Νέες αποκαλύψεις για την κατάσταση της υγείας του Σουμάχερ

Στο νοσοκομείο Ζορζ-Πομπιντού στο Παρίσι μεταφέρθηκε ο επτά φορές πρωταθλητής της Formula 1 Μίκαελ Σουμάχερ, η κατάσταση του οποίου παραμένει άγνωστη μετά τον σοβαρό τραυματισμό του σε ατύχημα στο σκι στην Ελβετία το 2013.

Κι ενώ τηρείται απόλυτη μυστικότητα για τη θεραπεία που λαμβάνει, πληροφορίες των γαλλικών Μέσων κάνουν λόγο για κυτταροθεραπεία στην οποία υποβάλλεται ο πρωταθλητής του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Συγκεκριμένα, o Σουμάχερ υποβάλλεται σε μεταγγίσεις βλαστοκυττάρων που μειώνουν τη φλεγμονή στο εγκέφαλο.

Μάλιστα, η Le Parisien δημοσιεύει ότι ο Σουμάχερ παίρνει εξιτήριο σήμερα, ενώ νοσοκόμα που έχει υπό την εποπτεία της τον πρωταθλητή λέει στη γαλλική εφημερίδα: “Ναι, είναι υπό τη δική μου εποπτεία, και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι έχει τις αισθήσεις του και αντίληψη” γεννώντας ελπίδες στους θαυμαστές και φίλους του ότι μπορεί να επανέλθει.

Από τον Σεπτέμβριο του 2014 ο Σουμάχερ δέχεται ειδική θεραπεία από επιστήμονες στο σπίτι του στο Λωζάννη. Η Le Parisien, επικαλούμενη πηγές που δεν κατονομάζει, γράφει ότι ο Σουμάχερ έχει υποβληθεί σε θεραπεία στο ίδιο νοσοκομείο του Παρισιού τουλάχιστον δύο φορές, έχει εισαχθεί κάθε φορά με ψευδώνυμο και είναι υπό παρακολούθηση από στενή ιατρική ομάδα.

Ο καθηγητής Φιλίπ Μενασέ αναμενόταν να αναλάβει τη θεραπεία του Σουμάχερ με εγχύσεις βλαστοκυττάρων στον εγκέφαλο που αναμένεται να παρέχουν «συστηματική αντιφλεγμονώδη δράση».

Μεταφέρθηκε σε μια καρδιαγγειακή μονάδα πρώτου ορόφου με ένα κάλυμμα σε σκούρο μπλε χώμα που κάλυπτε το πρόσωπο και το σώμα του. Μαζί του είχε δέκα πράκτορες ασφαλείας, εξοπλισμένους με ασύρματο και ακουστικά για να φροντίζουν την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα του αθλητή.

Ο καθηγητής ανέφερε ότι οι λεπτομέρειες της θεραπείας του Σουμάχερ θα παραμείνουν μυστικές για λόγους ιατρικού απορρήτου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ