Αυτή η Λίβερπουλ δεν… γλιστράει πουθενά – ΒΙΝΤΕΟ

Αυτή η Λίβερπουλ δεν δείχνει ότι μπορεί να γλιστρήσει πουθενά ως το φινάλε της φετινής Premier League. Έχοντας νωπές τις μνήμες του 2014 όταν γλίστρησε ο Τζέραρντ σε ματς με την Τσέλσι και είχε χαρίσει το πρωτάθλημα στη Σίτι, η Λίβερπουλ μπήκε… υποψιασμένη στο μεγάλο ματς στο «Άνφιλντ», δεν έχασε τον στόχο και με επιβλητική εμφάνιση «καθάρισε» την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι με 2-0, πάτησε ξανά στην κορυφή (με ματς περισσότερο) και δείχνει ότι θα παλέψει ως το τέλος για να επιστρέψει στον θρόνο της.

Πρωταγωνιστές οι Αφρικανοί των «κόκκινων», Μανέ και Σαλάχ, που χάρισαν τη νίκη στην ομάδα τους, με τον Αιγύπτιο επιθετικό να πετυχαίνει μάλιστα ένα γκολ… ποίημα εκτελώντας με το αριστερό στο 53΄ τον Κέπα.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μπήκε από νωρίς με στόχο να επιβάλει τον ρυθμό της και το πέτυχε. Μόλις στο 6ο λεπτό ο Σαλάχ απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι με το μονοκόμματο του Αιγύπτιου μετά από σέντρα του Μανέ να σταματάει στον Κέπα. Η πίεση της Λίβερπουλ συνεχίστηκε με τον Σαλάχ στο 14΄ να ζητάει σωστά πέναλτι για μαρκάρισμα του Νταβίντ Λουίζ, το οποίο πάντως δεν δόθηκε, ξεσηκώνοντας το «Άνφιλντ».

Με τους «κόκκινους» να πιέζουν, οι «μπλε» που αμύνονταν μαζικά προσπάθησαν να βρουν χώρους στην κόντρα και πλησίασαν εκείνοι στο γκολ, με τον Ουίλιαν στο 33΄ να στέλνει την μπάλα σύριζα από το δοκάρι του Άλισον.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Μερσεϊσάιντ εκτός από τον έλεγχο του παιχνιδιού είχε και τα τελειώματα. Στο 51ο λεπτό, ο Χέντερσον έβγαλε με παράλληλη μπαλιά τον Μανέ φάτσα με το τέρμα και ο Σενεγαλέζος με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Πριν προλάβει η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι να συνέλθει, ήρθε ο Σαλάχ και την εκτέλεσε μια και καλή. Ο Αιγύπτιος έπιασε μια αδιανόητη βολίδα με το αριστερό έξω από την περιοχή στο 53΄, έστειλε αδιάβαστο τον Κέπα και διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ που πάτησε ξανά κορυφή στην Premier League.

Λίβερπουλ: Άλισον, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (74′ Μίλνερ), Κεϊτά (66′ Βαϊνάλντουμ), Φαμπίνιο, Σαλάχ (90′ Σακίρι), Φιρμίνο, Μανέ

Τσέλσι: Κέπα, Ρούντιγκερ (40′ Κρίστενσεν), Νταβίντ Λουίζ, Εμερσον, Αθπιλικουέτα, Καντέ, Ζορζίνιο, Ουίλιαν, Λόφτους-Τσικ (74′ Μπάρκλεϊ), Χάντσον-Οντόι (55′ Ιγκουαΐν), Αζάρ.

ΠΗΓΗ: FILATHLOS.GR

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ