Γιάννης Οκκάς: “Θα βοηθήσει ο Κολοβός”

Δρώντας με απόλυτη μυστικότητα ο Νίκος Νταμπίζας έντυσε στα πράσινα τον Δημήτρη Κολοβό, τον 26χρονο διεθνή ακραίο επιθετικό με παραστάσεις από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Από τον προηγούμενο Ιανουάριο ο Έλληνας άσος αγωνιζόταν στην Ομόνοια, την οποία βοήθησε όσο μπόρεσε σε μια, γενικότερα, δύσκολη χρονιά για τον πιο ιστορικό ίσως κυπριακό σύλλογο. Η πρόταση του Παναθηναϊκού τον ενθουσίασε, αφού επιθυμούσε διακαώς την επιστροφή στην πατρίδα, ενώ και οι “πράσινοι” ασφαλώς ανεβαίνουν επίπεδο, προσθέτοντας έναν ποιοτικό ποδοσφαιριστή στο ενεργητικό τους.

“Χάρηκα πολύ για τον Δημήτρη, είναι παίκτης που αν δουλέψει έχει όλα τα προσόντα να εξελιχθεί και να βοηθήσει σημαντικά τη νέα του ομάδα” δηλώνει στην “Real News” o Γιάννης Οκκάς, ο παλαίμαχος Κύπριος άσος με τη σεβαστή παρουσία στο ελληνικό πρωτάθλημα, φορώντας τα χρώματα του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού.

“Τον έχω παρακολουθήσει σε αρκετά παιχνίδια και οι θέσεις που παίζει είναι δύο, ως εξτρέμ κυρίως, αλλά και ως δεύτερος επιθετικός. Το χαρακτηριστικό του είναι ο εξαιρετικός τρόπος που χειρίζεται τη μπάλα όταν επελαύνει από τα πλάγια, θα έλεγα μάλιστα ότι στο “ένας εναντίον ενός” είναι σούπερ. Του αρέσει περισσότερο να δημιουργεί, όμως σκοράρει κιόλας όταν βρει ευκαιρία. Είναι εξαιρετικό παιδί και πιστεύω πραγματικά ότι μπορεί να πετύχει στον Παναθηναϊκό. Δεν πιστεύω ότι θ’ αργήσει να προσαρμοστεί, αφού γνωρίζει πολύ καλά το ελληνικό πρωτάθλημα και είναι σε θέση να μπει αμέσως στο νόημα όσων θα του ζητήσει ο προπονητής του. Το ότι πήγε στην Ομόνοια σε μια πολύ δύσκολη για τον σύλλογο στιγμή, κι όμως προσπάθησε σκληρά να την βοηθήσει, σαφώς και πιστώνεται στα υπέρ του” καταλήγει ο Οκκάς.

Η αλήθεια είναι ότι η καριέρα του Κολοβού πέρασε από μύρια κύματα και πλείστες δυσκολίες, με σοβαρούς τραυματισμούς που τον φρέναραν προσωρινά, αλλά δεν κατάφεραν ποτέ να τον καταβάλλουν. Παιδί πολύτεκνης οικογένειας, έχασε τον πατέρα του όταν ήταν είκοσι χρόνων, γεγονός που τον ανάγκασε να ωριμάσει γρηγορότερα προκειμένου να σταθεί στήριγμα στην οικογένεια του. Ξεκίνησε να παίζει μπάλα στον Ωρωπό, με τα “λαγωνικά” του Πανιωνίου να τον ξεχωρίζουν, εντάσσοντας τον στο δυναμικό του. Με τον Ελευθερόπουλο καθιερώθηκε στους “κυανέρυθρους” τη σεζόν 2011-2012, ενώ το καλοκαίρι του 2013 τον απέκτησε ο Ολυμπιακός.

Ο έντονος συναγωνισμός δεν του επέτρεψε να καθιερωθεί κι έτσι επέστρεψε ως δανεικός στους Νεοσμυρνιώτες. Ακολούθησαν χρονιές στο εξωτερικό με τη φανέλα της Μαλίν και της Βίλεμ, πριν αγωνιστεί για έξι μήνες φέτος στη Λευκωσία με τα χρώματα της Ομόνοιας. Έχει περάσει από όλες τις μικρές εθνικές ομάδες και προσφάτως ήρθε η κλήση στην Ανδρών από τον Άγγελο Αναστασιάδη. Μάλιστα αξέχαστο θα μείνει το γκολ που σημείωσε στη Ζένιτσα με τη Βοσνία, λίγα μόλις λεπτά αφότου είχε περάσει ως αλλαγή στο γήπεδο.

Πηγή : filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ