Ομάρ Ελαμπντελαουί: Η ενημέρωση για την κατάστασή του μετά το ατύχημα

Ανησυχία υπάρχει για την υγεία του Ομάρ Ελαμπντελαουί μετά το ατύχημα που είχε όταν πυροτέχνημα έσκασε στα χέρια του, αλλά η πρώτη επίσημη ενημέρωση από τους γιατρούς για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του είναι θετική.

«Μπορεί να μιλήσει, μπορεί να ανταποκριθεί στους γιατρούς. Ας πούμε ότι ο Θεός απαγορεύει ό,τι είναι χειρότερο. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ως σύλλογος. Είναι η καρδιά μας, οι πνεύμονες μας. Τα μάτια του Ομάρ θα εξεταστούν, θα καθαριστούν και τότε το αποτέλεσμα θα βγει. Η έκταση της βλάβης στα μάτια του δεν είναι ακόμη γνωστή», τόνισε μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ο αντιπρόεδρος της Γαλατασαράι, Αμπντουραχίμ Αλμπαϊράκ, ο οποίος στηλίτευσε το γεγονός ότι φωτογραφίες από το ατυχές συμβάν αναρτήθηκαν στα social media:

«Φίλοι, είναι κρίμα. Αυτός ο άνθρωπος έχει τρία παιδιά. Ποια συνείδηση μπορεί να εξυπηρετήσει μια τέτοια εικόνα;».

Ο Νορβηγός διεθνής πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού που τραυματίστηκε στο χέρι και το πρόσωπό του στην έκρηξη, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου για τη ζωή του, σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης. Υποβλήθηκε αμέσως σε θεραπεία, μιας και υπάρχει ο κίνδυνος απώλειας όρασης, με τους γιατρούς να προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν αυτήν την απώλεια. Οι γιατροί που τον παρακολουθούν, επιβεβαίωσαν ότι ο Ομάρ έχει ανακτήσει την όρασή του και είναι σε καλύτερη κατάσταση από χθες.

«Ο Oμάρ ήρθε στο νοσοκομείο μας τη νύχτα. Υπάρχει ένα πρόβλημα και στα δύο μάτια, αλλά το ένα μάτι είναι σε πιο άσχημη κατάσταση. Όλοι οι γιατροί μας προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Υποβλήθηκε σε όλες τις αναγκαίες εξετάσεις. Τώρα νοσηλεύεται στο δωμάτιο του και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. Η τωρινή κατάσταση του είναι καλύτερη από χτες, πιθανότατα θα χρειαστεί συνεχόμενες μικροεπεμβάσεις, αλλά αυτό θα καθοριστεί από τις εξετάσεις. Έχουμε αντιμετωπίσει τέτοιες περιπτώσεις στο παρελθόν. Θα κάνουμε ό, τι απαιτείται για αυτό. Έχει όραση τώρα, αλλά δεν θα ήταν σωστό να πούμε τίποτα για τη μελλοντική πορεία. Μια απλή κηλίδα στο πρόσωπο μπορεί να αλλάξει πολύ την όραση. Θα εφαρμόσουμε την απαραίτητη επεξεργασία για θερμικά χημικά εγκαύματα. Κάναμε τη διαδικασία καθαρισμού γι αυτό το έγκαυμα, καθαρίσαμε τα μάτια. Σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, κάναμε τα πάντα», ανακοίνωσαν χαρακτηριστικά. Τον Ομάρ επισκέφτηκαν στο νοσοκομείο, μαζί με τον αντιπρόεδρο της Γαλατασαράι, ο προπονητής της ομάδας Φατίχ Τερίμ και ο Άρντα Τουράν.

Η Γαλατασαράι νωρίτερα είχε ανακοινώσει: «Ο παίκτης μας Ομάρ Ελαμπντελαουί μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο μετά από ένα ατυχές συμβάν – ατύχημα – στο σπίτι του το απόγευμα. Η ζημιά στα μάτια του παίκτη μας, που έχει καψίματα – εγκαύματα στο πρόσωπό του, θα διαπιστωθεί μετά από περαιτέρω εξετάσεις. Πολλές είναι οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για την κατάσταση ή τους κινδύνους για τον παίκτη μας όμως εμείς θα ενημερώνουμε με σεβασμό το κοινό μας και τον κόσμο μας». Μηνύματα από την τουρκική ομοσπονδία και την Φενέρμπαχτσέ. «Μεταφέρουμε τις ευχές μας στον ποδοσφαιριστή του Γκαλατασαράι Ομάρ Ελαμπντελανουί και στον σύλλογο της Γαλατασαράι, και ελπίζουμε ότι θα είναι υγιής το συντομότερο δυνατό», ανέφερε η τουρκική ομοσπονδία. «Ευχόμαστε επείγουσα αποκατάσταση της υγείας του ποδοσφαιριστή της Γαλατασαράι, Ομάρ Ελαμπντελανουί ελπίζουμε ότι θα ανακάμψει το συντομότερο δυνατό», σημείωσε η Φενερμπαχτσέ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ