Ολυμπιακός: Μία ανάσα από τη Λίβερπουλ ο Τσιμίκας

Μία ανάσα από την μεταγραφή της ζωής του βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Τσιμίκας, καθώς ο Ολυμπιακός και η Λίβερπουλ έχουν φτάσει ένα βήμα από την τελική συμφωνία πώλησης του 24χρονου αριστερού μπακ, στους πρωταθλητές της Premier League.

Οι «reds» έψαχναν εδώ και καιρό έναν παίκτη στο αριστερό άκρο της άμυνάς τους ως κάλυψη του Ρόμπερτσον κι απ’ τη στιγμή που δεν τα βρήκαν με τη Νόριτς για τον Τζαμάλ Λούις, στράφηκαν οριστικά προς την περίπτωση του διεθνούς Έλληνα μπακ, προλαβαίνοντας στη… στροφή τις αντίστοιχες κινήσεις των Έβερτον και Λέστερ.

Η αρχική προσέγγιση της Λίβερπουλ, αφορούσε ένα ποσό της τάξεως των 13 εκατ. Ευρώ. Αυτό μεταφέρθηκε από τον αθλητικό διευθυντή της ομάδας, Μάικλ Έντουαρντς προς την γενική διευθύντρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Λίνα Σουλούκου, σε συνάντηση που είχαν την Πέμπτη (6/8) στο Γούλβερχάμπτον, στο περιθώριο της ρεβάνς των «ερυθρολεύκων» με τη Γουλβς για τους «16» του Europa League.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας ωστόσο, αξίωσαν ένα μεγαλύτερο ποσό, με τις πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) από την Αγγλία να αναφέρουν πως το deal αναμένεται να κλείσει σε ένα ποσό κοντά στα 16,5 εκατ. Ευρώ για το 80% των δικαιωμάτων του Τσιμίκα. Ο Ολυμπιακός θα κρατήσει ένα ποσοστό μεταπώλησης 20%, ενώ στην όλη συμφωνία θα συμπεριληφθούν και μπόνους στόχων και συμμετοχών, που μπορεί να ανεβάσουν κι άλλο το σύνολο των χρημάτων που θα λάβουν οι Πειραιώτες.

Στην Αγγλία ο Τσιμίκας με αεροπλάνο της Λίβερπουλ

Ο διεθνής Έλληνας αριστερός μπακ του Ολυμπιακού έχει μεταβεί ήδη στην Αγγλία για να περάσει τις αμέσως επόμενες μέρες από ενδελεχείς ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει το συμβόλαιό του με τους νυν πρωταθλητές Κόσμου, Ευρώπης και Αγγλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του filathlos.gr, ο Τσιμίκας ταξίδεψε με ιδιωτικό αεροσκάφος που έστειλαν στην Ελλάδα οι «κόκκινοι», δείγμα της επιθυμίας τους να ολοκληρώσουν άμεσα την απόκτησή του.

Ο Γιούργκεν Κλοπ είχε θέσει ως προτεραιότητα την προσθήκη ενός νεαρού αριστερού μπακ στο δυναμικό της Λίβερπουλ. Ο Κώστας Τσιμίκας έγινε η πρώτη του επιλογή και αν όλα πάνε καλά με τις ιατρικές του εξετάσεις θα τεθεί άμεσα υπό τις οδηγίες του Γερμανού προπονητή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ