν έξω ξαναδεί τέτοια εικόνα σε ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού», είπε για την απουσία του κόσμου ο προπονητής των «πρασίνων» και ομολόγησε ότι: «Δεν το καταλαβαίνω. Η ομάδα προσπαθεί για το καλύτερο, στόχος είναι το πρωτάθλημα και θα… πεθάνουμε για αυτό το στόχο. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε και συνεχίζουμε».

«Στοίχημα δεν βάζεις ποτέ για τα πόσα τρίποντα θα βάλεις», απάντησε ο Αλβέρτης σε ερώτηση γιατί η ομάδα του επέμεινε στα τρίποντα, παρά την αστοχία της. «Πάντα το θέμα είναι πως θα βγει η φάση. Σίγουρα μπορούσαμε να είχαμε βάλει κάποια σουτ ακόμη».

«Τα λάθη δεν είναι μόνο αυτά που γράφονται στην στατιστική», παρατήρησε ο κόουτς του Παναθηναϊκού. «Και ένα κακό σουτ είναι μέσα στα λάθη. Πολλές φορές νομίζεις ότι θα τελειώσεις το παιχνίδι με ένα σουτ, αλλά δεν είναι έτσι, γιατί μετά δέχεσαι καλάθι στην άμυνα. Τέτοια λάθη πρέπει να τα βελτιώσουμε».

Πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ