ΑΕΚ: Στον αέρα η συμμετοχή της στη Basket League – Αυτοί οι παίκτες αντιδρούν στον διακανονισμό

Η παρουσία της ΑΕΚ στην Basket League της επόμενης περιόδου είναι αυτή τη στιγμή στον… αέρα. Και ο χρόνος έχει πλέον αρχίσει να πιέζει επικίνδυνα την «Ένωση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τετράδα των Κιθ Λάνγκφορντ, Ματ Λοτζέσκι, Μόουζες Κίνγκσλεϊ και Γιανίκ Μορέιρα δεν έχει συμφωνήσει ακόμα στην πρόταση της ΑΕΚ για διακανονισμό των οφειλών, με αποτέλεσμα ο φάκελος των «κιτρινόμαυρων» για την επόμενη σεζόν να έχει κενά.

Ο κανονισμός του πρωταθλήματος προβλέπει ότι μία ομάδα οφείλει να καταθέσει φάκελο στον ΕΣΑΚΕ με υπογραφές των παικτών ότι είτε έχουν πληρωθεί, είτε έχουν διακανονιστεί οι οφειλές προς το πρόσωπό τους προκειμένου να πάρει άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ έχει βρει λύση με τους περισσότερους παίκτες, οι Λάνγκφορντ, Λοτζέσκι, Κίνγκσλεϊ και Μορέιρα δεν έχουν υπογράψει, με κάθε περίπτωση να είναι διαφορετική, αλλά τους δύο τελευταίους να μοιάζουν περισσότερο διατεθειμένοι να βάλουν… νερό στο κρασί τους.

Στην περίπτωση του Λάνγκφορντ, το θέμα φαίνεται ότι δεν είναι οικονομικό, αλλά… μακροπρόθεσμο. Ο λόγος είναι ότι ο έμπειρος γκαρντ μοιάζει μεν διαθέσιμος να υπογράψει τον σχετικό διακανονισμό, αλλά για να το κάνει θέλει πρώτα να του εγγυηθεί η ΑΕΚ ότι θα κάνει χρήση της επιλογής που υπάρχει στο συμβόλαιό του και θα ανανεώσει το συμβόλαιό του και για την σεζόν 2021-22, το οποίο προβλέπει υψηλές αποδοχές.

Η ΑΕΚ όμως δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο, αφού δεν θέλει σε καμία περίπτωση να διατηρήσει στο ρόστερ της τον Αμερικανό γκαρντ, τόσο για αγωνιστικούς όσο και για οικονομικούς λόγους.

Στην περίπτωση του Κίνγκσλεϊ, το θέμα έχει να κάνει με τον τραυματισμό του. Ο 27χρονος φόργουορντ/σέντερ, ο οποίος για μεγάλο μέρος της σεζόν αγωνίστηκε τραυματίας υποβλήθηκε σε επέμβαση στο γόνατο, με τον χρόνο αποθεραπείας του να υπολογίζεται τελικά στους 4 και όχι στους 7 μήνες όπως είχε υπολογιστεί.

Ο Κίνγκσλεϊ θέλει να μείνει, πιθανότατα και με μειωμένες αποδοχές σε σχέση με αυτές που προβλέπει το συμβόλαιο 1+1 χρόνων που είχε υπογράψει όταν συμφώνησε με την ΑΕΚ, με την «Ένωση» όμως να έχει κάποιες επιφυλάξεις, αλλά να έχει αυτή τη στιγμή περισσότερο στο μυαλό της την αδειοδότηση και ότι την ομάδα της επόμενης σεζόν.

Στην περίπτωση του Λοτζέσκι, ο οποίος σκέφτεται την απόσυρση, το θέμα έχει να κάνει περισσότερο με το ποσό που θέλει να του δώσει η ΑΕΚ για να υπογράψει, αφού ο Αμερικανός με το βελγικό διαβατήριο ζητάει δύο μισθούς και να έχει αντιπρόταση για έναν.

Όσον αφορά τον Μορέιρα, ο Αγκολέζος σέντερ έχει αντίστοιχο θέμα με τον Λοτζέσκι (θέλει να πάρει δύο μισθούς αντί για έναν), ωστόσο είναι και ο πιο διαλλακτικός από όλη την τετράδα, αφού έχει δείξει διάθεση να παραμείνει στην ομάδα.

Όπως και να έχει πάντως, είναι σαφές ότι ο χρόνος αρχίσει να πιέζει επικίνδυνα για την ΑΕΚ. Σε περίπτωση που δεν καταφέρει να καταθέσει εγκαίρως τον φάκελό της στον ΕΣΑΚΕ για να εξεταστεί, τότε είναι πολύ πιθανό η σεζόν 2021-22 να τιναχθεί στον… αέρα πριν καν ξεκινήσει.

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ