Ο Παύλος Παπαδημητρίου για το “Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός”: Το offside ενός καλού προπονητή

ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Το σημερινό ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο άδειο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (19.30,live Real FM 97.8) απέκτησε τεράστιο ενδιαφέρον και όσον αφορά στη βαθμολογία της Super League 1, καθώς οι γηπεδούχοι σε περίπτωση νίκης τους ανεβαίνουν και πάλι στην πρώτη θέση του πίνακα μετά τη χθεσινή ήττα του ΠΑΟΚ απ τον Άρη.

Εκτιμώ ιδιαίτερα την παρουσία του Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό. Είναι εργατικός προπονητής με σύγχρονη σκέψη κι έχει προσφέρει πολλά στη ομάδα… Δυστυχώς όμως με τις δηλώσεις του στη NOVA συλλαμβάνεται…off side!

Κι εξηγούμαι:Όσο δίκιο κι αν έχεις κι όσο κι αν σ έχουν εξοργίσει οι δηλώσεις του (επίσης Πορτογάλου) προέδρου της ΚΕΔ Μέλο Περέιρα σε ΜΜΕ της πατρίδας σας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να κάνεις δηλώσεις επιτιθέμενος σφοδρά στη διαιτησία παραμονές μιας τέτοιας αναμέτρησης.Δεν είναι αυτή η δουλειά σου κόουτς. Αυτή είναι δουλειά της διοίκησης και την κάνει τη δουλειά η διοίκηση με τρόπο που φαίνεται ότι τελικά θα επηρεάσει τις εξελίξεις.

Δουλειά σου κόουτς είναι να ετοιμάζεις την ομάδα αγωνιστικά και να κρατάς το μυαλό των παικτών σου αποκλειστικά στη μπάλα.Γιατί το μυαλό των ποδοσφαιριστών είναι πολύ εύκολο να «ταξιδέψει» όταν βλέπουν τον προπονητή τους να μιλάει πριν απ το «κλάσικο» για τη διαιτησία ή όταν διαπιστώνουν ότι δεν ελέγχει κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού τα νεύρα του μετά από (όντως σοβαρά και διαπιστωμένα) λάθη των διαιτητών. Ο προπονητής στον πάγκο και τα αποδυτήρια υπάρχει για να λύνει τα προβλήματα αντί να τα δημιουργεί ή να τα διαιωνίζει.

Φανταστείτε δηλαδή να μην πετύχει ο Ολυμπιακός το γρήγορο γκολ που χρειάζεται απόψε και στη συνέχεια ο διαιτητής Γκεστράνιους να υποπέσει σε σφάλμα εις βάρος του! Τι θα κάνει δηλαδή ο Μαρτίνς;; Θα αφήσει το κοουτσάρισμα και θα μπουκάρει στο γήπεδο;;;

Λάθος όλη η προσέγγισή του και καλό θα ήταν να προσέχει. Τα ντέρμπι κρίνονται στη μπάλα που θα παίξεις κι όχι στα λόγια…..

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ