Ρεάλ Μαδρίτης: “Βασίλισσα” μέσα στο Καμπ Νου – Το πρώτο της διπλό στη Βαρκελώνη μετά το 2016

“Βασίλισσα ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης στο Καμπ Νου και με μεγάλη εμφάνιση κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, επικράτησε με 3-1 της Μπαρτσελόνα, για το πρώτο της διπλό στη Βαρκελώνη μετά το 2016. Η Ρεάλ μεταλλάχτηκε άμεσα μετά την ήττα από τη Σαχτάρ, εμφανίστηκε σοβαρή και «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα, για να βρεθεί μόνη στην κορυφή, στο +6 από τη μεγάλη αντίπαλό της. Η Ρεάλ άνοιξε το σκορ στο πέμπτο λεπτό του ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα. Ο Μπενζεμά έβαλε κάθετα στον Βαλβέρδε, οι Πικέ και Λενγκλέ έχασαν τον Ουρουγουανό, ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ τελείωσε τη φάση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Νέτο.

Το γκολ του Ουρυγουανού ήταν το πιο γρήγορο χρονικά της Ρεάλ σε clasico στο Καμπ Νόου από το 2007. Τότε το είχε πετύχει ο Ρούντ Φαν Νίστλεροϊ. Οι μπλαουγκράνα δεν άργησαν να ισοφαρίσουν. Ο Τζόρντι Άλμπα βγήκε από αριστερά στο όγδοο λεπτό, γύρισε και ο Άνσου Φάτι με προβολή νίκησε τον Κουρτουά για το 1-1. Ο Άνσου Φάτι σε ηλικία 17 ετών και 359 ημερών έγινε ο δεύτερος πιο νέος ηλικιακά που σκοράρει σε clasico. Το ρεκόρ έχει ο Αλφόνσο Ναβάρο ο οποίος είχε σκοράρει σε ηλικία 17 ετών και 356 ημερών το 1947. Ο Φάτι δηλαδή έχασε το απόλυτο ρεκόρ για τρεις ημέρες.

Παράλληλα πέτυχε το 400ό γκολ στην ιστορία των ντέρμπι. Το 100ό το είχε σκοράρει ο Θέσαρ Ροντρίγκεθ, το 200ό ο Μπερντ Σούστερ, το 300ό ο Λουίς Ενρίκε. Ο Λιονέλ Μέσι που είχε κέφια και έκανε ορισμένες εντυπωσιακές ενέργειες, είδε τον Κορτουά να τον σταματάει (24′), ενώ στην εξέλιξη της φάσης συνέβη το ίδιο με τον Νέτο και τον Μπενζεμά. Με κεφαλιά ο Κουτίνιο (54′) άγγιξε το γκολ, αλλά αυτό μπήκε από την άλλη πλευρά. Ο Λενγκλέ (62′) τράβηξε χωρίς λόγο τον Σέρχιο Ράμος. Ο τελευταίος έπεσε εντυπωσιακά, μα ήταν πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο ηγέτης των Μαδριλένων, φτάνοντας τα 25 εύστοχα στη σειρά. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Μόντριτς στο 90ό λεπτό. Ο Κροάτης εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Νέτο, πέρασε τον Βραζιλιάνο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν συνεχίζει την καλή παράδοση στο Καμπ Νου. Μία ήττα και πέντε νίκες ως παίκτης και προπονητής. Η Ρεάλ έχει συνολικά 97 νίκες σε κλάσικο, αντί 96 της Μπάρτσα. Ο Μέσι έχει έξι σερί ντέρμπι χωρίς να σκοράρει ή να δώσει ασίστ. Σε όλα δηλαδή τα ντέρμπι από τότε που ο Κριστιάνο άφησε τη Ρεάλ για τη Γιουβέντους.

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Νέτο, Πικέ, Λενγκλέ, Ντεστ, Ζόρντι Αλμπα (87′ Μπρέθγουεϊτ), Μπουσκέτς (81′ Ντεμπελέ), Ντε Γιονγκ, Πέδρι (81′ Τρινκάο), Κουτίνιο, Φατί (81′ Γκριεζμάν), Μέσι

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Νάτσο (43′ Λούκας Βάθκεθ), Μεντί, Καζεμίρο, Βαλβέρδε (69′ Μόντριτς), Κρόος, Ασένσιο (81′ Ροντρίγκο), Βινίσιους, Μπενζεμά.

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ