Κρέσπο: Θα δώσω και τη ζωή μου για να παίξω στο Champions League με τον ΠΑΟΚ

Ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο σε δηλώσεις του μίλησε για την περσινή χρονιά του με τον ΠΑΟΚ, το όνειρό του με τον σύλλογο, την πιο δυνατή στιγμή στην Τούμπα, ενώ παράλληλα εξήγησε τους λόγους που η ομάδα δεν απέδωσε τα ίδια σε σχέση με την περασμένη σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός:

«Είμαι στην Ανδαλουσία και τα πράγματα είναι καλύτερα σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες. Πραγματικά ήταν μια συναισθηματική μέρα η χθεσινή για μένα. Δεν μου αρέσει που είμαι κλεισμένος στο σπίτι και δεν μπορώ να υπερασπιστώ αυτά που θέλω στο γήπεδο. Πέρυσι κάναμε κάτι σπέσιαλ. Δουλέψαμε δυο σερί χρόνια με τον κ. Λουτσέσκου, με τον ίδιο κορμό παικτών, είχαμε την ίδια μεθοδολογία και ήταν μια φανταστική χρονιά για όλους μας η περσινή. Το κλειδί ήταν ότι δώσαμε περισσότερο από το 100% σε πολλά παιχνίδια σε σχέση με φέτος που δεν ακολουθήσαμε την ίδια νοοτροπία και προσπαθούσαμε να τη βρούμε σε κάποια ματς. Η ηρεμία είναι το καλύτερο μου στοιχείο. Είμαι ήρεμος σε δύσκολες στιγμές και όταν ο κόσμος χάνει τον έλεγχο των συναισθημάτων με βοηθάει ώστε να δίνω περισσότερα πράγματα στο γήπεδο».

Για το ποια είναι η πιο δυνατή σου στιγμή στον ΠΑΟΚ: «Η πιο δυνατή στιγμή μου στον ΠΑΟΚ είναι όταν βρέθηκε η κόρη μου στην Τούμπα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Της άρεσε η τρέλα του κόσμου παρότι ήταν μικρή σε ηλικία. Ήταν πολύ σπουδαίο για μένα γιατί μπόρεσα να μοιραστώ μαζί της μια ιδιαίτερη στιγμή για μένα και ήθελα να της δείξω πως ζω εγώ το ποδόσφαιρο».

Για το ποιος στόχος με τον ΠΑΟΚ παραμένει ανεκπλήρωτος: «Όνειρο μου στον ΠΑΟΚ είναι να παίξω μαζί του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Άλλωστε γι΄ αυτό ήρθα στον σύλλογο. Έχω ένα χρόνο ακόμα συμβόλαιο με την ομάδα και θα δώσω και τη ζωή μου για να εκπληρώσω αυτό το όνειρο. Αν δεν γίνει, δεν θα φύγω».

Για το πώς θα είναι η ομάδα όταν επιστρέψει μετά από καιρό στο γήπεδο: «Ελπίζω να πάμε βήμα, βήμα για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Δεν ξέρω πώς θα είμαστε όταν αρχίσουν πάλι τα ματς, αλλά εγώ ανυπομονώ να επιστρέψω στους αγωνιστικούς χώρους».

Για το τι δεν έκανε ο ΠΑΟΚ φέτος σε σχέση με πέρυσι: «Δεν είχαμε την ηρεμία που είχαμε πέρυσι. Συμβαίνουν αυτά, παίκτες να χάνουν την αυτοπεποίθησή τους και δεν γίνεται ένας ποδοσφαιριστής να παίζει στο ίδιο επίπεδο επί τρία συνεχόμενα χρόνια. Αυτό που θέλω να πω είναι να υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους νεαρούς παίκτες. Αυτή τη χρονιά όλο το κλαμπ είχε πολύ άγχος και μια νευρικότητα και ήταν εντονότερα όταν ήρθαν τα πρώτα λάθη και σημαδεύτηκαν κάποιοι παίκτες και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν το μυαλό τους».

Για το ποιους νεαρούς παίκτες ξεχωρίζει: «Ο Μιχαηλίδης, ο Λάμπρου και ο Μιχάι. Όσον αφορά τον Μιχαηλίδη, θα πρέπει να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Επειδή ο χρόνος θα είναι περιορισμένος στον ΠΑΟΚ λόγω της ηλικίας του, θα έχει πολύ άγχος στο γήπεδο και θα πρέπει όλο το κλαμπ να τον στηρίξει, όπως και ο κόσμος. Αν το παιδί υποστηριχθεί σε 2-3 χρόνια θα είναι πρωταγωνιστής, όπως και τα άλλα δυο παιδιά που ανέφερα προηγουμένως».

Για το πότε θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί: «Θα κάνω προπόνηση στο γήπεδο όλο τον Μάιο κι εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, τον Ιούνιο θα είμαι στη διάθεση του προπονητή μου».

Για το ποιους παίκτες είχε ινδάλματα: «Οι Πουγιόλ και Μαλντίνι. Μου αρέσει πολύ ο χαρακτήρας τους και η ηρεμία που έβγαζαν στο γήπεδο. Το ίδιο ισχύει και με τον Τότι».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ