Ολυμπιακός-Ομόνοια – Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος στο enikos.gr: Κλειδί να μην δεχθούν γκολ οι “ερυθρόλευκοι”

Του Κυριάκου Γεωργόπουλου

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε (22.00) στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” την Ομόνοια στον πρώτο αγώνα για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Ένας παλιός άσος των “ερυθρόλευκων” με μεγάλη εμπειρία από ευρωπαϊκά παιχνίδια μίλησε στο enikos.gr για τη μονομαχία των νταμπλούχων Ελλάδας με τους πρωταθλητές Κύπρου με έπαθλο το εισιτήριο στους χρυσοφόρους ομίλους της διοργάνωσης. Ο λόγος για τον Στέλιο Γιαννακόπουλο, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι Πειραιώτες είναι το φαβορί, αλλά θα πρέπει να το αποδείξουν αυτό μέσα στο γήπεδο. Επίσης επεσήμανε πώς το ζητούμενο για την ελληνική ομάδα είναι να μην δεχθεί γκολ.

“Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί. Όλοι γνωρίζουμε πως όλα τα παιχνίδια κρύβουν παγίδες, όμως αυτό το ξέρουν περισσότερο ο προπονητής και οι παίκτες της ελληνικής ομάδας. Πιστεύω πως αν οι “ερυθρόλευκοι” πιάσουν ανάλογη απόδοση με αυτή που είχαν στα ευρωπαϊκά παιχνίδια της περασμένης σεζόν δεν θα έχουν πρόβλημα για να πάρουν την πρόκριση”.

Σε ερώτηση για το πόσο θα επηρεαστεί ο Ολυμπιακός από τις αλλαγές στο ρόστερ του, ο παλαίμαχος άσος τόνισε: “Πάντα χρειάζεται ένα εύλογο διάστημα για να προσαρμοστούν οι νεοφερμένοι παίκτες. Θεωρώ ότι ο προπονητής θα επιλέξει ένα ισορροπημένο σχήμα από παλιούς και νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές”.

Σχετικά με την Ομόνοια ο Στέλιος Γιαννακόπουλος επεσήμανε: “Την είχα δει στο φιλικό στο Ρέντη και παρακολούθησα και κάποια highlights από άλλους αγώνες της. Είναι μια σφιχτή ομάδα που δύσκολα δέχεται φάση, αλλά και δύσκολα κάνει. Θεωρώ ότι δεν θα δώσει πολλούς χώρους στον Ολυμπιακό. Θα παίξει κλειστά με στόχο να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής ομάδας θα είναι το πώς θα διασπάσει την άμυνά της”.

Για το ποιο σκορ θεωρεί ότι θα έδινε ουσιαστικά την πρόκριση στους Πειραιώτες ενόψει της ρεβάνς την επόμενη εβδομάδα στην Κύπρο, ο παλαίμαχος διεθνής μεσοεπιθετικός υπογράμμισε: “Πιστεύω πως ένα 2-0 θα φέρει τον Ολυμπιακό πολύ κοντά στην πρόκριση. Όπως και να έχει οποιαδήποτε νίκη χωρίς να δεχθεί γκολ θα είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Ακόμη και 0-0 να λήξει το ματς, είναι ένα σκορ που βολεύει την ομάδα που θα παίξει εκτός έδρας στη ρεβάνς. Το κλειδί για τους “ερυθρόλευκους” είναι να μην δεχθούν γκολ”.

Σε ερώτηση για το αν οι νταμπλούχοι Ελλάδας μπορούν να επαναλάβουν την περσινή τους σπουδαία πορεία στην Ευρώπη, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος απάντησε: “Ναι φυσικά μπορούν να την επαναλάβουν. Βέβαια αυτό θα φανεί στο γήπεδο. Υπάρχουν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ και θα χρειαστεί χρόνος για να δέσουν οι παλιοί με τους νέους”.

Για το αν ενδεχόμενος αποκλεισμός του Ολυμπιακού θα ισοδυναμεί με καταστροφή ήταν κατηγορηματικός: “Ποτέ στη φιλοσοφία ή την κουλτούρα μου δεν υπάρχει η “λέξη” καταστροφή. Πρόκειται για δύο ομάδες που παλεύουν για τον ίδιο στόχο. Ίσως να μπορείς να κάνεις λόγο για αποτυχία, αλλά τίποτα δεν θα σταματάει εδώ. Θα υπάρξει συνέχεια στο Europa League”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ